freezyear 08.08.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam wszystkichPlanuję wykonać zabudowę strychu płytami gk. Pomieszczenie miałby kształt prostopadłościanu bez żadnych skosów. Z zabudową sufitu nie mam większego problemu natomiast problem zaczyna przy budowie ścianki. U góry ścianki nie mam za bardzo możliwości zamontowania profili UW i w związku z tym czy można założyć profil UW na podłodze a wyżej przykręcić do krokwi uchwyty ES i do nich zamontować pionowo profile CD? Czy taka konstrukcja zda egzamin i nie będzie z nią problemów w przyszłości?z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkichFreezyear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 09.08.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Planuję wykonać zabudowę strychu płytami gk. Pomieszczenie miałby kształt prostopadłościanu bez żadnych skosów. Z zabudową sufitu nie mam większego problemu natomiast problem zaczyna przy budowie ścianki. U góry ścianki nie mam za bardzo możliwości zamontowania profili UW i w związku z tym czy można założyć profil UW na podłodze a wyżej przykręcić do krokwi uchwyty ES i do nich zamontować pionowo profile CD? Czy taka konstrukcja zda egzamin i nie będzie z nią problemów w przyszłości? z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam wszystkich Freezyear Można się spodziewać, że będzie to pękać od pracy więźby lato - zima. Sufit powinieneś mieć mocowany tylko do więźby a ściankę tylko do murów. Zrób zdjęcie to coś się doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 09.08.2009 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 http://iwanskiego.net/Freezyear/Poddasze/sufit.jpg tak wygląda w tej chwili sufit. Zagęszczę krokwie, podwieszę na esach profile, do tego ocieplenie, folia i powinno być (tak mi się wydaję ) http://iwanskiego.net/Freezyear/Poddasze/sciana.jpg Co do ściany to planuję wstawić poziomo kilka krokwi, i przykręcić pionowo profile na esach, z tyłu ocieplenie (w przyszłości za tą ściana następny pokój) P.S. Wykombinowałem sobie tak żeby zamiast ścianki z płyt kg postawić obok krokwi ściankę z Ytonga 11.5cm. Byłoby to lepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts