MarcinF 07.12.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Witam.Na wiosnę zaczynam buowę domu z silikatów i szukam forumowiczów, którzy też zdecydowali się na taki materiał.Chodzi mi o to żeby wspólnie zamawiać główne materiały, bo można dostać wyższe rabaty.Ps.Szczegóły wyjaśnię zainteresowanym. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiK 07.12.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Myyy !!!!!! Budujemy na wiosnę, tzn. jak najszybciej się da. Południe podwrocławskie NAsze gg 2311073 lub priv'a BiK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 07.12.2003 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Czy naprawdę oprócz BiK nikt nie będzie budował z silikatów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 07.12.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 My też ! Tylko, że na razie to bardzo byśmy chcieli i wiemy na 70% (mało!). W styczniu mamy nadzieję wiedzieć na stówkę Jesteśmy za współnym rabatowym ruszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 07.12.2003 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 W jedności siła, biorąc pod uwagę ruch w interesie budowlanym. Terminy oczekiwania na materiały są coraz dłuższe. My musimy jeszcze zrobić fundamenty i cholerny projekt i uzgodnienie wjazdu na budowę. Ale nic to, pozwolenie na budowę mamy z miliardem pieczątek.A z czego dach?Bo my z Brassa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 07.12.2003 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 My też skłaniamy się do cementowej. Z oknami mamy zamiar poszaleć, to na dachówce już nie chcemy przeginać. Zresztą ta cementowa wygląda zupełnie ładnie i trdno się jej czepiać. Z tym, że myśleliśmy o IBF jako o tańszym od Braasa, a chyba wystarczająco dobrym. Jeszcze się zobaczy. Jakie różnice w cenach, z rabatami i bez. Może też coś wspólnymi siłami się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 20.12.2003 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 20.12.2003 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Narazie stawiam na silikaty. Napewno silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrul 02.01.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Na 1000% zaczynamy na wiosną, lokalizacja Bielany Wr., projekt "Magnolia" z Horyzontu (109+garaż+ok.30-50 na górze), mat. na ściany to nasza prawdziwa udręka (nie mozemy się zdecydować), dachówka cementowa,ogrzewanie podłogowe, itdStawiamy na szybką inwestycję małej chaty dla 2 i 1/2 osoby z sylwestrem 2004 u siebie. A może u Was ??????????? PSKto mnie utwierdzi w decyzji wyboru mat. na ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 02.01.2004 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Chrul. Widziałem "Magnolię" i wydaje mi się, że Sylwester 2004 to jeszcze na rynku spędzimy. No chyba, że na wylewkach bo to też atrakcja.Ale koniec żartów.Mam chytry plan ciekawe czy się uda.Pisz na priva.___________________Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.01.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Zaczynam gdzieś koło kwietnia, z BK w razie czego do innych mat. niż silka chęnie się dołączę pozdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareg 04.01.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Ja mam z BK z Milicza, dachówkę cementową Neskalmpa, zbiorni z gazem z PROGASU, a okna plastiki z Rekty, przejechałem sie tylko na oknach są nienajlepsze, reszta okpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 09.01.2004 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Panie i Panowie. Policzyłem te wszystkie oferty i mam mieszane uczucia co do tej taniochy. Ale mże się myle.Narazie wychodzi, że od producenta nie jest taniej niż z hurtowni. Bilbo, BiK, Chrul myślę , że powinniśmy się skontaktować i naradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 10.01.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Marcin, a jakie masz oferty na silikaty? Właśnie tak sobie liczę i się zastanawiam, bo wykonawca wstępnie policzył mi ściany z SILKI (tej markowej, bo o innych silikatach coś nie ma pojęcia) i B-K. Wyszło mu o 4 tys. pln drożej z SILKI. Z kupowaniem silikatów od producenta jest ten problem, że transport z takich "Teodorów" (z Łasku?) może znacznie przedrożyć sprawę.Ale gdzie kupić silikaty we wrocku?Tak naprędce znalazłem http://www.novagips.pl - to jakaś hurtownia z grupy PSB na Bystrzyckiej.Ale ceny mają jakieś chyba duże. np.:- bloczek z B-K 24x24x59cm za 7,3zł netto!- bloczek SILKI M24 34x24x19cm za 3,95zł/szt. - gdy tymczasem na http://www.tanidom.pl piszą o cenie fabrycznej 3,39zł/szt.- a bloczek silikatowy "6 NFD" 25x25x22cm z Teodorów za 2,95zł/szt - gdy tymczasem na stronie http://www.silikaty-teodory.pl jest on za 2,07zł (tylko czy ten cennik z 2001r u producenta jest aktualny?) Podzielcie się jakie macie oferty na silikaty we wrocku. Mam nadzieję, że wkrótce rozstrzygnie się sprawa naszego kredytu i wtedy będziemy mogli konkretniej rozmawiać o zamawianiu materiałów. pozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 10.01.2004 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Gadałem już z Teodorami i dali rabat 20 proc od ich cennika na str www-jest aktualny. Po doliczeniu transportu wyszło mi 250 PLN mniej niż markowa Silka którą proponowali mi w MBSie na Klimasa. Więc nie ma się co gimnastykować z tymi Teodorami a jeszcze dżwig trzeba do rozładunku doliczyć, a w MBS mają auta z HDSem. Myślę, że jeszcze można coś powalczyć z rabatami u nas. Dowiedziałem się, że wełna od lutego idzie o 9 proc w górę . Jest to możliwe że BK będzie tańszy, ale i tak budujemy z silikatów. Jak chcesz pogadać to mój GG 1879063 Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 10.01.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Czyli nie ma szans u nas we wrocku na tą taniochę z silikatami? A po ile jest Silka w tym MBS? GG 2538966 pozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 10.01.2004 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Hi !Właśnie odnalazłem ten wątek:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=204898#204898 po ostatniej nieobecności na forum trochę wypadłem z tematu, a coś mi się kojarzyło, że jeszcze gdzieś było o silikatach we Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 11.01.2004 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Marcin!Nie zrazaj sie, ze u nas troche trudniej jest kupic silikaty. BK wcale niekoniecznie wychodzi taniej, a jednak silikaty to moim zdaniem najzdrowszy materiał. Co do Silki, to porównaj rozmiary bloczków, bo nam np. nie pasowal rozmiar Silki, a Teodorow tak. Zamawialismy silikaty z Teodorów w zeszlym roku w hurtowni na ulicy Awicenny, ale moj mąż mówi, że oni juz nie współpracują. Warto jednak sprawdzić, bo ta hurtownia miała duże upusty w Teodorach i wyszło nam dużo taniej niż w MBS. Porównując ceny brałeś pod uwagę liczbę bloczków na m2 ściany? (Teodory mają wyższe bloczki).PozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 11.01.2004 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Witajcie!Bilbo. Wątek, który przedstawiłeś już czytałem jaliś czas temu i no tylko potwierdza moje ustalenia z Teodorami, tylko transport kosztuje 610PLN brutto i nie mają już zaprawy klejącej w sprzedaży.Maddy!Bloczki liczyłem tak:Policzyłem pow ścian domu i wiedząc ile bloczków z danej firmy wchodzi na m2 pomnożyłem i koniec._______________________I tak zbudujemy z silikatów.A! Maddy podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami z budowy.Na co zwracać szczególną uwagę i jakie błędy można popełnić przy budowie. Pozdro Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 11.01.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Marcin, a ile masz m2 ścian?U mnie wychodzi coś około 230m2.Gdy policzyłem cenę netto Silki M24 2,93zł (z tego MBS) i cenę "6NFD" z Teodorów 1,66zł (z 20% rabatem), to wyszło mi jakieś 3500zł różnicy na korzyść Teodorów. No ale teraz od tego trzeba coś odjąć za transport i rozładunek. Jeżeli 1000zł wystarczy, to zostanie jeszcze 2500zł taniej z Teodorów. Mało i nie mało. To jest jakieś 25%. Jeżeli dobrze liczę w ogóle. Tam na Avicenny jest Raab Karcher.Z tego, co piszą na swojej WWW mają tylko Silkę. Teodorów brak, ale o ceny na Silkę też warto spytać. Jeżeli wyjdzie jeszcze taniej niż te 2,93zł to już rzeczywiście nie ma sobie co Teodorami głowy zawracać. Aha! Bo na http://www.tanidom.pl piszą, że cena fabryczna Silki M24 to 3,17zł netto, a u nich jest 2,79zł z 12% upustem. Znaczyłoby, że te 2,93zł w MBS jest z 7-8% upustem a nie 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts