Wilko 19.11.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nic mi nie mów,teraz ja powkurzam projektanta niech on teraz czeka Chyba cofniemy garaz i go zadaszymy i tyle.Wogóle to mamy metlik w głowach nawet zastanawiałem sie nad kompletna zmiana projektu. Decyzja zależy od was. A co tam projektant zawalił? Z tym zadaszeniem to dobry pomysł. Zobaczysz, że miałem rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 19.11.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Decyzja zależy od was. A co tam projektant zawalił? Brak odpowiednich argumentacji,tempo prac tragiczne.Brak profesjonalizmu. Praca na odległosc tragiczna.Projekt jest ok,ale wspólpraca męczaca. Bede w grudniu w PL to troche go przycisne z tym tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 12.01.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam w Nowym Roku, Jak tam postępy w projekcie kochani?Coś zaniedbujecie dziennik:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 13.01.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Swieta i Nowy Rok spedziliśmy w Radomiu,ale to była męczarnia z dwójka małych dzieci i dla nas jak i dla dzieci.Sprawy nabrały tempa.Wczoraj miałem uzupelnić dziennik,ale postanowiłem odpocząć po urlopie Napisze coś dziś wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 16.01.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Cos uzupełniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 19.01.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, No wreszcie widzę jakieś postępy. Takie dwie uwagi na szybko. Na poddaszu nie ma wejscia na taras. Drzwi garazowe wypadaja w obrysie bramy. To spora niedogodnośc. Projektant zrobił drzwi otwierane do wiatrołapu bo do garazu się nie otworzą.( Efekt będzie taki że wchodząc do garażu trzeba się będzie nachylić aby nie zawadzić o prowadnice bramy. Kwestia jeszcze wysokości bramy ale trzeba na to bardzo uwazac. To tyle na szybko. Fajna będziecie mieli okolicę. MJa niestety nie mam lasu ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 20.01.2010 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hmm,Ty to masz oko Garaż maly,więc drzwi muszą się otwierać do wiatrołapu.Ta brama musze podpytać o wymiary?Na jakich to wysokościach bedzie. Tarasu nie bedzie tylko stropodach,dlatego nie ma drzwi. Zastanawiamy sie na wielkościa okna,aby doświetlić górny hol. Tak wogóle to powstawiam zdjecia na inny hosting bo ten bardzo pozmieniał proporcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 11.03.2010 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam, Jak tam projekcik?Macie już go?Nic się nie chwalicie:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 13.03.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Podczas pobytu w Radomiu zakończyliśmy praca z projektem z naszej strony.Projekt wizualnie skończony.Wyjechaliśmy 11.01.10 i reszta,czyli przeliczenia konstruktorskie i inst. miały być zrobione w max 3 tyg. Podobno achitekt dopiero w tydzień temu je odebrał i miał je wnieść do projektu i wystąpić o PNB. Dziś ponad tydzień i nadal nie mam,ani potwierdzenia złożenia wniosku PNB,ani projektu w Pdf-ie który mail mi wysłać. Nigdy wiecej współpracy z kolegami Nerwy mnie noszą strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 15.03.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 UUUUU to kiepsko. Mogę teraz powiedzieć "a nie mówiłem" Teraz wiecie czemu nie buduje się domu na odległość? Nikt poza wami tego nie dopilnuje niestety To smutna niestety prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 21.05.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witaj TiA. Czytam, że przechodzisz tą samą drogę ze znajomym architektem co ja! Projektował dom od czerwca 2009, do lutego 2010, kiedy to uzyskaliśmy PNB. Wbrew pozorom nie był to stracony czas - mogliśmy w trakcie wprowadzać kolejne zmiany, ale podobnie jak u Ciebie, nie rozwiązywał za nas problemów. Np. pomieszczenie stawało sie funkcjonalne po drobnej korekcie ustawienia kominka. Pomijam, że projekt wod-kan. nie przewiduje u nas podłogówki! To ciągłe przekładanie terminów było wkurzające i nie dostaliśmy wizualizacji elewcji..Projekt indywidualny ma tą zaletę, że kiedy majster lub dekarz proponowali rozwiązania inne, niż przedstawione w projekcie, wykonywaliśmy jeden telefon do konstruktora czy zmiana jest uzasadniona? Tylko raz zdarzyło się, że się zgodził na nadporoża wylewane ze stropem, a nie ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Wilko troszkę już lepiej są jakieś postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 21.05.2010 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witaj TiA. Czytam, że przechodzisz tą samą drogę ze znajomym architektem co ja! Projektował dom od czerwca 2009, do lutego 2010, kiedy to uzyskaliśmy PNB. Wbrew pozorom nie był to stracony czas - mogliśmy w trakcie wprowadzać kolejne zmiany, ale podobnie jak u Ciebie, nie rozwiązywał za nas problemów. Np. pomieszczenie stawało sie funkcjonalne po drobnej korekcie ustawienia kominka. Pomijam, że projekt wod-kan. nie przewiduje u nas podłogówki! To ciągłe przekładanie terminów było wkurzające i nie dostaliśmy wizualizacji elewcji.. Projekt indywidualny ma tą zaletę, że kiedy majster lub dekarz proponowali rozwiązania inne, niż przedstawione w projekcie, wykonywaliśmy jeden telefon do konstruktora czy zmiana jest uzasadniona? Tylko raz zdarzyło się, że się zgodził na nadporoża wylewane ze stropem, a nie ceramiczne. Projektowanie naszego domu wyglądało następująco: Co chcecie? Potem wszystko wstawiał do projektu z okazywało się jednak,że to nie to co chcemy. Nie przedstawiał mam żadnych rozwiązań,wszystko szukaliśmy sami po internecie. Najgorsze jest to ,że kompletnie rozbijał mój plan budowy.Nie mogłem się przygotowywać do następnych etapów. Nadal ten projekt to dla mnie jedna wielka niewiadoma. Muszę to nadrobić. W tej chwili czuje się kompletnie nieprzygotowany do budowy tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.05.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 O jaki "ślepy" kosztorys Ci chodzi? Taki np. do banku to moze i Pan Robert zrobić. Mi robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.05.2010 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Nie, taki z dokładnie wyliczonymi materiałami (ilości) bez cen.Tak aby moc zaoszczędzić czasu na liczenie co i ile potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.05.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 To nie masz tego w projekcie? Zapytaj na pw mhk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.05.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Nie wiem,bo projektu w ręku jeszcze nie miałem.Poprosiłem architekta o projekt w pdf-ie tak abym mógł wysyłać wykonawcom w celu wyceny.Nie tam ilości stali w kg tylko rodzaj i schemat zbrojenie,beton tylko klasa bez ilości m3.Nie mam pojęcia co powinno znajdować się w projekcie.Z dnia na dzień dowiaduje się czego nowego i w 100% wiem,że mój architekt to jedna wielka pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kashia 22.05.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 W projekcie mieliście salon obniżony o jeden stopień względem całości. Czy tak już zostało?A jeśli chodzi o cenę to te 35tys. to za dom z więźbą czy bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 22.05.2010 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 To była jedna z ostatnich zmian bo spodobała nam się jedna wizja salonu.Po za tym jak już wybudujemy dom i nie będzie się nam podobało to styropian +nowa wylewka i po sprawie.Natomiast wycena to bez więzby,dachu.Wszystkie prace stanu surowego do więżby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.05.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 W moim projekcie miałam dokładnie wykazane ile i czego mam kupić. Dlatego mnie dziwi, ze zestawienia materiałowego nie masz. WYdaje mi sie to jednym z podstawowych elementów projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts