magangs 06.08.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Czy pod chodnikiem bezwzględnie musi być warstwa tłucznia / żwiru jak podaje fachowa (www ) literatura? Swego czasu po ściągnięciu humusu szerokim łukiem wokół domu sypnąłem piaskiem. Przeszły po nim tabuny wykonawców więc zakładam, że ubity został nieźle. Chętnie nie odkopywałbym tego ponownie lecz kładł już na to kostkę. Ktoś z Was tak zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Bezwzględnie nie musi być. Może na przykład być warstwa gruntu stabilizowanego cementem. Bezwzględnie nie nadają się iły i gliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 07.08.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy Wy kiedyś widzieliście jak zmieniają chodniki w miastach? Czy widzieliście pod starymi płytami betonowymi jakikolwiek tłuczeń? Bo ja zawsze widziałem tylko piasek z czarnymi śladami od szpar między płytami. I jak wymieniali płyty na kostkę, też nie sypali żadnego tłucznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 07.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy Wy kiedyś widzieliście jak zmieniają chodniki w miastach? Czy widzieliście pod starymi płytami betonowymi jakikolwiek tłuczeń? Bo ja zawsze widziałem tylko piasek z czarnymi śladami od szpar między płytami. I jak wymieniali płyty na kostkę, też nie sypali żadnego tłucznia. pod piaskiem casem też coś jest... a w zasadzie powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 07.08.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 No powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 07.08.2009 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 a mogą być takie kamyki jak do drenażu czy raczej coś w większych kawałkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 07.08.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 jeśli nie będziesz po tym jeździł samochodem to wystarczy zagęszczony piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 07.08.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Wjazd do garażu będę utwardzał najpierw gruzem betonowym później trochę tłucznia a na koniec zasypę to piachem no i kostka (i zasmażka ) natomiast chodnik do wejścia do domu tylko piach ubity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 19.09.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Co do chodnika, to mam nastepujace pytanie: czy przy posesji na osiedlu domkow musze naprawiac chodnik? Rozumiem odsniezanie zima, utrzymanie go w czystosci. Moi sasiedzi, kladac kostke na wjezdzie do garazu, przedluzyli go jakoby na chodnik az do jezdni. inni wymienili plyty chodnikowe wzdluz swojej dzialki na taka kostke, jaka robili u siebie wjazdy i chodniki. Kazdy ma inna forme kostki, niektorzy nawet czerwona. Ktos powiedzial ze chodnik nalezy do posesji, inny ze 1 m. chodnika nalezy do jezdni (ulicy osiedlowej).Chodnik kladziony z plyt przed laty przez miasto wyglada okropnie, jest krzywy, w szczelinach wyrastaja chwasty. Czy wolno mi w ogole ruszac te plyty, ktore do mnie nie naleza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.09.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 to nie wiesz gdzie jest granica Twojej działki???? jak nie Twoja ziemia - to nie wolnoale jak widać po sąsiadów wyczynach nikt nie zauważył że ruszyli tak poteoretyzuję: odpowiedzialność cywilna:a jak ktoś sobie złamie nogę/zabije się na zmodernizowanymprzez Ciebie samowolnie gminnym chodniku - to co - tylko zostaje iść w zaparteże "zawsze tak było"... ciekawe czy Sąd Najwyższy uwierzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praktykant 19.09.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Ciekawa odpowiedz, ale jak ktos sie potknie o wystajacy krawedz plyty chodnikowej (nie mojej) toco, moge miec czyste sumienie? No ale ten ktos jak sie potknie zima o ten sam krzywy chodnik i bedzie przypruszony sniegem, to przyjdzie do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts