magangs 08.08.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Garaż w bryle budynku. Wewnątrz planuję ocieplić ściany graniczące z pomieszczeniami mieszkalnymi oraz sufit pod sypialnią. Co najpierw? Styropian czy instalacje (głównie elektryka i jedna rura gazowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 08.08.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Jak wolisz albo kable na wierzchu albo schowane.Rura od gazu niestety nbędzie musiała byc widoczna.U nas instalacja elektryczna jest schowana,chyba wyglądato lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.08.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 ja zrobiłem najpierw elektryką, trochę tego na ścianie jest i nie wyobrażam sobie tego na wierzchu ani też wycinania bruzd w styropianie czy tez wykończonej klejami i siatkami ścianie, za to wodę i kanalizę do umywalki podepnę później bo tu tylko przez ścianę sie przebiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 08.08.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 WitamWpierw instalacje, a dopiero później ocieplenie. Ja mam tak zrobione i sądzę, że robienie odwrotnie jest niecelowe. Styropian/wełna wszystko ładnie przykryje i nie ma problemu z robieniem bruzd i mocowaniem do ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 08.08.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 rowniez nie wyobrazam sobie innego rozwiązania jak najpierw instalacje a pozniej ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts