Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moniz

Recommended Posts

Witam wszystkich

Właśnie stanęłam przed koniecznością dokonania wyboru w zakresie kupna stelaża (Grohe czy Geberit). Moje pytanie: który lepszy? i drugie czy w przypadku awarii do Grohe

można się dostać przez otwór gdzie umieszczony jest przycisk, czy też trzeba

kuć w ścianie? wiem, że w gebericie można się dostać do wszystkich części, a

tu jak jest?

Bardzo dziękuję.

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Właśnie stanęłam przed koniecznością dokonania wyboru w zakresie kupna stelaża (Grohe czy Geberit). Moje pytanie: który lepszy? i drugie czy w przypadku awarii do Grohe

można się dostać przez otwór gdzie umieszczony jest przycisk, czy też trzeba

kuć w ścianie? wiem, że w gebericie można się dostać do wszystkich części, a

tu jak jest?

Bardzo dziękuję.

W przypadku stelaży wszystkich producentów można się dostać do spłuczki przez ten otwór.

Może, Gorgiel? 8)

Bardzo dziękuję. Szczerze powiedziawszy to jestem zielona w tym temacie, a mam tylko 3 dni na podjęcie decyzji. Nie wiedziałam nawet, że istnieje taka firma Gorgiel. :lol:

wielkie dzięki, ale jednak zostanę przy którymś z nich. Najchętniej bym kupiła grohe. Stąd też moje pytanie, czy nie jest gorszy, bo różnica jest niewielka, ale jest. :D

Gorszy, to on pewnie nie jest. Podobno ma większy wybór przycisków i ładniejsze.

no właśnie.

My mamy stelaż firmy TECE.

Owszem działa, tylko że jak przyszło co do czego i chcieliśmy kupić przyciski to okazało się że możemy sobie wybierać w szerokiej gamie trzech kolorów i jeszcze szerszej gamie jednego kształtu...

zacznij od sprawdzenia gdzie masz większy wybór przycisków, ewentualnie gdzie znajdziesz przycisk który Ci się spodoba.

Grzegorz

Znalazłam zarówno w jednym jak i drugim przycisk, który mi się podoba i w przypadku zakupu stelaża kupiłabym go razem z nim. Chodzi o to, że Grohe kosztuje mnie mniej o ok. 200 zł. niż Geberit. I to jest dla mnie podejrzane, czy niższa cena nie oznacza czasem gorszej jakości?

To jest pytanie typu: czy mercedes jest gorszy od RR (no bo przecież tańszy) :wink:

ja także polecam Grohe

użytkuję taki stelaż od 7 lat i sprawuje się całkiem dobrze

jest atrakcyjniejszy pod względem estetyki jak pisali przedmówcy

czy geberit ma np metalowe przyciski czy tylko plastyk??

jeśli chodzi o serwis Grohe to jest niezawodny jak dotąd

jeśli chodzi o wpadki to raz się zdarzyło, że coś tam spadało z czegoś, serwisant przyjechał, wymienił bez uwag i jest cacy

żadnych zastrzeżeń nie mam do produktów tej firmy a użytkuję ich sporo i dość długo

stawiam na Grohe

Odpowiadając trochę nie na temat: ani jedno ani drugie. Za 60% ceny Geberita można kupić np. Valsira - też bardzo przyzwoita firma. W Gebericie płacisz przede wszystkim za markę. Ja mamod roku Valsira i 0 problemów.

zamontowałem Valsira produkowany stelaż ze Skawiny

i mam kilka problemów z ustawieniami /regulacją.....

tzn. czasem po uzyciu spłuczki nie dobiera wody, casem nie wyłączy zawór i woda się przelewa.... coś na temat tego producenta jakiś link z opisem??. zaznaczam nie mam doswiadczenia.... rozebrałem toto dokładnie przejrzałem. poskładałem i mam kilka efektów, ale do końca nie jestem pewien.....

Odpowiadając trochę nie na temat: ani jedno ani drugie. Za 60% ceny Geberita można kupić np. Valsira - też bardzo przyzwoita firma. W Gebericie płacisz przede wszystkim za markę. Ja mamod roku Valsira i 0 problemów.

zamontowałem Valsira produkowany stelaż ze Skawiny

i mam kilka problemów z ustawieniami /regulacją.....

tzn. czasem po uzyciu spłuczki nie dobiera wody, casem nie wyłączy zawór i woda się przelewa.... coś na temat tego producenta jakiś link z opisem??. zaznaczam nie mam doswiadczenia.... rozebrałem toto dokładnie przejrzałem. poskładałem i mam kilka efektów, ale do końca nie jestem pewien.....

Ja mam model Angela2 (?) ostatnio gdzieś widziałem jakis jeszcze tańszy ale nie wzbudził mojego zaufania. A co do Twoich kłopotów- to albo kwestia regulacji albo uszkodzenia- zawsze możesz złożyć reklamację - 10 lat gwarancji (ja swiją zgubiłem :cry: )

do pawel_l

tylko nie wiem czy aby uznali reklamację.... nie trza mieć montażu przez firmę instalacyjną....ale spróbuję ... a model... sam nie wiem bo to kupiłem w Castoramie jako zestaw promocyjny... chyba 476 zł za kpl.... ze wszystkim. i nie wiem czy nie popełniłem błędu.... cholera, co tanie to drogie..... zresztą po raz kolejny

do pawel_l

tylko nie wiem czy aby uznali reklamację.... nie trza mieć montażu przez firmę instalacyjną....ale spróbuję ... a ... sam nie wiem bo to kupiłem w Castoramie jako zestaw promocyjny... chyba 476 zł za kpl.... ze wszystkim. i nie wiem czy nie popełniłem błędu.... cholera, co tanie to drogie..... zresztą po raz kolejny

Ja kupowałem rok temu też w Castoramie, ale sam stelaż. Chyba gdzieś 350-400 PLN

Serdecznie dziękuję za wszystkie opinie :p Cieszę się bardzo, że mogę bez większych obaw kupić Grohe.

Podsyłam linka, żebyście mogli zobaczyć jaki wybrałam przycisk:

tak wygląda na ścianie: http://www.grohe.pl/grohe/?iCMS_session=da219a0b14f9b124d1c7d5ce7e7a1c52&

a tak wygląda w małym zbliżeniu: http://www.grohe.pl/grohe/?iCMS_session=da219a0b14f9b124d1c7d5ce7e7a1c52&.

Oczywiście ja wybrałam ten dwudzielny zanjdujący się na drugim planie. To jest ich nowy przycisk 8) 8) :)

Mam tylko nadzieję, że będzie dobrze się ten stelaż sprawował, bo to jest dla mnie ważne.

• 10 months później...
Proszę o pomoc, mam taki problem. Mam zainstalowany cały stelaż Rapid z przyciskiem Skate Air 38 505. Wszystko działa ( i niestety jest już okafelkowane ) to znaczy woda leci , wszystko się spłukuje nic nie cieknie tylko nie mogę zainstalować przycisku. Z otworu wychodzi tylko jedna rurka a w instrukcji mówią że powinny wychodzić dwie do każdego przycisku jedna. Nawet jak podłączę ta jedyna rurkę to przycisk i tak nie uruchamia spłukiwania. Zagladałem do środka na wszystkie strony i po drugim kabelku ani śladu. Według mnie to tam po prostu nie ma takiego drugiego gniazda na drugi wężyk. O co tu chodzi? Czy już mam pruć ścianę czy jednak da się to ustrojstwo zamontować?

• 1 year później...