Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moniz

Recommended Posts

Nie mogę się zdecydować. Z jednej strony jest zestaw promocyjny grohe rapid sl z przyciskiem skate cosmopololitan, a z drugiej geberit duofix. Czytam i czytam na ten temat i dalej nie mam faworyta. Wydaje mi się, że rapid sl z tym przyciskiem jest sprytniejszy i sporo tańszy niż geberit. Ale z drugiej strony bardziej ufam geberitowi. To co mi się podoba w rapid sl to, to że nie trzeba zmienić przycisku, aby zmienić opcję spłukiwania z opcji 3/6l na opcję start/stop. Geberit tak nie ma. Chyba, że się mylę.

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...po 2 latach gdzieś dostało się trochę kamienia z wody do jakiegoś wężyka. ... woda cały czas się leje do sedesu. ...

mam to samo,ale po...miesiącu. Już miałbym kamień?

Wystarczyło dmuchnąć w plastikowe rurki, założyć i działa.

Idę szukać tych rurek.

Generalnie przestrzegam przed kupowaniem badziewia.

Kupiłem Luv.

Dokładnie. Tych "fachowców" to już zupełnie powaliło. A my inwestorzy dajemy sie łapac na takie głupie teksty i wywalamy gruba kase, żeby im było wygodniej montować na przykład. Mając do wyboru Grohe i Geberita wybierz tańszy, albo ten który ma przycisk w zestawie. Działać będa tak samo.

• 1 month później...

Mam Grohe, od 1,5 roku użytkuję i nie mam żadnych uwag ani zastrzeżeń. Działa absolutnie bez zarzutu - opcja start/stop.

Mi sprawdzony sprzedawca, u którego brałem wyposażenie do obu łazienek, powiedział żebym brał pod uwagę tylko Grohe lub Geberita inne sobie odpuścił i wybrałem Grohe z uwagi na wygląd przycisków znacznie ładniejsze od Geberita :). I można sobie do nich dobrać baterie do umywalek, wanny prysznica itp.

• 2 months później...
u nas też hydraulik powiedział ze zamontuje tylko geberita

a mnie mój znajomy hydraulik powiedział, że po prostu oni wolą Geberity, bo są najłatwiejsze w montażu. i stąd wszyscy upierają się na Geberity.

ja mam Grohe Rapid 4 w 1 na dole i Geberit Duofix na górze, na razie żaden z nich nie sprawia problemu - ale to dopiero początek użytkowania...

w kwestii estetycznej, Grohe ma piękny przycisk w zestawie

http://www.mizar.pl/img/towary/25765_46180.jpg

a Geberity te ładniejsze są koszmarnie drogie, a tańsze już nie takie ładne.

Zakupiłem stelaż z Koła.Był tańszy od Geberita i Grohe,jednakze drozszy od no name z marketu.Hydraulicy zamontowali,był jeden problem jesli chodzi o podłaczenie wody,na rysunku wygladało to inaczej niz w rzeczywistości,ale hydraulicy dali sobie radę.Działa niezabudowany na razie od czerwca i jest ok,przy czym dodam od razu ze woda u mnie raczej kiepska :(

Jedyny problem który był,to pseudo fachowcy od wykończenia,cos musialo ich zaciekawic w stelażu i włozyli łapki do środka,skutek ich majstrowania taki,ze sie pływak zaciął i woda sobie leciała,ale nie na zewnatrz tylko do muszli.

Wtedy zwatpiłem,zalozylem nawet watek na forum,ale przyjechali moi instalatorzy,minutka roboty i wszystko działa prawidłowo.

Reasumując,gdybym dzis kupował po raz drugi,to wybór uzalezniłbym od zaosbnosci portfela,albo jeden ze stelazy na G,albo Koło :)

Ja mam teraz w mieszkaniu Geberita. Po 5 latach coś z niego cuchnie :evil: .

Mam nadzieję ,że to tylko jakaś uszczelka ,którą łatwo wymienić.

Do domu kupiłam 3 zestawy Grohe z przyciskiem cosmopolitam. Fachowiec mówił ,ze oba porównywalne i wybierać między nimi. Grohe kupiłam w zestawie z przyciskiem na allegro w super cenie.

Ja mam teraz w mieszkaniu Geberita. Po 5 latach coś z niego cuchnie :evil: .

Mam nadzieję ,że to tylko jakaś uszczelka ,którą łatwo wymienić.

Do domu kupiłam 3 zestawy Grohe z przyciskiem cosmopolitam. Fachowiec mówił ,ze oba porównywalne i wybierać między nimi. Grohe kupiłam w zestawie z przyciskiem na allegro w super cenie.

Potwierdzam, że na Allegro można kompletny zestaw kupić za ok 500 zł ja tak kupiłem , najsmieszniejsze, że w hurtowni w cenie promocyjnej mają nawet firmowe plakaty z takim stelazem w cenie 850 zł lub jakos tak i nawet są klienci za taką cenę.