Halszka 06.08.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Jak wypełnić wniosek o warunki prądu i jakie dokumenty do niego dołączyć?Rozumiem, że na pewno powinnam mieć wypis z księgi wieczystej lub aktu notarialnego działki, ale co jeszcze? Poradźcie. Jak wypełnialiście swoje wnioski - jak dużą moc wpisywaliście i jak to obliczaliście? Chciałabym też się dowiedzieć, czy w sytuacji posiadania działki z planem pozwalającym na budowę, ale nie wyłączonej z produkcji rolnej, mogę zacząć starania o prąd?Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.08.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 o tym, jak wypełnić wniosek o WTP z chęcią poinformują Cię, a nawet pomogą w wypełnieniu, w energetyce jak pojedziesz. Tylko musisz wiedzieć co chcesz... Wyłączenie gruntów z produkcji rolnej nie jest potrzebne do uzyskania WTP Słowniczek:WTP - Warunki Techniczne Przyłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.08.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Do wniosku musisz dołączyć ksero aktu notarialnego oraz mapkę zasadniczą. Wniosek jest bardzo prosty do wypisania,jak nie potrafisz wypisać to z pewnością w ZE Ci pmogą . We wniosku wypisujesz swoje dane,zaznaczasz czy podłączenie ma być docelowe czy na czas budowy,ja zaznaczałam obydwa bo tymczasowy zrobią Ci szybciej na czas budowy.Potem wypisujesz moc przyłączeniową,też nie wiedziałam jaką,Pani w okienku powiedziałam mniej więcej co za sprzęt będę mieć i powiedziała że najczęsciej do domków jednorodzinnych z płytą indukcyjną w kuchni biorą 15kW,bo do tego musi być większa moc. Napięcie - trójfazowe, ilość stref czasowych do rozliczenia-jedna My mamy prąd z Vattenfalla i wniosek sobie wydrukowałm z ich strony internetowej i tam jest opis też do tego jak wypisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Halszka 07.08.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Jesteście kochani. Dziękuję.Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi - chętnie poczytam, bo do energetyki wybieram się dopiero wtedy, kiedy będę mieć wolne w pracy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CykuCyku 11.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ja również dziękuje za podpowiedź. W poniedziałek geodeta a w czwratek do energetyki bo w środe dopiero mapki będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts