jerk01 08.08.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Wita. Mam problem- jak wykonać ogrzewanie elek. na starej podłodze z desek w pomieszczeniu na piętrze aby nie za bardzo obciążać stropu, nie za dużo podnieść do góry i mieć dobrze izolowaną od dołu, dodam, że zerwanie podłogi nie wchodzi w rachubę. Co najpierw na deski ( są stabilne i zdrowe), co póżniej aby na końcu dać matę elek. w kleju pod płytkami. I również aby mieć pewność, że nie będą po czasie pękać. Pytam się wszędzie i są rózne opinie lecz nie wiem dalej jak to rozwiązać. Pomieszczenie ( kuchnia) o pow 17m2, 3,5x5m. Za wszelką pomoc będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.08.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 ogrzewanie ele. na podlodze drewnianei ? i chcesz zeby nie pekalo ?mozesz zapomniec o tym i to szybko drewno tak ma ze pracuje i jesli polozysz na to plytki ceramiczne i ogrzewanie podlogowe ele. to z doswiadczenia Ci powiem ze bedzie pekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerk01 12.08.2009 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Przecież napisałem- co najpierw- na deski- jakąś wełne czy inną izolację czy może płytę OSB i dopiero póżniej izolację poprostu poszukuję porady i kombinuję jak dać aby było cienko i dobrze odizolowane od podogi z desek, bo dać styro 10cm + wylewka 5cm i na to klej i płytki to dla mnie za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerk01 13.08.2009 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 A może tak, na dechy czarna folia, na folię metalowa siatka, na nią siatka plastikowa od ociepleń to wszystko pokryte klejem elastycznym, na to po wyschnięciu klej też elastyczny z zatopioną matą grzewczą ele. i płytki? Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 13.08.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 j. w.pytasz sie, wiec odpowiadam, zrobisz jak bedziesz chcial, a w takim wypadku nie pytaj sie o poradewywal dechy zrob wylewke poloz mate grzewcz i na to plytki i bedzie ok.NIE NA DESKI CZY TEZ NA PLYTE OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 17.08.2009 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 czytałam trochę o ogrzewaniu podłogowym i wykorzystywaniu taniej energii i natknęłam się na ciekawe rozwiązanie: http://www.klima.com.pl/pdf/LG_ThermaV_Katalog_2009.final.pdf Co Wy na to? Może to się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts