mia123 07.08.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam, ze względu na dość wysokie koszty wstawiania drzwi zdecydowaliśmy, że jednak spróbujemy wstawić je sami. Proszę o rady, instrukcje (linki do dobrych instrukcji) jak to zrobić. Czy ościeżnice wstawiać przed kładzeniem paneli czy po? Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 08.08.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Wstawianie drzwi to jednak nie taka prosta sprawa jak pisza w necie. 1. przygotuj otwór pod drzwi w ścianie tzn zagruntu jeżeli są sytare drzwi to zazwyczaj ościeżnica metalowa jest minimalnie krótsza i węzsza 2. przygotuj sobie kilka kawałków deseczek - listewek bądź w jakimś markecie kup gotowe rozpórki które wstawisz wewnątrz futryny (ościeżnicy) 3. kup/przygotuj kliny którymi po wstawieniu ościeżnicy w otwór zaklinujesz ją tak aby stała prosto 4. przygotuj/kup najlepiej dwie poziomice jedna ponad metr długości - druga krótsza 5. kup piankę Montaż Potrzebne 2 osoby ktoś musi czasem coś podać przytrzymać Skręcasz i wstawiasz w otwór w ścianie ościeżnicę. Nastepnie kliny wbijasz/wciskasz pomiędzy ścianę a ościeżnice w odstepach co ok 30 - 40 cm Odstep dowolny tylko aby dobrze unieruchomiona była. Potem wstawiasz rozpurki wewnątrz - cały czas sprawdzasz piony i poziomy przed zapiankowaniem dobrze jest wstawić drzwi aby sprawdzić czy jest dobrze - piana i koniec pare godzin - ja zawsze jestem zwolennikiem nocowania - po nocy usuwam wstawiam i cześć. Linki http://www.google.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzich__ 12.08.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam. Nigdy nie montowałem drzwi ale może porady w poniższym linku Ci pomogą:http://www.porta.com.pl/po.php?name=filmy_intruktazowe&lang=pl Pozdrawiam Zdzich__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 12.08.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Proste jak cep.Wszystkie wstawiałem sam.(A mocarzem nie jestem. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts