Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polcolorit Stella i podobne...

piwosz1

Recommended Posts

A TO MNIE ZASKOCZYŁAŚ!

JAKICH TO SZCZEGÓŁÓW MOŻNA SIĘ DOWIEDZIEĆ NA TYM FORUM, ILE SIĘ MOŻNA NAUCZYĆ OD MĄDRYCH I DOŚWIADCZONYCH LUDZI.

KOCHAM TO FORUM I WAS...O!!!!!!! KTÓRA TO GODZINA? JUŻ SKOŃCZYŁY SIĘ WALENTYNKI.

ALUTKA!

MOŻE COŚ ZOBACZYSZ SWYM SOKOLIM WZROKIEM.

http://images47.fotosik.pl/631/329e054628682ccam.jpg"]http://images47.fotosik.pl/631/329e054628682ccam.jpg[/url]

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze w powijakach, na szybko.

Bardzo spodobała mi się Twoja wersja z blatem z płytkach. Dzisiaj rozmawiałam z fachowacami i powiedziali ze to straszna dłubanina i kosztowne. Z czego zbudowaliście ten blat, czy to karton gips, czy beton? A moze jakis gotowy stelarz. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Bardzo spodobała mi się Twoja wersja z blatem z płytkach. Dzisiaj rozmawiałam z fachowacami i powiedziali ze to straszna dłubanina i kosztowne. Z czego zbudowaliście ten blat, czy to karton gips, czy beton? A moze jakis gotowy stelarz. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Stelaż jest z profila 10 i płyty gipsowej. Mozaika Dune micro beige , jest szklana i nie trzeba szlifować do kąta . Dla dobrego fachowca to pestka.

No to mi teraz dałaś, ja myślalam , że na blacie jest ta sama płytka co na ścianach, a to jakas mozaika:) Chłopak w sklepie mi mówił, żejest do stelli mozaika szklana na necie, ale nie zaiteresowalam sie tym bardziej, teraz będę musiała. A zwykłych płytek nie można tak połozyc?

No to mi teraz dałaś, ja myślalam , że na blacie jest ta sama płytka co na ścianach, a to jakas mozaika:) Chłopak w sklepie mi mówił, że jest do stelli mozaika szklana na necie, ale nie zaiteresowalam sie tym bardziej, teraz będę musiała. A zwykłych płytek nie można tak połozyc?

Raczej nie dawaj zwykłej płytki bo ona nie jest śliska jak płytka podstawowa i będzie koszmar w utrzymaniu czystości . Moja mozaika jest szklana i nie jest z kolekcji Stelli tak jak wcześniej Tobie napisałam firmy DUNE- nazwa Micro Beige kupiona na necie ze sklepu w Tychach.

Marmichkon

musisz dokupić tam gdzie te wcześniejsze gdyż możesz dostać w totalnie innym odcieniu!!! Ja dostałam 11 pięknych rteciowych i 7 bezowych!!! Właśnie odesłałam jeden rtęciowy do hurtowni, żeby dobrali resztę w dobrym odcieniu. A wiadomo, że dekor A jest przedłużeniem B i wtedy dramat. Ja na szczęście w porę zauważyłam.

Alutka!

Dokupiłam te dwa brakujące dekory, tam gdzie brałam poprzednie.

Aż zdębiałam! Nie takie dekory jak chciałam mi przysłali!!!!

Dostałam 2 sztuki tych pięknych rtęciowych (jak je nazwałaś), a ja miałam beżowo-brązowe.

Będę jutro odsyłać te 2 dekory i załączę kawałek płytki na wzór. NIESTETY JAK ZAMAWIAŁAM TE DWIE BRAKUJĄCE PŁYTKI NIE CZYTAŁAM JESZCZE TWOJEGO POSTU I NIE MIAŁAM POJĘCIA, ŻE DEKORY TAKIE RÓŻNE MOGĄ BYĆ.... ZAŁAMKA!

CZY ZNOWU ZAPŁACĘ ZA KURIERA 40 ZŁ?

ALUTKA! JAK ODSYŁAŁAŚ TE PŁYTKI? DŁUGO CZEKAŁAŚ NA NIE? W JAKIM SKLEPIE ZAMAWIAŁAŚ?

JA W INTERNETOWYM SKLEPIE GOLDGRES.

Marmich

ano mnie się udalo, ze dopasowali mi wszystkie te rtęciowe. Kupowałam w e-budujemy i w zasadzie czekałam tydzień ale mi się nie spieszyło. Mają je na stanie w magazynie i to te Twoje beżowe bo rtęciowe mi wyslali ;) szkoda, ze nie dałaś znacć ciut wcześniej bo mąz akurat wczoraj odesłał im te brązowe... Z kurieremwyszło dosyć polubownie bo to w sumie oni naknocili, nieświadomie ale jednak.

Pocieszeniem niech będzie fakt, że ci od Le rable tez mają takie problemy, co partia to inny odcień dekorów :D

Edytowane przez ALUTKA W

Witam,

w planach mialam zakupic inne płytki ale zakochalam się w tych "kroplach" Polcolorit stella, dziś wypozyczyłam te płytki zeby zobaczyć je na żywo (w zanym mi znanym sklepie ich nie mieli) no i przylożyc do nowej łazienki. Są super!!! moje pytanie do dziewczyn, które mają te płytki czypodłogi macie tez z tej serii czy inne??? i pokażcie zdjęcia jak juz macie cos połozone no i czytak jak kto wczesniej pisał one naprawde są takie krzywe???

KASIULA

moją podlogę robię z woodentic ochra. Jeszcze nei wiem jak wychodzi bo przez klejone stopnice nie mam podglądu na piętro. Robię tak bo wszystkie mebelki do tej łazieneczki dobrałam drewniane w takim kolorze i w dolnej czarnej łazience też dałam taka podłogę. Niby do tej kolekcji polecają płytki Marconi ale nie spodobało mi się, ze mają inny wymiar i fugi by się nie zgadzały i dwa są jasne a mnie drażnią paprochy wodoczne na jasnych podłogach a trzy podobają mi sie podłogi drewniane ale na drewno się nie zdecydowalam.

Są krzywe ale nasi wykonawcy stwiedzili, że "nie ma prostych płytek" a narzekają głównie patałachy.. no zobaczymy jak im wyjdzie :p

Edytowane przez ALUTKA W

Dzięki Alutka! ja to chyba kręcę sobie sama bat, bo albo będe miala jasne podłogi albo ciemne;/ i do tego duzo okien ale bede chyba jęczała;/

Glazurnik powiedzial ze płytki krzywe da się "równać" na fudze i nie powinno być za bardzo widać ze są krzywe

Kurcze mam nadzieje ze jakos to wyjdzie

KASIULA

A więc - moje płyteczki już położone i ... wykończeniowcy klęli na czym świat stoi!!! Nie dośc, ze krzywe, łukowate, pofalowane to jeszcze dekory każdy w innym wymiarze... wyszły rózne fugi ale na szczęscie na jaśminie mało to widać.

Na dodatek coś mnie wczoraj tknęło i pojechałam na budowę a tak mnie przekonywali, ze dopiero w czwartek mam się pojawić!!! I co?! Centralny dekor na ścianie do góry nogami!! Nie czekając długo wzielismy z mężem narzędzia i płytka została zdjęta. No w piątek to bym ich chyba pogryzla!! Ale to pierwsza ich wpadka a robili mi cały dom wiec ujdzie ;)

Ja mam do POLCOLORIT STELLA podłogę z tej kolekcji. Uważam, że jest OK.

ALUTKA! Obiecałaś zdjęcia....

Niestety mam problemy z tymi dekorami. Nigdzie nie mogę dokupić takiego dekoru, jaki kupiłam w grudniu. Brakuje mi 2 płytek POLCOLORIT STELLA KROPLE A w odcieniach kropelek takich beżowo-brązowych (teraz produkują ciemniejsze te kropelki, Alutka je nazwała beżowo-rtęciowe).

OBSZUKAŁAM W KILKU SKLEPACH INTERNETOWYCH, ODSYŁAŁAM DO SKLEPU TE PRZYSŁANE, BO BYŁY NIE TAKIE. MAM DOŚĆ.

DALEJ NAD SEDESEM PUSTKA...

PROŚBA!

A MOŻE KTOŚ MA TAKIE 2 DEKORY DO SPRZEDANIA? WYSŁAŁABYM PRÓBKĘ PŁYTKI. PROSZĘ O WIADOMOŚĆ.

• 2 weeks później...