piter_gda 06.08.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Nie mogę się zdecydować. Z jednej strony jest zestaw promocyjny grohe rapid sl z przyciskiem skate cosmopololitan, a z drugiej geberit duofix. Czytam i czytam na ten temat i dalej nie mam faworyta. Wydaje mi się, że rapid sl z tym przyciskiem jest sprytniejszy i sporo tańszy niż geberit. Ale z drugiej strony bardziej ufam geberitowi. To co mi się podoba w rapid sl to, to że nie trzeba zmienić przycisku, aby zmienić opcję spłukiwania z opcji 3/6l na opcję start/stop. Geberit tak nie ma. Chyba, że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 06.08.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 ...po 2 latach gdzieś dostało się trochę kamienia z wody do jakiegoś wężyka. ... woda cały czas się leje do sedesu. ... mam to samo,ale po...miesiącu. Już miałbym kamień? Wystarczyło dmuchnąć w plastikowe rurki, założyć i działa. Idę szukać tych rurek. Generalnie przestrzegam przed kupowaniem badziewia. Kupiłem Luv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 06.08.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 u nas też hydraulik powiedział ze zamontuje tylko geberita, a jak się uprzemy na coś innego to nie bierze za to odpowiedzialności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 06.08.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 u nas też hydraulik powiedział ze zamontuje tylko geberita, a jak się uprzemy na coś innego to nie bierze za to odpowiedzialności IMO taka uwaga nie najlepiej świadczy o fachowcu niekoniecznie o sprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 06.08.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Dokładnie. Tych "fachowców" to już zupełnie powaliło. A my inwestorzy dajemy sie łapac na takie głupie teksty i wywalamy gruba kase, żeby im było wygodniej montować na przykład. Mając do wyboru Grohe i Geberita wybierz tańszy, albo ten który ma przycisk w zestawie. Działać będa tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 06.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mam Grohe, od 1,5 roku użytkuję i nie mam żadnych uwag ani zastrzeżeń. Działa absolutnie bez zarzutu - opcja start/stop. Mi sprawdzony sprzedawca, u którego brałem wyposażenie do obu łazienek, powiedział żebym brał pod uwagę tylko Grohe lub Geberita inne sobie odpuścił i wybrałem Grohe z uwagi na wygląd przycisków znacznie ładniejsze od Geberita . I można sobie do nich dobrać baterie do umywalek, wanny prysznica itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 06.10.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Zestaw Grohe w obu łazienkach użytkowane od 1,5 roku, absolutnie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 06.10.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 a ja właśnie odpuściłem sobie stelaz Geberita i Grohe, a wybrałem VIEGA! Mój majster chwalił, że solidne, powinno być dobre, a i przyciski spłuczki ma ciekawe np, w formie trójkątów! Tak naprawdę wziałem tę Viegę tylko dla tych przycisków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 My mamy 4 stelarze Grohe - dlaczego nie Geberita? Były nam potrzebne "od ręki" - i akurat te były dostępne. 2x wc podwieszane + 2X bidet podwieszany. Narazie dom w budowie więc nie ma możliwości ich sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.01.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 ja również stoję przed takim wyborem i do dziś był wybór - którys na "G". A co powiecie na to?????Ktoś kupił/użytkuje http://www.kolo.com.pl/produkt/27384 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.01.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 No i Geberit ma świetny serwis gwarancyjny, korzystałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.01.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 u nas też hydraulik powiedział ze zamontuje tylko geberita a mnie mój znajomy hydraulik powiedział, że po prostu oni wolą Geberity, bo są najłatwiejsze w montażu. i stąd wszyscy upierają się na Geberity. ja mam Grohe Rapid 4 w 1 na dole i Geberit Duofix na górze, na razie żaden z nich nie sprawia problemu - ale to dopiero początek użytkowania... w kwestii estetycznej, Grohe ma piękny przycisk w zestawie http://www.mizar.pl/img/towary/25765_46180.jpg a Geberity te ładniejsze są koszmarnie drogie, a tańsze już nie takie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Niedźwiadek 04.01.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 my mamy geberit w dwóch łazienkach, ogólnie jest ok od roku, ale w małej łazience czasami słabo spuszcza się woda - pan nam poprawiał i nic nie pomogło, nie wiem co to może być dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 05.01.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 zamontowałem juz u ludzi i geberity i grohe i nikt nie narzeka. sam mam Grohe ze względu na nizszą cenę i ładniejszy przycisk. Grohe jest cichszy w spłukiwaniu i uruchamianiu spłuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 05.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zakupiłem stelaż z Koła.Był tańszy od Geberita i Grohe,jednakze drozszy od no name z marketu.Hydraulicy zamontowali,był jeden problem jesli chodzi o podłaczenie wody,na rysunku wygladało to inaczej niz w rzeczywistości,ale hydraulicy dali sobie radę.Działa niezabudowany na razie od czerwca i jest ok,przy czym dodam od razu ze woda u mnie raczej kiepska Jedyny problem który był,to pseudo fachowcy od wykończenia,cos musialo ich zaciekawic w stelażu i włozyli łapki do środka,skutek ich majstrowania taki,ze sie pływak zaciął i woda sobie leciała,ale nie na zewnatrz tylko do muszli. Wtedy zwatpiłem,zalozylem nawet watek na forum,ale przyjechali moi instalatorzy,minutka roboty i wszystko działa prawidłowo. Reasumując,gdybym dzis kupował po raz drugi,to wybór uzalezniłbym od zaosbnosci portfela,albo jeden ze stelazy na G,albo Koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 05.01.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ja mam teraz w mieszkaniu Geberita. Po 5 latach coś z niego cuchnie . Mam nadzieję ,że to tylko jakaś uszczelka ,którą łatwo wymienić. Do domu kupiłam 3 zestawy Grohe z przyciskiem cosmopolitam. Fachowiec mówił ,ze oba porównywalne i wybierać między nimi. Grohe kupiłam w zestawie z przyciskiem na allegro w super cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 05.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ja mam teraz w mieszkaniu Geberita. Po 5 latach coś z niego cuchnie . Mam nadzieję ,że to tylko jakaś uszczelka ,którą łatwo wymienić. Do domu kupiłam 3 zestawy Grohe z przyciskiem cosmopolitam. Fachowiec mówił ,ze oba porównywalne i wybierać między nimi. Grohe kupiłam w zestawie z przyciskiem na allegro w super cenie. Potwierdzam, że na Allegro można kompletny zestaw kupić za ok 500 zł ja tak kupiłem , najsmieszniejsze, że w hurtowni w cenie promocyjnej mają nawet firmowe plakaty z takim stelazem w cenie 850 zł lub jakos tak i nawet są klienci za taką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 06.01.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 U mnie na górze Geberit, a dole Grohe.jest OkPozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 06.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Od pół roku mamy Grohe. Najmniejszych problemów (odpukać ). I przycisk taki jak ma Monah, śliczny. Sądzę, że obie firmy G sa dobre. Też się zastanawialiśmy, ale przycisk przeważył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 06.01.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 jest wiele innych firm robiących stelaże, czy faktycznie wszyscy mają tylko geberita albo grohe i czy faktycznie pozostałe są dużo gorsze? Przecież zasada działania jest bardzo podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts