ZOODIAK 09.08.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 chiałbym poszerzyć otwór okienny. konieczne jest założenie nowej belki nad oknem. mam już tregre ale nie wiem jak się za to zabrać. czekam na dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.08.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 1. udać się do odpowiedniego organu samorządowego - jakiejś gminnej architektury - z zapytaniem czy można poszerzyć okno /warunki zabudowy/ 2. po uzyskaniu pozytywnej odpowiedzi znaleźć projektanta, on wykona tzw. inwentaryzację kawałka Twojej ściany /z grubsza rzecz biorąc stwierdzi stan faktyczny/ i na podstawie tych danych korzystającze swej wiedzy fachowej zaprojektuje przebudowę 3. z gotowym projektem udać się znowu do gminnej architektury /różnie się ten wydział nazywa/ gdzie składasz wniosek o pozwolenie na budowę 4. po otrzymaniu pozwolenia zakładasz dziennik budowy, najmujesz kierownika budowy.... i praca NAPRZÓD!!! to tak z grubsza, szczegóły wyjdą w czasie działań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZOODIAK 09.08.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 właściwie to chodiło mi o szczegóły techniczne a nie formalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 09.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 w projekcie /zatwierdzonym/ będą jak najbardziej szczegóły techniczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts