Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto zaczyna na wiosnę budowę we Wrocławiu?

Recommended Posts

Hej kasztanka,

coś na temat Długołeki słyszałem ale współprace z gmina zleciłem wytrwałemu architektowi. Czekam az przyjdzie do mnie do domu i pokaze mi pozwolenie na budowe :) Ja za długo pracuje, a jak koncze prace to panie z Gminy juz sa w domu po obiedzie:)

a w ktorej czesci Dlugoleki sie budujesz?

kolo jakiegos charakterystycznego miejsca?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ropson, no właśnie, a w której części długołęki się budujesz (chodzi mi o gminę). Ja już jestem po ciężkich przejściach w tej gminie. Rozpoczęłam w grudniu i mam już ściany. Jak tylko zrobi się cieplej (no tak plus dwa to dalej zaczynam). :D . Teraz mogę spokojnie robić nadproża i przygotować wylanie stropu.

Życzę wszystkim powodzenia i szybkiego budowania. Prognozy bardzo optymistyczne (aż boję się tych 35 stopniowych temperatur) :-?

Ano w Długołęce to papiery tylko załatwiam a działkę mam w Kiełczowie.

Tak po środku wsi jakies 200 m od drogi przelotowej przez wies. Lokalizacja w miare dobra bo prad woda gaz do 50 m a kanalize robia w calej wsi. Moze za rok dojda do mnie :) NO i mam dobre sasiedztwo bo jak wiecie planu w tej oklicy brak.

ropson, no właśnie, a w której części długołęki się budujesz (chodzi mi o gminę). Ja już jestem po ciężkich przejściach w tej gminie. Rozpoczęłam w grudniu i mam już ściany. Jak tylko zrobi się cieplej (no tak plus dwa to dalej zaczynam). :D . Teraz mogę spokojnie robić nadproża i przygotować wylanie stropu.

Życzę wszystkim powodzenia i szybkiego budowania. Prognozy bardzo optymistyczne (aż boję się tych 35 stopniowych temperatur) :-?

ooo to widze ze na szczescie coraz wiecej mam sasiadow :-) przynajmniej z tej strony wroclawia :-)

a Ty gdzie sie budujesz?

ja mam dopiero fundamenty i czekam na pogode

apropo's kiedy w koncu zniknie prawdopodobienstwo minusow?

pozdrr

Ano w Długołęce to papiery tylko załatwiam a działkę mam w Kiełczowie.

Tak po środku wsi jakies 200 m od drogi przelotowej przez wies. Lokalizacja w miare dobra bo prad woda gaz do 50 m a kanalize robia w calej wsi. Moze za rok dojda do mnie :) NO i mam dobre sasiedztwo bo jak wiecie planu w tej oklicy brak.

oo to fajnie brak planow .... i co bedzie?

[quote name="kasztanka

oo to fajnie brak planow .... i co bedzie?[/quote]

Najpierw trzeba dostac warunki zabudowy ale z tym nie powinno byc problemu bo mam spelnione 5 warunkow

1. Dobre sasiedztwo

2. Dojazd z drogi gminnej

3. Teren wylaczony z prod rolnej

4. Teren przeznaczony w wygaslym planie pod zabudowe

5 i coś ale nie pamietam :)

A jak ma sie warunki to sie zlatwia pozwolenie czyli za jakies 4 m-ce bede moze mial pozwolenie

[quote name="kasztanka

oo to fajnie brak planow .... i co bedzie?[/quote]

Najpierw trzeba dostac warunki zabudowy ale z tym nie powinno byc problemu bo mam spelnione 5 warunkow

1. Dobre sasiedztwo

2. Dojazd z drogi gminnej

3. Teren wylaczony z prod rolnej

4. Teren przeznaczony w wygaslym planie pod zabudowe

5 i coś ale nie pamietam :)

A jak ma sie warunki to sie zlatwia pozwolenie czyli za jakies 4 m-ce bede moze mial pozwolenie

ja czekalam 9 miesiecy :-D oops

ropson

Warunki dostaniesz nie ma problemu. Jak będą kłopoty to napisz (wszystkie przerabiałam w tej gminie)

Najważniejsze, że możesz odrolnić, bo Starostwo dziwnie interpretuje przepisy (ale to też da się obejść :D )

Pozwolenie czeka się dwa tygodnie, chyba, że wybierasz takiego architekta co to robi pół roku(tak było w moim przypadku :evil: )

Mam namiary na fajną Panią architekt co to wszystko robi szybciorem.

Ja buduje w Kiełczowie koło szkoły.

Z tą kanalizacją to nie widze tego tak różowo (dowiadywałam się).

No to ruszamy na wiosnę. :D

A w jakich hurtowniach będziesz kupował materiał??

Może masz coś ciekawego.

ropson

Mam namiary na fajną Panią architekt co to wszystko robi szybciorem.

Ja buduje w Kiełczowie koło szkoły.

No to ruszamy na wiosnę. :D

A w jakich hurtowniach będziesz kupował materiał??

Może masz coś ciekawego.

Tez mam takiego magika co znajomym wszystkie papiery szybko zalatwil. Niedaleko obok ciebie kilka przecznic przed szkola. Zobaczymy. jak bedzie sie przeciagac to dam znac poszukamy alternatyw:)

Za materialem sie jeszce nie rozgladalem. Ale jak cos bede wiedzial to konkretnie siadam do tematu. teraz nie chce puszczac pary w gwizdek jak nie wiem co z papierami.

Ale dam znac jak juz wyjde z tym na prostą.

Dziale mam po drugiej stronie ulicy i szkoly i blizej w strone Wrocka

• 2 weeks później...
  • 10 months później...
  • 2 weeks później...