q-bis 07.08.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam,brama segmentowa Wiśniowski 5000x2250, napęd Optimum.Problem:Brama podczas zamykania, po dojściu do podłogi, odbija samoczynnie i unosi się na jakieś 20cm i zatrzymuje w tej pozycji.1. Jak dokonać regulacji bramy aby zamykała się przy podłodze?2. Czy po zamknięciu uszczelka na dole bramy (gumowa ok 3cm) powinna przylegać "na styk", czy być lekko zgnieciona?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.08.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 A nie masz w instrukcji napędu opisanej procedury kalibracji napędu bramy ? - powinno to być napisane - bez dwóch zdań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.08.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 A nie masz w instrukcji napędu opisanej procedury kalibracji napędu bramy ? - powinno to być napisane - bez dwóch zdań ... Dobra znam skrót RTFM... Ale ja WAS zapytowywuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 07.08.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Problem: Brama podczas zamykania, po dojściu do podłogi, odbija samoczynnie i unosi się na jakieś 20cm i zatrzymuje w tej pozycji. 1. Jak dokonać regulacji bramy aby zamykała się przy podłodze? 2. Czy po zamknięciu uszczelka na dole bramy (gumowa ok 3cm) powinna przylegać "na styk", czy być lekko zgnieciona? Pozdrawiam Albo za mocny naciąg sprężyn, albo coś blokuje przy domykaniu, lub zbyt delikatnie ustawiony napęd zamykania (potencjometr). Brama (po odłączonym napędzie) powinna sama się lekko zamykać i otwierac, tj. nie mogą jej sprężyny trzymać w niepełnym zamknięciu ani wyrywać do góry. Uszczelka powinna być na styk. Z reguły napędy same uczą sie skrajnych położeń bramy. Proponuję od regulacji mechanicznych a potem dostrojenie na napędzie. P.S. sam zakładałeś czy "autoryzowany serwis"? Ja miałem przejscia z Normstahlem-przez rok monter walczył, mechanicznie nic nie dało się zrobić, o porencjometrach siły nie miał pojęcia, obudowy napędu nie umiał zdjąć-widać opuścił jedną lekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.08.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Problem: Brama podczas zamykania, po dojściu do podłogi, odbija samoczynnie i unosi się na jakieś 20cm i zatrzymuje w tej pozycji. 1. Jak dokonać regulacji bramy aby zamykała się przy podłodze? 2. Czy po zamknięciu uszczelka na dole bramy (gumowa ok 3cm) powinna przylegać "na styk", czy być lekko zgnieciona? Pozdrawiam Albo za mocny naciąg sprężyn, raczej nie, o tym poniżej albo coś blokuje przy domykaniu, nic ni blokuje lub zbyt delikatnie ustawiony napęd zamykania (potencjometr). o,o,o może to Brama (po odłączonym napędzie) powinna sama się lekko zamykać i otwierac, tj. nie mogą jej sprężyny trzymać w niepełnym zamknięciu ani wyrywać do góry. nie wyrywają, bez napędu chodzą ok Uszczelka powinna być na styk. Z reguły napędy same uczą sie skrajnych położeń bramy. Proponuję od regulacji mechanicznych a potem dostrojenie na napędzie. P.S. sam zakładałeś czy "autoryzowany serwis"? Ja miałem przejscia z Normstahlem-przez rok monter walczył, mechanicznie nic nie dało się zrobić, o porencjometrach siły nie miał pojęcia, obudowy napędu nie umiał zdjąć-widać opuścił jedną lekcję Dzięki Montaż przez firmę. Byli raz na regulacji i było wszystko ok. Ale teraz jest inaczej, nie wiem może coś zbroili wykonawcy-robią wykończeniówkę... Chcę się podszkolić przed kolejnym wezwaniem ich na regulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 07.08.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 tylko nie smaruj jej teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts