Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrzewanie bez gazu dzialajace 24h bez obslugi

marcinrzeczyca

Recommended Posts

mam problem poprzednia zime zona byla w domu i palila teraz ja i zona pracujemy w domu neima gazu . potrzebuje jakis rozwiazanie ktore by pozwolilo na 24 h bezobslugowej pracy (raz na dobe obsługa)a przy okazji zebym zawalu przy placeniu nie dostal

Najprostszy kocioł (nawet z górnym spalaniem) dużej mocy i bufor ciepła wystarczający na 24h. Po powrocie z pracy rozpalisz w kotle i naładujesz bufor a przez dobę (przy mrozach) lub przez dwie (temperatury na plusie) będziesz grzał z bufora. Jakie masz zapotrzebowanie na moc grzewczą ?

rozwiązań jest wiele

Nie ma gazu, ale może być butla i wtedy nic nie robisz.

Nie chcesz gazu i bezobsługowo, to może być olej.

Nawet ekogroszek nie wymaga codziennego zaglądania do pieca.

Chyba tylko zwykły piec wszystkopalny bez żadnych dodatków w instalacji wymaga doglądania.

czytaj post-y

gaz, olej kosmos cenowy

rozwiązań jest wiele

Nie ma gazu, ale może być butla i wtedy nic nie robisz.

Nie chcesz gazu i bezobsługowo, to może być olej.

Nawet ekogroszek nie wymaga codziennego zaglądania do pieca.

Chyba tylko zwykły piec wszystkopalny bez żadnych dodatków w instalacji wymaga doglądania.

czytaj post-y

gaz, olej kosmos cenowy

Posty czytam i Tobie też polecam. Bo obecnie cena węgla też jest już 2x tyle co 2-3 lata temu.

Ja chciałem wskazać tylko, że obecnie mało jest na rynku rozwiązań, które wymagałyby doglądania częściej aniżeli co 2-3 dni.