annecy 07.08.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam, w ramach prowadzenia rolniczej działalności chcę założyć szkółkę lub uprawę warzyw w oparciu o półprofesjonalne szklarnie lub tunele foliowe zatem szukam producenta szklarni / tuneli foliowych w granicach 100 m2 w normalnych pieniądzach , oferujących możliwość ich rozbudowy , serwisu... te oferty , które spotykam w necie dotyczą albo totalnie wielkoobszarowych gospodarstw od 1h pod szkłem albo przydomowych domków szklanych do 20/30m2 za cięzkie pieniądze...tzn 20 m x 5m za 15kpln - nic pośrodku... przemierzając Polskę wzdłuz i wszerz ogląda sie czasem gosp z kilkoma szklarniami tunelami... nie chce mi się wierzyc , że większość badylarzy sama we własnym zakresie buduje swoje tunele z kątowników a szkło zamawia u szklarza... są zbyt powtarzalne i estetyczne... hihi a nie znam rolnika , który by lubił wywalać pieniądze na produkty firmowe z internetu... kto wypełnia tą lukę , ktoś wie? czy ktoś moze mi pomóc? adres , ewentualnie tel lub strona kto buduje Polskiej wsi tanie szklarnie, czy one nie są tanie po prostu...? ehhh czekam na odp , pilne.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.08.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 .....one nie są tanie po prostu...? Napisałeś. Nie są. W życiu warzywkami nie zarobisz. Myśl o tunelach foliowych. O szklarni zapomnij szybciutko.Ps. Profesjonalny też tani nie jest.O proszę... tu nawet niezła cena:http://www.eoferty.com.pl/id127934_sprzedam_3_tunele_foliowe.htmlA na zieleninę w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 07.08.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 no własnie widze duzo szklarni porzuconych....z czego to wynika?czym jest szklarnia lepsza/gorsza od tuneli? Mirek> dzięki za odp...moze coś więcej napiszesz?sądzę , że temat rzeka ale moze coś rozjaśnisz... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.08.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Zobacz ceny stali, osobliwie od czasu, kiedy chinczyki trzymają się mocno...Popatrz na ceny szkła (silikon i robocizna przy szkleniu)Folia na tunel 12x 33 m to około 800 zł. Czerwona wytrzymuje 5-6 sezonów, jak się dba. Porównaj ze szkłem. A jak grad się trafi?Szklarnia ma sens przy całorocznej uprawie...ale... policz koszty ogrzewania.Dlatego stoją (a właściwie walą się) puste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 09.08.2009 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 mocno logiczne jest to co piszesz... dzięki... pomijając warzywa, dla jakich roślin ozdobnych w ramach szkółki warto mieć taki tunel foliowy? ewentualnie, kiedy jest wręcz niezbędny...? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.08.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Ogrzewane bez sensu- przy cenach zieleniny i opału. Nieogrzewane- i owszem. To jednak zupełnie co innego, niż pole. A ja nie wiem, co chcesz hodować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikow 30.03.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ja ze swojej polecam http://www.facebook.com/Szklarnia#!/Szklarnia?sk=info ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts