Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyrównanie ścian w łazience?

tomek6971

Recommended Posts

Witam. Mam duży problem. Miałem zrobić mały remont w domu odmalowane itp. ale jak zacząłem czyścić farbe w łazieńce to chciałem delikatnie przerobić elektrykę w łazience i zacząłem kuć. I okazało się( dom budowany w 1990r.), że tynk odchodzi płatami. I to nie byłby jeszcze problem ale ściana otynkowana jest na pustaki gazowe, takie co są bardzo lekkie i różnice sięgają nawet 6 cm na nich. Czym wyrównać takie wielkie nierówności?? Skuwać do równego poziomu? Albo jakimiś płytami gipsowymi ale czytałem trochę i mogą się pod nimi zbierać bakterie itp. Czy moglibyście poradzić jakie są najlepsze materiały do prac w łazienkach wiadomo wilgoć. Gładź gipsowa czy cementowa. Jakie firmy. Dodam że jest to w miarę mała łazienka 4x3m i nie chciałbym jej zmniejszać aż nadto. Bardzo proszę o pomoc? :D

Prośba o opinie osób mających u siebie w kuchniach/łazienkach zielone płyty GK przyklejone do ścian, na których macie ułożoną glazurę - jak się to rozwiązanie spisuje?

Chciałbym poznać wszystkie "przeciw" płytom GK w porównaniu do zwykłego tynku (pierwsze i najbardziej naturalne "przeciw", to oczywiście zmniejszanie powierzchni pomieszczenia - właśnie dlatego pytam o płyty przyklejane do ściany, a nie montowane na stelażach).