Witch13 09.06.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 również geberit 2 x, są ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 09.06.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 u nas grohe na dole i geberit u góry deski wolnoopadające i nie uważam aby instrukcje dla znajomych były czymś dziwnym- mówię alby nie "domykać" i następnym raziem juz sami wiedzą. Poza domem faktycznie łatwo się zapomnieć- nawyki mamy już, choć jeszcze nie mieszkamy- tylko bywamy, często... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.06.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Byle nie deski Koła ( Varius) - robia się szybkoopadajace,trzeba regulować ( dokręcać małe śrubki imbusowe) Przy Kole Dama Senso Roci ze swoją klapą to Mercedes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 09.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Przy Kole Dama Senso Roci ze swoją klapą to Mercedes. Zawsze chciałam mieć mercedesa... Przynajmniej w łazience się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 10.06.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 to jest sposób na realizację marzeń i jaka oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 19.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Czy ktos ma stelaze Delfina? Jak z jakoscia? Jakie zalety ma Geberit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda26 19.06.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 mam stelaż podtynkowy Roca (sedes podwieszany i deske też) i wszystko jest jak najbardziej ok chociaż słyszałam że geberit cieszy sie lepsza renomą. Myślę ze to też kwestia egzamplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytusdj 19.07.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Hej Stoję przed dylematem, Grohe jest tańszy (Rapid SL) ale w ramach tego standardu jest 10 modeli i nie wiem czy w ogóle oraz który wybrać (stelaż do WC) Z Geberitem nie ma problemu, model Duofix (nie Basic) i z głowy, ale 200 zł droższy i bez przycisku (kolejne 150 zł). Monter namawia na Geberit, ale czy naprawdę warto? muszę kupić trzy sztuki więc jest na czym zaoszczędzić... poradźcie coś pls... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.07.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Nasz hydraulik od razu stwierdził, że innego niż Geberit nie będzie montował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytusdj 19.07.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Nasz hydraulik od razu stwierdził, że innego niż Geberit nie będzie montował... zmowa jakaś czy rzeczywiście są tyle lepsze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 19.07.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 My nawet nie orientowaliśmy się cenowo jaka jest różnica ,bo z góry wiadomo było że tylko Geberit nas interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 19.07.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Wszyscy, których się doradzałam byli zgodni Geberit duofix 112. Sama swój kupiłam 3 dni temu. Wydaje mi się, że na stelażu nie ma co oszczędzać bo przecież zabudowywuje się go kafelkami i niech coś szlag trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 19.07.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z Warszawy to może Cię zainteresuje, że swój Geberit kupiłam w promocji za 630 zł na Bartyckiej pawilon 160. Więc naprawdę super tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytusdj 19.07.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z Warszawy to może Cię zainteresuje, że swój Geberit kupiłam w promocji za 630 zł na Bartyckiej pawilon 160. Więc naprawdę super tanio. Na allegro cena oscyluje wokół tek wielkości, ponieważ część firm sprzedaje także za pośrednictwem allegro więc jak pojedziesz na Bartycką i powołasz się na internet dostaniesz taką cenę w kilku miejscach, już sprawdzałem skoro jest to tak powszechna opinia to chyba nie ma się co zastanawiać... dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 19.07.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 U nas Groche z przyciskiem Cosmopolitan,wiekszosc naszych znajomych ma własnie grohe i nic się nimi niedzieje złego...duzą roznice pewnie idzie zauwazyc w stelazu jakiejs firmy no name a grohe i geberit są porównywalna marką i takie opinie potwierdza wielu ludzi i fachowców....mi odpowiadał przycisk kwadratowy cosmopolitam i taki mam ..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 19.07.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 My kupiliśmy Grohe (Rapid 4w1) na Allegro za ok 500zł. Jest porzadnej jakości, i co ważne ma przycisk z podłączeniem 2 wężyków (Skate-Air -bo Cosmopolitan nie ma tej opcji) -więc spłukujesz mniejszą lub większą ilością wody -zawsze to jakaś oszczędność. POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 19.07.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 My kupiliśmy geberity. Nie wiem już gdzie ale gdzieś mnie poinformowano, że jedynie w gebiricie zbiornik na wodę jest w całości odlewany, a u każdego innego producenta są klejone i że to jest ta przewaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 19.07.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 u nas -dwa stelaże grohe rapid,na razie mało używane ,bo jeszcze nie mieszkamygeberit i grohe są porównywalne co do jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 19.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Daliśmy się namówić na grohe, że porównywalna jakość i...ja teraz żałuje. Co prawda w użytkowaniu jest fajny ze względu na przycisk, ale po 2 latach gdzieś dostało się trochę kamienia z wody do jakiegoś wężyka. Byłam sama w domu, mąż w delegacji, a tu woda cały czas się leje do sedesu. Musiałam przyjść hydraulik. Fakt, że cały środek wyjmuje się w prosty ze zbiornika , co mnie uspokoiło, że w razie czego, łatwo się wymienia. Wystarczyło dmuchnąć w plastikowe rurki, założyć i działa. Na wszelki wypadek kazał nam wlewać do środka zbiornika trochę octu, bo taką mamy wodę. Sorry, że tak niezbyt fachowo opowiadam. Gdyby nas dłużej nie było w domu i woda by się lała cały czas? Teraz wszystko działa, ale grohe ma tylko 5 lat gwarancji, a już 2 minęły. Chyba jednak geberity są mniej delikatne, no i mają 10 lat gwarancji - chyba, że coś się zmieniło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytusdj 22.07.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Daliśmy się namówić na grohe, że porównywalna jakość i...ja teraz żałuje. Co prawda w użytkowaniu jest fajny ze względu na przycisk, ale po 2 latach gdzieś dostało się trochę kamienia z wody do jakiegoś wężyka. Byłam sama w domu, mąż w delegacji, a tu woda cały czas się leje do sedesu. Musiałam przyjść hydraulik. Fakt, że cały środek wyjmuje się w prosty ze zbiornika , co mnie uspokoiło, że w razie czego, łatwo się wymienia. Wystarczyło dmuchnąć w plastikowe rurki, założyć i działa. Na wszelki wypadek kazał nam wlewać do środka zbiornika trochę octu, bo taką mamy wodę. Sorry, że tak niezbyt fachowo opowiadam. Gdyby nas dłużej nie było w domu i woda by się lała cały czas? Teraz wszystko działa, ale grohe ma tylko 5 lat gwarancji, a już 2 minęły. Chyba jednak geberity są mniej delikatne, no i mają 10 lat gwarancji - chyba, że coś się zmieniło. Pozdrawiam A może to Grohe to jest odpowiedznik Geberita Basic??? i wtedy sytuacja różni się znacząco, na stronie www Grohe jest 10 rodzajów stelaży w cenie do prawie 300 euro, a podejrzewam, że sprzedawane są głównie te najtańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts