jaksie 06.08.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Pytanie kieruję do właścicieli kanap, narożników w jasnej skórze, białej lub kremowej.Jakie są w praktyce, trudno utrzymać je w czystości? Jak o nie dbacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 06.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Komplet:kanapa + 2 fotele z kremowej skóry użytkowane 2 lata - żadnych problemów z utrzymaniem czystości.Czasami pies (mastif angielski) wytrze brudny pysk o oparcie - czyści się bez problemu.Najlepiej kupować preparaty do czyszczenia skórzanej tapicerki samochodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 06.08.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Kanapy wprawdzie nie użytkuję, ale za to mam łóżko tapicerowane białą ekoskórą i nie raz zdarzało mi się dziękować w duchu, że rodzinka zdołała mnie odwieść od zakupu jasnych sof do salonu Tapicerka na łóżku brudzi się strasznie (fakt że głównie przez psy ), ale raz na jakiś czas muszę ją szorować w miejscach najczęstszego opierania się, gdyż tam robi się taka żółtawa (i tu chwała za wynalezienie magicznych gąbeczek, bo pierwszy raz nie mogłam tego niczym zmyć i robiłam to gumką myszką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.08.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Kanapy wprawdzie nie użytkuję, ale za to mam łóżko tapicerowane białą ekoskórą i nie raz zdarzało mi się dziękować w duchu, że rodzinka zdołała mnie odwieść od zakupu jasnych sof do salonu Tapicerka na łóżku brudzi się strasznie (fakt że głównie przez psy ), ale raz na jakiś czas muszę ją szorować w miejscach najczęstszego opierania się, gdyż tam robi się taka żółtawa (i tu chwała za wynalezienie magicznych gąbeczek, bo pierwszy raz nie mogłam tego niczym zmyć i robiłam to gumką myszką ) to teraz wyobraź sobie ile byś miała czyszczenia jak byś miała tapicerowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 06.08.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Gdybym miała mieć łóżko tapicerowane tkaniną, na pewno nie zdecydowałabym się na jasny kolor Nie myślałam że biała skóra będzie tak problematyczna w przypadku łóżka do sypialni i nawet nie chcę myśleć co by się z nią działo w salonie Drugi raz pewnie nie zdecydowałabym się na białe tapicerowane łóżko (zapewne byłoby malowane na biało drewno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.08.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Zobacz tu: http://forum.muratordom.pl/wypoczynek-z-jasnej-czy-ciemnej-skory,t139177.htm?highlight=wypoczynek%20jasnej%20skóry http://forum.muratordom.pl/jasne-skorzane-wypoczynki-w-praktyce,t116768.htm?highlight=wypoczynek%20jasnej%20skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.08.2009 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 dzięki, jakoś nieudolnie wczoraj szukałam, widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 07.08.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja sie przymierzam do materiałowej jasnej kanapy, mówicie że to taka tragedia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.08.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Uztykuję od 4 lat kanapę i fotele w kremowej skórze, Nie ma wiekszych problemów z utrzymaniem w czystości, raz na 3-4 mce przeprowadzam akcje mycie i dalej jest jak nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 07.08.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 mamy jasny beżowy narożnik, skóra naturalna. już od 5 lat. wygląda jak nowy, może tylko miejscami na siedzisku skóra się lekko rozciągnęła (ale o miesiaca użytkujemy ją bardzo intensywnie, włącznie ze spaniem - rozkładany). mamy tez małe dziecko, które wchodzi i z butami na sofe, z jedzeniem, piciem itd.jesli chodzi o mycie - dla mnie najlepiej sie sprawdza woda z niewielką iloscią płynu do mycia naczyć (ja używam PUR) i szoruję gąbeczkę taką jak do mycia naczyń. bardoz łatwo i suoper sie myje tym, tylko od razu trzeba wycierac do sucha. po myciu konserwuję płynem z lanoliną.teraz do nowego domu do salonu chcę kupić sofę całkiem białą, nie wiem czy dobry pomysłmebelplast ma niby jakąś super ekoskórę, że lepsza i trwalsza od naturalenej, i lepiej sie niby czyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 08.08.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Miałam skórzany komplet wypoczynkowy, też jasny chociaż kolor nie biały czy kremowy tylko taki wpadający w pomarańczowy. Po 4 latach został wymieniony na tkaninę (cos w rodzaju Alkantary, plamy zmywane samą wodą) U nas pewnie już nigdy wiecej skóry nie będzie, bo przestałam lubić. - 2 dzieci w 4 lata błyskawicznie skórę wykończyła. Na koniec skóra odbarwiała się nawet po smarkach dzieciaków (starsze kichneło i odbarwienie pozostało). Byc może problem był w tym, że nie dbałam o komplet własciwie ale przy dwóch szkodnikach nie mam czasu tego po sto razy dziennie czyścić. - lepi się do ciała, zimne, nieprzyjemne. Jak kupilismy tkaninę to od razu zwiększyła się częstotliwośc użytkowania kompletu, - trzeba uważać, dbać i w ogóle za dużo z nią zachodu a tkanina wygląda równie dobrze, jest w cenie skóry, czyli powinna być równie 'prestizowa' i nie rozumiem skąd ta moda na skóre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 08.08.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 No widzisz, a ja mam teraz czekoladową skórzaną kanapę. Ma już 5 lat i jest praktycznie jak nowa. Setki razy sie coś na nią wylało, nawet nie chcę myśleć, jak wyglądałąby po tym czasie gdyby była z tkaniny. W domu mam 2 małych szkodników i wszystko z tej kanapy schodzi.A zupełnie o nią nie dbamy. Raz w tygodniu jest odkurzana i jeśli jest taka potrzeba przecierana jest szmatką z mikrofibry. Niczym jej nie natłuszczam itp. Dlatego ja jestem zdecydowana na skórę, jedynie martwię się o jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 08.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ja mam kanapy w jasnym beżu - 6 lat. W 5 roku producent, na moją prośbę, zabrał ją do siebie, bo skrzypiała trochę przy siadaniu. Panowie odbierający sami zdziwili się, że jak nowa, Teraz nie skrzypi i dalej służy super. Obsługa reklamacji wymarzona.To Kler, gdybym znalazła inną w odpowiednim wzorze znowu kupiłabym od tego samego producenta do salonu, a "stare" do gabinetu i na górny hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazek_78 08.08.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Rok w użytkowaniu i muszę stwierdzić, że kremowa skóra jest łatwiejsza w utrzymaniu niż granatowa tapicerka. Dla porównania mam szezlong w ciemnym brązie i tu niestety jest więcej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.05.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Kurczę, odświeżam wątek... bo "chciałabym i boję się", hahahaha ! O taki mi się marzy.... ale boje się, że będzie się brudził l, z czasem zszarzeje ub zżółknie..... http://images40.fotosik.pl/286/633e4190b6aebf03med.jpg Rozwiejcie proszę, moje wątpliwości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 05.05.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Użytkujemy jasną skórę dopiero 1,5 roku ale przez ten czas ani chwil nie żałowałam zakupu! Wg mnie utrzymanie w czystości jest o wiele łatwiejsze niż mebli tapicerowanych. Przecieram je gąbeczkami z płynem do mycia naczyń lub chusteczkami dla niemowląt Może i troszkę zmieniła kolor, ale dla mnie na plus, jest ciut ciemniejsza niż na początku. Miała także przykre doświadczenia - skóra została pomalowana markerem, i cieszyłam się że kupiłam jasną, ponieważ wszystko zeszło zmywaczem do paznokci nie odbarwiając koloru (może tylko ciut jaśniejsze miejsce, ale szybko się wyrównało właśnie dzięki przybrudzeniu:)))) teraz czekam na pierwszego potomka, ale wydaje mi się że będzie o wiele łatwiejsza w utrzymaniu niż tapicerka. Można szybko przetrzeć, nic się nie wchłania... W 100% polecam!! PS. Na mojej skórze nigdy nie leżały koce, bo wychodzę z założenia że po to kupiłam kanapy żeby je użytkować a nie oszczędzać... I jeszcze jedno - jest wielka różnica w ekoskórze a w naturalnej. Eko już użytkowałam i byłam bardzo niezadowolona... Bardzo przyklejała się do ciała i musiałam latem rozkładać koce - nie dało się wysiedzieć... Jeśli chodzi o naturalną skórę nigdy nie miałam takiego problemu, ponieważ naturalna zawsze dopasuję swoja temperaturę do temperatury ciała... Także albo naturalna albo żadna! Takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.05.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Użytkujemy jasną skórę dopiero 1,5 roku ale przez ten czas ani chwil nie żałowałam zakupu ! Bondzo83, bardzo dziękuję za tego posta. Lejesz miód na moje serce, hahahaha ! A z ciekawości zapytam - też taka jasna skóra jak na moim zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.05.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Acha,a w/w komplet to skóra naturalna.Firmy GALA COLEZZIONE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 05.05.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 A z ciekawości zapytam - też taka jasna skóra jak na moim zdjęciu ? Moja jest chyba ton ciemniejsza - bardziej wpada w beż, a ta na zdjęciu bardziej przypomina biel. http://img204.imageshack.us/img204/477/dsc03330d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 05.05.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Wiesz, ona chyba tylko na tym zdjęciu taka bardzo jasna jest.... To zdjęcie "katalogowe" a one zawsze wypicowane i podrasowane Photoshopem. W rzeczywistości jest chyba ciemniejsza. A komplecik masz super - z fotki już widać, że meeeeeeeega wygodny ! I wogóle... przyjemnie u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts