Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

remont m3, jaka kolejnosc?

jacb82

Recommended Posts

witam

zbliża mi sie dość spory remont w mieszkaniu. Planuje:

-wymiana dzwi wejsciwych z oscieznica

-wymiana wszystkich dzwi wewnetrznych + oscieznice

-wymiana kaloryferow zeliwnych na grzejniki plytowe

-calkowity remont lazienki(podloga i sciany- kafle, sufit, kabina, sedes, zlew)

-calkowity remont kuchni (podloga kafle, wygladzenie scian i pomalowanie, wstawienie nowych mebli)

-remont przedpokoju(podloga kafle, wygladzenie i pomalowanie scian, wstawienie szafy typu komandor)

-w pokoju duzym i malym te same prace do wykonania( mala korekta układu kontaktów, panele na podloge, wygladzenie i pomalowanie scian + wspomniana wczesniej wymiana kaloryferow)

Bardzo prosze o wszelkie podpowiedz i sugestie co do kolejności prac jakie powinenem wykonać. Dodam, ze na czas remontu mieszkanie bedzie absolutnie puste, wszystko zostanie wyniesione.

Czyli to co u mnie, z małą różnicą - ja mieszkałam podczas remontu....to koszmar, więc zazdroszczę że ty nie musisz. Zaczęłam od łazienki, potem kuchnia, duży pokój, to wszystko w zaszłym roku, w tym roku sypialnia z której jestem najbardziej zadowolona jeśli chodzi o dokładność robót i czas, ale też miałam juz innych fachowców, których na pewno wezmę do przedpokoju, za rok.

Drzwi wejściowe również w tamtym roku, stare były w takim stanie i miały taki zamek, że w zasadzie mogłam ich nie zamykać...