entrion 07.08.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czy może ktoś wie jak wyglądają sprawy prawne wymiany dachu a raczej pokrycia na nowe o tej samej barwie ale z karpiówki na rzymską dużą kolorem są bardzo podobne ale jest problem taki że dowiedziałem się o tym iż budynek jest pod opieką konserwatora budynku niestety poprzedni właściciel powiedział że budynek nie jest w rejestrze i ja ju nie dociekałem za wczasw budynku były spróchniałe belki skrajne oraz łaty które połamał wiatr oraz złamana została jedna z belek muszę wykonać szybki remont a nie stać mnie na dachówkę karpiówkową niestety.Dodatkowy problem jest taki że dom kopiłem rok temu i dopiero się przymierzałem do naprawy dachu ale niestety wichura mnie uprzedziła i po telefonie do gminy dowiedziałem się że budynek jest pod konserwatorem zabytków a znalazłem dobrą cenę na dachówkę kreatona i bez zastanowienia zakupiłem go i co teraz dachówka na podwórzuproszę o szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 07.08.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Skoro wymieniasz belki to nie jest to już remont na zgłoszenie tylko na pozwolenie na budowę. Szukaj architekta i skontaktuj się z twoim konserwatorem zabytków. Bez niego i tak nie dostaniesz PnB a on z kolei zgodzi się lub nie na współczesną dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts