Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Frytkownica - żeby kuchni nie zaciapać

sonieczka

Recommended Posts

Nowa kuchnia wreszcie gotowa. Tak urządzaliśmy żeby sprzątać było łatwiej, ale frytki domowe wszyscy lubimy. Widzieliśmy taką frytkownicę - Tefal Actifry. Frytki w łyżce tłuszczu. Czy to przypomina frytki? Ma ktoś takie urządzenie? Czy warto. A może ktoś coś poleci innego albo powie na co zwrócić uwagę przy zakupie?

No więc cały problem polega na tym że oni lubią tylko krojone, tradycyjne takie jak kiedyś babcia robiła. Nawet sami obierają! A te gotowe to podobno nie to samo. Już wolą talarki z patelni, ale to jeszcze gorsze rozwiązanie. No i w ogóle lubią się w kuchni kręcić, a że kuchnia duża to taka estetyczna frytkownica mogłaby być.

Frytki jak frytki. Moze nie jestem jakims smakoszem ale nie widze róznicy pomiedzy frytownicami. Olej rozgrzany do 180 st do tego ziemniaki i frytki gotowe

Czy długo sie czeka ?? Ja wiem. Chyba normalnie. W zaleznosci kto jakie frytki lubi :D

Wymiary masz podane na w/w stronie wg mnie jest w sam raz. Pojemnik na olej ma 3L. Wystarcza na zrobienie frytek na 3 -4 osoby. W zaleznosci kto jakie porcje zjada.

Zobacz sobie na frytownice tefala oni maja wieksze. Dla mnie najwazniejsza była mozliwosc mycia w zmywarce i wyciagany pojemniik z olejem

Pytanie czy dobre frytki wychodzą to raczej faktycznie powinnam kierować do tych co mają te wynalazki, co to się w łyżce oleju albo w litrze furę frytek smaży. Jakieś obracane kosze mają , pochylone i nie wymagają tyle tłuszczu. Ale boje się że ta oszczędność może mieć wpływ na jakość a u mnie straszni frytkożercy są w domu.