Renia 07.08.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ma ktoś dębowe meble w kuchni ? Może jakieś zdjęcia ? Zakupiłam kredens secesyjny dębowy, bo był piękny i teraz pasuje mi styl dobrać do tego antycznego mebla .....Nie planuje tradycyjnych górnych szafek (będzie długa półka z szufladkami i małymi drzwiczkami), tylko dolne. Ale jakie ? Jaki blat, z czego ? Z prasowanego dębu ? A jeszcze niedawno miały być kremowe meble .... jak to się człowiekowi wszystko zmienia za sprawą jednego mebla ..... hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 07.08.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ale według mnie super by wyglądały kremowe meble z tym dębowym, secesyjnym kredensem. Do tego dębowy blat i ewentualnie jakiś stolik (jeżeli jest miejsce). Oczywiście te mebelki nie jakieś super-hiper nowoczesne tylko takie bardziej klasyczne. Wszystko dębowe będzie trochę ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 07.08.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja planuję szafki dąb bielony (fronty) a blaty dąb naturalny olejowany. W ogóle ostatnio zakochałam sie w dębie Juz zamówiłam deski dębowe na podłogi. W ogóle dąb to takie prastare, polskie drzewo. Dostojne, naturalne... Cudo Jak popatrzyłam w Puszczy Białowieskiej na te stuletnie dęby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.08.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 No ma w sobie coś ten dąb !Nie sądziłam, że sie tak nim zainteresuję ...... Zastanawiałam sie nad tym kremem w połączeniu z dębem, sama nie wiem ....Kupiłam już szafkę górną w dębie zamiast górnych tradycyjnych szafek i drugą mniejszą szafko-półkę tez w dębie ..... Czymś by pasowało przełamać te kolory.Może dodatkami w kolorze ciemnoniebiesko-granatowym (kobaltowym chyba), bo znów kupiłam wielki talerz z pawiem w takim kolorze, powiesze go na ścianie, jest olbrzymi, ma 41 cm średnicy. Do tego porcelanową salaterkę ażurową na ciastka w takim samym kolorze i jak mąż zobaczył te cuda, to zaproponował wszystkie dodatki w tych kolorach ....Byłoby chyba oryginalne połączenie, do tego wieeeeelka ampla nad stolikiem śniadaniowym (przewidziany jest pod oknem, a jakże !) w kolorze kremowym ze zlotymi maźgajami i cudnymi bukietami kwiatów w kolorach brązowych. Zasłonki w kwiatowy wzór w kolorach ciemnoniebieskich .... i białe zazdrostki.W szybkach (3 szt) kredensu te same zasłonki co w oknach. Może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.08.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 oto moja półkahttp://www.allegro.pl/item685643232_przeszklona_narozna_witrynka_zamykana_na_kluczyk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.08.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja mam kuchnię w dębie naturalnym Blat granitowy ciemna zieleń, trochę wanilii też się gdzieś tam zapodziało Do dębu prawie wszystko pasuje PS. Kota mogę podrzucić, jeśli komuś bardzo brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.08.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 mam już jednego ........... teraz sierści pełno wszędzie ............ i włazi tam gdzie mu nie wolno np. na stół w kuchni, w ogóle go przez to nie używamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.08.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ja mam kuchnię w dębie naturalnym Blat granitowy ciemna zieleń, trochę wanilii też się gdzieś tam zapodziało jestes zadowolona z tego blatu ? nie przebarwia sie, nie dostaje plam ? można na nim kroić co bądź czy tylko na podkładkach ? jak go konserwujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 08.08.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 w tym watku zniknął post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.08.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ja mam kuchnię w dębie naturalnym Blat granitowy ciemna zieleń, trochę wanilii też się gdzieś tam zapodziało jestes zadowolona z tego blatu ? nie przebarwia sie, nie dostaje plam ? można na nim kroić co bądź czy tylko na podkładkach ? jak go konserwujesz ? Jestem zachwycona tym blatem Można wszystko - kroić, tłuc kotlety, gnieść ciasto, odstawiać gary prosto z ognia, czy piekarnika, nawet zatłuszczone, czy brudne, jak coś wykipi Był traktowany chyba wszystkimi możliwymi rozpuszczalnikami dostępnymi w handlu Podkładek używam tylko do jedzenia i nasiadówek, bo w łokcie zimno (zimą zwłaszcza ) Zakonserwowałam go nieopacznie raz. Efekt był taki, że po myciu zostawały smugi (na bazie wosku są te impregnaty chyba) - trzeba się było napracować Szczęśliwie impregnat już się zmył i teraz myję go tym, co akurat mam pod ręką i jeśli detergent jest dobrze spłukany, to nawet nie trzeba do sucha wycierać, smugi się nie robią Aha, właściwie mam dwa kolory - ciemnozielony i czarny. I z mojego 1,5 rocznego użytkowania wynika, że granitu, przynajmniej ciemnego można śmiało nie konserwować - nic się z nim nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.08.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 w tym watku zniknął post Jeśli chodzi o mój, to sama go zmieniłam, jak przeczytałam rano - po nocy człowiek pisze od rzeczy Jeśli nie chodzi o mój, to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.08.2009 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 jestem zachwycona tym blatem Można wszystko - kroić, tłuc kotlety, gnieść ciasto, odstawiać gary prosto z ognia, czy piekarnika, nawet zatłuszczone, czy brudne, jak coś wykipi Był traktowany chyba wszystkimi możliwymi rozpuszczalnikami dostępnymi w handlu można śmiało nie konserwować - nic się z nim nie dzieje dziękuję za tak wyczerpujący opis walorów !!! jestem w takim razie poważnie zainteresowana granitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.08.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Ma tylko jedną wadę - cena Ale warto, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts