maki09 06.08.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, pisałam post Fototapeta , ale gdzieś mi zniknął Kto wie jak ją przykleić ,zeby nie było problemów? 8 części, kjwiatowa łaka firmy Komar... z góry dziekuje za wskazówki i rady, bo firma, która wykańcza mi mieszkanie nie chcę sie tego podjąc??? czy to takie trudne? Musze teraz zrobić to sama ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 06.08.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Dobrze by było aby ściana byłą równiutka i wygładzona bo na fototapecie może być widać nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 06.08.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witaj maki, kładlismy 8-częściową fototapetę, wyszło super. Mogę podzielić się swoimi doświadczeniami. 1. ściśle przestrzegaj wskazówek w instrukcji. 2. potrzebny jest ktoś do pomocy.jednoosobowo nie dasz rady. 3. w moim przypadku klejem smarowało się tylko tapetę,pozostawiając ją po posmarowaniu leżącą na stole,( w żadnym wypadku nie składać jej na pół tak jak to się kiedyś robiło z tapetami) po czym trzeba było odczekać określoną w instrukcji porcję czasu - niemalże ze stoperem, i przyklejać do ściany na styk, uważając by zbytnio nie naciągać tapety przy wygładzaniu. 4. to, aby pracować niemalże ze stoperem ma znaczenie dlatego, że tapeta jest papierowa, i zbyt długi czas namakania może utrudnić nakładanie, a nawet je uniemożliwić, tapeta się po prostu może potargać... 5. Tapeta namakając zwiększa swe wymiary, stosując różne czasy elementy mogłyby do siebie nie spasować. Zyczę powodzenia, pochwal się jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.08.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 viola13 - to ja też mam pytanie: kładliście na zwykłą ścianę? czy używaliście jakiejś specjalnej gładzi, żeby równo było? słyszałam, że najlepiej na płytę g-k kłaść, będzie równiutko... bo moje ściany do najrówniejszych nie należą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 06.08.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 monah, kładliśmy na ścianę z gładzią gipsową . Z efektu jestem zadowolona. W naszym przypadku tapeta jest monochromatyczna - myślę że na kolorowej tapecie ewentualne nierówności na powierzchni ściany będą mniej widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 06.08.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ja kładłąm sama bez pomocu drugiego człowieka. Wyszło w miarę ale z 8 częściowej fototapety na ścianie jest 6 części (na szczęście bez większego uszczerbku na wyglądzie ). Trzeba uważać żeby nie dostały się do kleju albo na tapetę zairenka piasku bo potem nawet najmniejsze widać. Rzeczywiście tapeta rozciąga się po namoczeniu klejem więc trzeba uważać, no i moja tapeta też firmy komar ttrochę farbowała ręce więc trzeba coś przygotować do wytarcia rąk żeby reszte tapety nie pobrudzić.Scianę najlepiej zagruntować rozcienczonym klejem kilka godzin wcześniej. Generalnie jeśli nie będą cię razic w oczy 2 mm przesunięcia na łączeniu to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maki09 07.08.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 dzieki za rady Viiola tzn najlepiej pozmarować jedną część, odczekać ten czas np 3 min, przykleić i dopiero w ten sam sposób następne części , po kolei ??? Widze ,ze będę miała dodatkową robotę - bo moi "fachowcy" chcąć mnie odwieźć od fototapety pomalowali mi ścianę Czyli musze to najpierw zeskrobać ??? czy mogę kłaśc na farbę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 07.08.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja kladlam zupełnie sama. Fototapeta w 1 kawałaku, 1x2m. Wszystko robiłam zgodnie z instrukcją. Wyszło idealnie, ale fakt, fototapeta była bardzo dobra gatunkowo, tzn. gruba i dodatkowo pokryta warstwą laminatu, która zabezpiecza przed blaknięciem, uszkodzeniami + mozna przecierać wilgotną szmatką. Zamawialam fototapetę na fototapeta.net. Super obsługa. Mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 07.08.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 dzieki za rady Viiola tzn najlepiej pozmarować jedną część, odczekać ten czas np 3 min, przykleić i dopiero w ten sam sposób następne części , po kolei ??? Widze ,ze będę miała dodatkową robotę - bo moi "fachowcy" chcąć mnie odwieźć od fototapety pomalowali mi ścianę Czyli musze to najpierw zeskrobać ??? czy mogę kłaśc na farbę ? Radzę kazdy kawałek smarować po przyklejeniu poprzedniego, to naprawdę sprawdzony sposób, nie śpiesz się jeśli chcesz być zadowolona z efektu. Możesz kłaść fototapetę na farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babiczek 26.09.2016 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 to dość łatwe, tu masz instrukcje montażu fototapet - https://livingstyle.pl/webpage/instrukcja-montazu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts