Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kibelek ze stelażem a nad nim pólki z gk

Lataren

Recommended Posts

A czy trzeba jeszcze ten stalaż obudowawyać w stelaż pod gk czy od razu można przyfasolić płyty gk?

u mnie ładowali karton gipsy od razu na stelaż od kibelka, tylko trzeba uważać aby nie przykręcić baniaka :wink: Poza tym stelaż jest zbudowany z dość grubego profilu, śrubek nie wkręcisz bez wiercenia, lepiej zamontować sobie profile do stelaża, będzie łatwiej montować płyty.

Pytam o to gdyż będę jednak działał mała łazienkę i liczy sie rpzestrzeń ale widziałem na allegro, że są kibleki których stelaz ma nie 50 cm a 40 cm szerokości więc luz do tego 6 cm na profil i 2 na płytę i cześć pieśni :)

to nie lepiej zrobic stelaz bezpośrednio w scianie?

Na przykład tak:

http://img39.imageshack.us/img39/6224/zdjcie0097.jpg

Poza tym stelaż jest zbudowany z dość grubego profilu, śrubek nie wkręcisz bez wiercenia, lepiej zamontować sobie profile do stelaża, będzie łatwiej montować płyty.
a tam nie wkręcisz bez wiercenia. Trochę chęci i się da...

dziękuję bardzo, nigdy więcej takiej techniki wkręcania w stelaż, więcej się człowiek namęczy niż to warte, fakt jest to realne ale mało przyjemne :wink:

i pamietaj by dac dwie plyty (jedna na druga) na stelaz a nie jedna.

Koniecznie.

Bez tego kibelek będzie sie kiwał.

Nie bardzo rozumiem to kiwanie, przecież taki stelaż jest z reguły od tyłu przykręcony do ściany to czemu ma się kiwać? No chyba że mówicie o ściankach szkieletowych?

i pamietaj by dac dwie plyty (jedna na druga) na stelaz a nie jedna.

Koniecznie.

Bez tego kibelek będzie sie kiwał.

Nie bardzo rozumiem to kiwanie, przecież taki stelaż jest z reguły od tyłu przykręcony do ściany to czemu ma się kiwać? No chyba że mówicie o ściankach szkieletowych?

Ja ta nic o kiwaniu nie mowilem.

Dwie plyty po to by scianka byla sztywniejsza i kiedy juz nakleisz plytki a do calosci przykrecisz miske WC, to wszystko bedzie jak nalezy. Przy jednej plycie K/G moze sie okazac, ze powstanie piekna rysa na plytkach poniewaz scianka byla za cienka i zbyt mocno pracuje w wyniku czego plytki sobie najzwyczajniej pekly.

Podejrzewam ze Nefer piszac "kiwanie sie" miala na mysli wlasnie pracujaca scianke wraz z miska WC.

Trocho chaotycznie napisalem ale wlasnie zmykam do pracki i jedna noga niemalze stoje w drzwiach.

Mam nadzieje ze po glebszej analizie da sie mnie zrozumiec :)