kasztanka 03.02.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Hej kasztanka, coś na temat Długołeki słyszałem ale współprace z gmina zleciłem wytrwałemu architektowi. Czekam az przyjdzie do mnie do domu i pokaze mi pozwolenie na budowe Ja za długo pracuje, a jak koncze prace to panie z Gminy juz sa w domu po obiedzie:) a w ktorej czesci Dlugoleki sie budujesz? kolo jakiegos charakterystycznego miejsca? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 03.02.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 ropson, no właśnie, a w której części długołęki się budujesz (chodzi mi o gminę). Ja już jestem po ciężkich przejściach w tej gminie. Rozpoczęłam w grudniu i mam już ściany. Jak tylko zrobi się cieplej (no tak plus dwa to dalej zaczynam). . Teraz mogę spokojnie robić nadproża i przygotować wylanie stropu. Życzę wszystkim powodzenia i szybkiego budowania. Prognozy bardzo optymistyczne (aż boję się tych 35 stopniowych temperatur) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 03.02.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Ano w Długołęce to papiery tylko załatwiam a działkę mam w Kiełczowie. Tak po środku wsi jakies 200 m od drogi przelotowej przez wies. Lokalizacja w miare dobra bo prad woda gaz do 50 m a kanalize robia w calej wsi. Moze za rok dojda do mnie NO i mam dobre sasiedztwo bo jak wiecie planu w tej oklicy brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 04.02.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 ropson, no właśnie, a w której części długołęki się budujesz (chodzi mi o gminę). Ja już jestem po ciężkich przejściach w tej gminie. Rozpoczęłam w grudniu i mam już ściany. Jak tylko zrobi się cieplej (no tak plus dwa to dalej zaczynam). . Teraz mogę spokojnie robić nadproża i przygotować wylanie stropu. Życzę wszystkim powodzenia i szybkiego budowania. Prognozy bardzo optymistyczne (aż boję się tych 35 stopniowych temperatur) ooo to widze ze na szczescie coraz wiecej mam sasiadow przynajmniej z tej strony wroclawia a Ty gdzie sie budujesz? ja mam dopiero fundamenty i czekam na pogode apropo's kiedy w koncu zniknie prawdopodobienstwo minusow? pozdrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 04.02.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Ano w Długołęce to papiery tylko załatwiam a działkę mam w Kiełczowie. Tak po środku wsi jakies 200 m od drogi przelotowej przez wies. Lokalizacja w miare dobra bo prad woda gaz do 50 m a kanalize robia w calej wsi. Moze za rok dojda do mnie NO i mam dobre sasiedztwo bo jak wiecie planu w tej oklicy brak. oo to fajnie brak planow .... i co bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 04.02.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 [quote name="kasztanka oo to fajnie brak planow .... i co bedzie?[/quote] Najpierw trzeba dostac warunki zabudowy ale z tym nie powinno byc problemu bo mam spelnione 5 warunkow 1. Dobre sasiedztwo 2. Dojazd z drogi gminnej 3. Teren wylaczony z prod rolnej 4. Teren przeznaczony w wygaslym planie pod zabudowe 5 i coś ale nie pamietam A jak ma sie warunki to sie zlatwia pozwolenie czyli za jakies 4 m-ce bede moze mial pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 05.02.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 [quote name="kasztanka oo to fajnie brak planow .... i co bedzie?[/quote] Najpierw trzeba dostac warunki zabudowy ale z tym nie powinno byc problemu bo mam spelnione 5 warunkow 1. Dobre sasiedztwo 2. Dojazd z drogi gminnej 3. Teren wylaczony z prod rolnej 4. Teren przeznaczony w wygaslym planie pod zabudowe 5 i coś ale nie pamietam A jak ma sie warunki to sie zlatwia pozwolenie czyli za jakies 4 m-ce bede moze mial pozwolenie ja czekalam 9 miesiecy oops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 06.02.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 ropson Warunki dostaniesz nie ma problemu. Jak będą kłopoty to napisz (wszystkie przerabiałam w tej gminie) Najważniejsze, że możesz odrolnić, bo Starostwo dziwnie interpretuje przepisy (ale to też da się obejść ) Pozwolenie czeka się dwa tygodnie, chyba, że wybierasz takiego architekta co to robi pół roku(tak było w moim przypadku ) Mam namiary na fajną Panią architekt co to wszystko robi szybciorem. Ja buduje w Kiełczowie koło szkoły. Z tą kanalizacją to nie widze tego tak różowo (dowiadywałam się). No to ruszamy na wiosnę. A w jakich hurtowniach będziesz kupował materiał?? Może masz coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 06.02.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 kasztankaW kwietniu ma być 25 stopniW maju, czerwcu i lipcu po 35Trzeba się spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.02.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 kasztanka W kwietniu ma być 25 stopni W maju, czerwcu i lipcu po 35 Trzeba się spieszyć. ale z czym sie trzeba spieszyc kochana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropson 08.02.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 ropson Mam namiary na fajną Panią architekt co to wszystko robi szybciorem. Ja buduje w Kiełczowie koło szkoły. No to ruszamy na wiosnę. A w jakich hurtowniach będziesz kupował materiał?? Może masz coś ciekawego. Tez mam takiego magika co znajomym wszystkie papiery szybko zalatwil. Niedaleko obok ciebie kilka przecznic przed szkola. Zobaczymy. jak bedzie sie przeciagac to dam znac poszukamy alternatyw:) Za materialem sie jeszce nie rozgladalem. Ale jak cos bede wiedzial to konkretnie siadam do tematu. teraz nie chce puszczac pary w gwizdek jak nie wiem co z papierami. Ale dam znac jak juz wyjde z tym na prostą. Dziale mam po drugiej stronie ulicy i szkoly i blizej w strone Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 21.02.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Nie chciałabym wylewać podłóg i stropu przy 35 stopniowych temperaturach. Szkodzi czy nie, nie wypowiadam się. Dach też chce postawić przed nadejściem lata. W lecie to niech sobie spokojnie wszystko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emango 22.02.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 _________________buduje między Wrocławiem, a Opolem jareg, a gdzie dokładnie?? Bo ja też między Wrocławiem a Opolem. I też w tym sezonie (mam nadzieję, że wiosną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 22.02.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 a gdzie ta WIOSNA???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 25.02.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2005 no właśnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 08.01.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witam wszystkich - jeżeli nic złego się nie wydarzy, to na wiosnę zacznę budować w Brzeziej Łące. Domek z silikatów, ocieplany wełną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 16.01.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Też chciałabym już zaczynać, ale na razie walczę z "papierami". Do końca lutego chcę wystąpić o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.01.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Też chciałabym już zaczynać, ale na razie walczę z "papierami". Do końca lutego chcę wystąpić o pozwolenie na budowę. a gdzie masz dzialeczke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 19.01.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 na południe od Wrocławia - w Żorawinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.01.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 dorhir no to niedaleko mnie. ja w iwinach.z czego wacpan budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts