Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto zaczyna na wiosnę budowę we Wrocławiu?

Recommended Posts

wiem, wiem Marcin

2,92zł za M24 to 45,2zł /m2 (licząc 'ściśle, bez spoiny') NETTO

2,36zł za 6NFD to 42,90zł/m2 - pytanie do piotrekg netto czy brutto

wychodzi prawie na to samo, dla mnie korzystny jest sam fakt, że w te 2,36 za Teodory to cena z Madaru, który jest blisko mnie i w którym zaopatruje się mój wykonawca, proponujacy z tego samego źródłe M24 po 3,20zł netto.

Najważniejsze, co z tego wszystkiego dla nas wynika, to że można taniej!

I tego będziemy się trzymać.

Aktualny zgrubny koosztorys naszego wykonawcy zżera wszelkie możliwe nasze środki.

Musimy koniecznie jak najwięcej z tego wyrwać!!

pozdrawiam

Robert

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tego co sie zorientowałem, to niewiele zwojujemy zamawiając materiały wspólnie ok.1-2 procenty.

Mam więc inną propozycję.

Wymieniajmy się uwagami dotyczącymi materiałów tzn. jaki gdzie i za ile, czy dobry czy nie itp. itd.

Poniewarz z tego co widzę wszyscy wpisani są z Wrocławia i budują w takich samych technologiach to wymiana takich uwag będzie bardziej cenna niż wspólne zakupy.

Czekam na Wasz odzew.

Pozdro Marcin.

Witajcie, dopiero zauwazylem ten watek, a tez buduje sie z SILKI M24 pod Wroclawiem, a dokladnie w Krolikowicach, kolo Kobierzyc. Niebawem zrobie rozpoznanie cen i sie podziele z Wami :) Teraz tylko czekam na decyzje kredytowa i ruszam z murami na wiosne. Fundamenty juz mam zrobione przed zima, wiec sprawa zakupu SILKI to kwestia 2 tygodni po zakonczeniu zimy. Z checia moge z kims wspolnie kupowac, jesli to da jakis lepszy efekt :)

• 3 weeks później...

Dzień dobry,

Planuję rozpocząć tej wiosny od zera, w Sw. Katarzynie.

Silikat, zaprawa klejowa.

Rozważam silikaty z Ludyni. Bloczki w przyzwoitej cenie, pióro-wpust.

Zamawia się u przedstawiciela handlowego - po co płacić hurtowni?

Pozdrawiam

Jacek