rasia 03.07.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam:) Trafiłam tu po Twoim avatarku... Bardzo ładny domek budujesz... ale okolica powala na kolana i za serce łapie!!! http://www.obrazki.info/obrazy/SugarwareZ-167.gif Nie dziwię się, że kupiliście tę działkę w 2 dni! Mała podpowiedź: jeśli jeszcze jest taka możliwość - kup działkę obok siebie, a potem zrób casting na sąsiadów. Życzę samych miłych chwil na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 03.07.2010 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam:) Trafiłam tu po Twoim avatarku... Bardzo ładny domek budujesz... ale okolica powala na kolana i za serce łapie!!! http://www.obrazki.info/obrazy/SugarwareZ-167.gif Nie dziwię się, że kupiliście tę działkę w 2 dni! Mała podpowiedź: jeśli jeszcze jest taka możliwość - kup działkę obok siebie, a potem zrób casting na sąsiadów. Życzę samych miłych chwil na budowie! Okolica rzeczywiście ładna.Już się interesowałem sąsiednimi działkami,ale nie są do sprzedaży.Z tymi sąsiadami to złota myśl. Boimy się,że z biegiem wyrastania domków miejsce zatraci klimat.Będę więc bacznie obserwował poczynania sąsiadów odnośnie pozbywania się za dużej ilości drzew. Kierownik budowy jak przyjechał pierwszy raz powiedział "ale na zadupiu Pan sobie kupił tą działkę" po kilku następnych wizytach powiedział,że "dojeżdża się do Pan zawsze w kilka minut,a uczycie jak bym był co najmniej z 40km poza miastem" i zmienił zdanie.Dodam,że całe miasto jest zakorkowane z powodu zbyt wielu spóżnionych (kilka lat) robót drogowych. Już pierwszego dnia z samego rana zaznałem miłej chwili(centrostal kielce). Wasz domek też bardzo ładny.Bardzo nam się podoba styl w jakim urządziliście domek. Na pewno podpytam o kilka rzeczy. Jedna z pierwszych będzie wiązała się z dachówką Braas Tegalit (grafit).Jest ona naszym faworytem lub inna podobna w tym stylu. Jak z jej jakością? Nie ma problemów z obrastaniem. Sprawdzałem ceny i tegalit to koszt około 24.000tys zł za nasz dach(wszystko rynny,dodatki,itp) Roben to około 13-15.000tys zł i to jest dachówka ceramiczna ,a tegalit cementowa. Ciekawe czy różnica ceny to miejsce produkcji,czy też mininalna jakość robena. Bym zapomniał bardzo "wypasiony" płot macie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.07.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 I jak rozwiazaliscie sprawe doswietlenia pom.1 - moze swietlik w dachu - albo jakies podluzne okno w scianie z lwej strony monitora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.07.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 A jeżeli chodzi o 8 to może cos takiego http://www.e-okna.pl/zdjecia/artykuly_duze/7_velux_d.jpg - jeżeli jest taka możliwośc nie wiem wtedy jak wygladalaby elewacja ?????- za samymi oknami połaciowymi nie przepadam i nie polecam - raz ze snieg zima - a dwa ze troche czuje sie w takich pokojach jak w wiezieniu - podziwiamy ogolnie niebo a wy macie takie piekne widoki za oknem!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 26.07.2010 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90378-dach%C3%B3wka-tegalit-BRAAS-Tegalit ja mam ogolnie Braas - jestem zadowolona - nie zachodzi na razie niczym - mieszkamy przy lesie - dachowke zamawialam na okulickiego i tam trzeba uważac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 27.07.2010 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 A jeżeli chodzi o 8 to może cos takiego http://www.e-okna.pl/zdjecia/artykuly_duze/7_velux_d.jpg - jeżeli jest taka możliwośc nie wiem wtedy jak wygladalaby elewacja ?????- za samymi oknami połaciowymi nie przepadam i nie polecam - raz ze snieg zima - a dwa ze troche czuje sie w takich pokojach jak w wiezieniu - podziwiamy ogolnie niebo a wy macie takie piekne widoki za oknem!!!!!!!!!!!!!!! Była taka już koncepcja,nawet z wizualizacja elewacji.Od okien kolankowych odstraszyli nas forumowicze,który narzekali na bardzo duże straty ciepła,słaba praktyczność oraz cenę. Ma to być pokoi dziecka więc musimy powrócić do pomysłu bo musi być on dobrze doświetlony.Zastanawialiśmy się też nad oknem od strony północnej,ale z tej strony mamy las więc z widoków nici,wschodu słońca i zachodu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 27.07.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 I jak rozwiazaliscie sprawe doswietlenia pom.1 - moze swietlik w dachu - albo jakies podluzne okno w scianie z lwej strony monitora Świetlik w dachu fajny pomysł,ale praktyczniejszym rozwiązanie będzie właśnie podłużne okno na tej północnej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 27.07.2010 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90378-dach%C3%B3wka-tegalit-BRAAS-Tegalit ja mam ogolnie Braas - jestem zadowolona - nie zachodzi na razie niczym - mieszkamy przy lesie - dachowke zamawialam na okulickiego i tam trzeba uważac Czytałem już te posty i wiele innych,ale zawsze lepiej usłyszeć jeszcze jedna opinie. Co do Okulickiego to właśnie tam mi ją pokazali i dali niezłą ofertę. Dobrze wiedzieć,że trzeba uważać. Napisz proszę kiedy zwrócić szczególna uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.07.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Własnie przy wycenie - mi przy wycenie dali ladna kwote, a pozniej okazalo sie ze wiele rzeczy (dachowki boczne, tasmy wentylacyjne, w tej chwili nie pamietam co jeszcze dokaldnie - bylo grubo niedoszacowane ) i trzeba bylo dokupic a co za tym poszlo cena poszla w gore!!! teamat zalatawialam z zagranicy takjak wy i pewnych rzeczy nie moglam sprawdzic a pozniej wychodzilo - ogolnie temat tej firmy i klopotow z nia opislalam w poprzdenim dzienniku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85114-budowe-czas-zaczac-))/page5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.07.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Moze akurat u ciebie tak nie bylo - ale lepiej sprawdz !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 27.07.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Własnie przy wycenie - mi przy wycenie dali ladna kwote, a pozniej okazalo sie ze wiele rzeczy (dachowki boczne, tasmy wentylacyjne, w tej chwili nie pamietam co jeszcze dokaldnie - bylo grubo niedoszacowane ) i trzeba bylo dokupic a co za tym poszlo cena poszla w gore!!! teamat zalatawialam z zagranicy takjak wy i pewnych rzeczy nie moglam sprawdzic a pozniej wychodzilo - ogolnie temat tej firmy i klopotow z nia opislalam w poprzdenim dzienniku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85114-budowe-czas-zaczac-))/page5 Bardzo chętnie poczytam. W wycenie mam te wszystkie rzeczy.Zaznaczyłem,że ma być wszystko.Nie znam sie na tyle,aby sprawdzić,czy wszystkiego policzyli wystarczająco. Np. przy taśmie zawsze mogą powiedzieć,że wykonawca był rozrzutny,itp. Natomiast dachówki boczne to już duże oszustwo lub brak kompetencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.07.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 No ja tez mialam w wycenie - tyle ze pozniej sie okazalo ze trzeba domowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 27.07.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 W wycenie mam te wszystkie rzeczy.Zaznaczyłem,że ma być wszystko.Nie znam sie na tyle,aby sprawdzić,czy wszystkiego policzyli wystarczająco. No właśnie tak to przy rozliczeniu nazwaliśmy - umawialiśmy się tak ze jak czegos zabraknie to wykonawca podjedzie i weżmie - tyle ze przy rozliczaniu wyszły rozbiezności - ale zapłacic zapłacicliśmy i to był nasz błąd - więc wiesz na co masz zwracać uwagę - nagle tez urwał nam sie gościu od dachówki i brałam co było pod reką wiadomo sezonn w pełni i ciezko bylo - wiec ekipa tez byla z okulickiego polecona - ogolinie dobrzez polozone ale niesmak po takich manewrach pozostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 27.07.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 (edytowane) No właśnie tak to przy rozliczeniu nazwaliśmy - umawialiśmy się tak ze jak czegos zabraknie to wykonawca podjedzie i weżmie - tyle ze przy rozliczaniu wyszły rozbiezności - ale zapłacic zapłacicliśmy i to był nasz błąd - więc wiesz na co masz zwracać uwagę - nagle tez urwał nam sie gościu od dachówki i brałam co było pod reką wiadomo sezonn w pełni i ciezko bylo - wiec ekipa tez byla z okulickiego polecona - ogolinie dobrzez polozone ale niesmak po takich manewrach pozostal Ja miałem podobnie z CENTROSTAL kielce oddział w radomiu.Współpraca tragedia.Najgorsze jest to,że facet bezczelnie kłamie Ci w oczy,a Ty nie masz wyjścia i nie możesz go pogonić bo kilka ludzi czeka na prace. Edytowane 29 Lipca 2010 przez T i A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 30.07.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Dzien dobry. Pozwoliłem sobie zaglądnąć na budowę. Piękne tempo. Byle tak dalej. Ale jak kasa jest.... Jedno ale , nie widziałem zagęszczarki , ale pewnie była ? Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 30.07.2010 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 (edytowane) Zbyszku tempo super powolne,ale to moja wina bo mój projekt to kompletna klapa.Braki są straszne.Z budową mi się bardzo nie śpieszy,tzn; to czekanie i walka z projektantem wkurzało mnie strasznie i na siłe chciałem coś wreszcie zrobić.Chciałbym do zimy zrobić stan surowy otwarty i zabezpieczony zostawić na zimę/sezon.Masz dobre oczy.Zagęszczarki jeszcze nie było.KB kazał zostawić tak jak jest do następnego mojego przyjazdu(który w tamtym czasie nie był określony),aby piasek sam się ułożył.Razem z kanalizacja będzie zagęszczarka. Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez T i A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 05.10.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 A co tu tak cichutko????????? Buduje sie cos czy stanelo????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T i A 06.10.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Buduje się.Mury,strop,ściany kolankowe już są.Zapomniałem zabrać zdjęcia z PL,ale już 12 paź. lece jeszcze raz.Będziemy robić dach.Wracam 22 paź to uzupełnie dziennik.Miło,że pytasz bo już myślałem,że wszyscy zapomnieli o mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.10.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Ooooooooo to juz duzo - zapomniec nie zapomnieli ale brak wpisow w dzienniku to kazdy mysli ze moze nic sie nie dzieje - no to czekamy na kolejna porcje zdjec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 06.10.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Tak sie patrze na te zdj co sa i mam pytanie - czy robili wam przejscie w sciankach fundamentowych na kanalizacje i wode bo nie widze??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts