Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wniosek o warunki prądu

Halszka

Recommended Posts

Jak wypełnić wniosek o warunki prądu i jakie dokumenty do niego dołączyć?

Rozumiem, że na pewno powinnam mieć wypis z księgi wieczystej lub aktu notarialnego działki, ale co jeszcze? Poradźcie. Jak wypełnialiście swoje wnioski - jak dużą moc wpisywaliście i jak to obliczaliście? Chciałabym też się dowiedzieć, czy w sytuacji posiadania działki z planem pozwalającym na budowę, ale nie wyłączonej z produkcji rolnej, mogę zacząć starania o prąd?

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Do wniosku musisz dołączyć ksero aktu notarialnego oraz mapkę zasadniczą.

Wniosek jest bardzo prosty do wypisania,jak nie potrafisz wypisać to z pewnością w ZE Ci pmogą :wink: .

We wniosku wypisujesz swoje dane,zaznaczasz czy podłączenie ma być docelowe czy na czas budowy,ja zaznaczałam obydwa bo tymczasowy zrobią Ci szybciej na czas budowy.Potem wypisujesz moc przyłączeniową,też nie wiedziałam jaką,Pani w okienku powiedziałam mniej więcej co za sprzęt będę mieć i powiedziała że najczęsciej do domków jednorodzinnych z płytą indukcyjną w kuchni biorą 15kW,bo do tego musi być większa moc.

Napięcie - trójfazowe, ilość stref czasowych do rozliczenia-jedna

My mamy prąd z Vattenfalla i wniosek sobie wydrukowałm z ich strony internetowej i tam jest opis też do tego jak wypisać :wink: .

• 1 month później...