Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elewacje klinkierowe

Gość Flawia

Recommended Posts

Gość Flawia

Jeśli jest gdzieś taki temat to proszę o wskazanie i go i skasowanie tego tematu.

Mąż zastanawia sie nad tym, żeby nasz dom miał klinkierową elewacje. Doradzil mu chyba znajomy, że opłaca sie wziać klinkier z Kraśnika.

I tak szukam na żywo i zdjęć, najpięknieszych domów klinkierowych, żeby sie przekonać czy faktycznie też chcę i jaki odcień, fakturę. Kto z was ma klinkierowe elewacje? Na razie przejrzalam dziennik Klinkierowego

Bursztynu, bardzo ciekawy. Ale ja u siebie chcę koniecznie ceglastą karpiowkę na dachu, jaki klinkier do takiej pasuje? Ktos z was ma? Jakie parapety daje się do klinkierowych elewacji? bo planowałam miec wlaśnie klinkierowe ale z tynkową elewacją... I jak komponuje się drewniany taras z czyms takim? Może wstawki drewniane na tarasie w obramieniu z bruku?

Może ktos zna link do strony np z angielskim stylem elewacji, gdzie chyba takie właśnie domy mają? Jakie zdjecie was zainspirowało żeby też sobie zrobic klinkier?

Ja uwielbiam cegły, szczególnie gdy nie są maszynowo wykonywane.

Sporo inspiracji możesz znaleźć na stronach cegielni kraśnickich, warto oglądnąć strony np. Nellissena.

Cegłą z kraśnickiej cegły okładany jest dom szachulcowy Inez5

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3545818#3545818

Spójrz również na ten wątek, sporo informacji o cegłach:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48067&highlight=

My na wiosnę będziemy okładać dom cegłą z cegielni Hoffmanowska. Sama cegła nie jest jakoś porażająco droga, gorzej z cenami za jej ułożenie.