Zakrzewianka 07.08.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 coś dziwnego zaobserwowaliśmy? Piec 1funkcyjny, gazowy Viessman. Nieszczelna instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.08.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Może zapowietrzona instalacja? U mnie tak było (co prawda kocioł na wungiel, ale co za różnica? ). Przez pierwszych kilka dni od uruchomienia ustawicznie spadało ciśnienie i to sporo! Raz nawet spadło poniżej 0,5 bar. Okazało się, że był zakręcony zawór automatycznego dobijania, a w rurach świeżo po instalacji samo powietrze siedziało prawie, które sobie spokojnie uciekało odpowietrznikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Sprawdz takze wszystkie zawory,zwlaszcza na listwie w skrzynce od podlogowki.U mnie nie byl dokrecony jeden gwint na rurce od petli do listwy,powolusku cieklo sobie...Smuzka rdzy byla widoczna po kilku tyg. a cis nieznacznie spadalo...Druga sprawa to zapowietrzenie instalacji-u mnie do dzis pomalu spada,teraz bardzo nieznacznie-grzejnik jeden spadl ze sciany-za krotkie kolki na za ciezki grzejnik dali,pomimo spawania,przy wlaczonym co cieknie,teraz-nie.Rowniez w metrach podlogowki,sa bable powietrza.JEsli zle odpowietrzona,dopuszczana woda czesto-babli pow. wiecej,bledne kolo sie robi.Warto przepompowac wode zestawem pompowym od instalatora i moze sie odpowietrzy ladnie.A na koncu-PRZECIEK.Tu juz sprawa powazna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.08.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Odpowietrzenie instalacjiWyciek na listwach U mnie jeszcze tak spadło po przełączeniu z grzania CO/CWU tylko na CWU. NIe wiem dlaczego, ale tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts