tomek6971 06.08.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam. Mam duży problem. Miałem zrobić mały remont w domu odmalowane itp. ale jak zacząłem czyścić farbe w łazieńce to chciałem delikatnie przerobić elektrykę w łazience i zacząłem kuć. I okazało się( dom budowany w 1990r.), że tynk odchodzi płatami. I to nie byłby jeszcze problem ale ściana otynkowana jest na pustaki gazowe, takie co są bardzo lekkie i różnice sięgają nawet 6 cm na nich. Czym wyrównać takie wielkie nierówności?? Skuwać do równego poziomu? Albo jakimiś płytami gipsowymi ale czytałem trochę i mogą się pod nimi zbierać bakterie itp. Czy moglibyście poradzić jakie są najlepsze materiały do prac w łazienkach wiadomo wilgoć. Gładź gipsowa czy cementowa. Jakie firmy. Dodam że jest to w miarę mała łazienka 4x3m i nie chciałbym jej zmniejszać aż nadto. Bardzo proszę o pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artus1 07.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 moze zielony KG na kleju/stelazu. calosc zabezpieczona folia w plynie a puste przestrzenie wypelnione welna?Przy okazji pod KG mozesz poprowadzic instalacje wiec nie musialbys tego wykuwac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 08.08.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 wg. mnie najlepiej to by bylo to porzadnie otynkowac tynkiem cementowo wapiennym, co mur to mur.... jednak ze wzgledu na praco i czasochlonnosc zrobilbym pewnie z zielonej płyty przyklejanej na placki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 09.08.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 I okazało się( dom budowany w 1990r.), że tynk odchodzi płatami. I to nie byłby jeszcze problem ale ściana otynkowana jest na pustaki gazowe Na gazobeton trzeba umieć dobrze rzucić tynk. Trzeba go zagruntować - najprościej klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_sobol_ 10.08.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Prośba o opinie osób mających u siebie w kuchniach/łazienkach zielone płyty GK przyklejone do ścian, na których macie ułożoną glazurę - jak się to rozwiązanie spisuje?Chciałbym poznać wszystkie "przeciw" płytom GK w porównaniu do zwykłego tynku (pierwsze i najbardziej naturalne "przeciw", to oczywiście zmniejszanie powierzchni pomieszczenia - właśnie dlatego pytam o płyty przyklejane do ściany, a nie montowane na stelażach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts