Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moniz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas grohe na dole i geberit u góry

deski wolnoopadające i nie uważam aby instrukcje dla znajomych były czymś dziwnym- mówię alby nie "domykać" i następnym raziem juz sami wiedzą. Poza domem faktycznie łatwo się zapomnieć- nawyki mamy już, choć jeszcze nie mieszkamy- tylko bywamy, często... :D

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

Hej

Stoję przed dylematem, Grohe jest tańszy (Rapid SL) ale w ramach tego standardu jest 10 modeli i nie wiem czy w ogóle oraz który wybrać (stelaż do WC)

Z Geberitem nie ma problemu, model Duofix (nie Basic) i z głowy, ale 200 zł droższy i bez przycisku (kolejne 150 zł).

Monter namawia na Geberit, ale czy naprawdę warto? muszę kupić trzy sztuki więc jest na czym zaoszczędzić...

poradźcie coś pls...

Nie wiem skąd jesteś ale jeśli z Warszawy to może Cię zainteresuje, że swój Geberit kupiłam w promocji za 630 zł na Bartyckiej pawilon 160. Więc naprawdę super tanio.

Na allegro cena oscyluje wokół tek wielkości, ponieważ część firm sprzedaje także za pośrednictwem allegro więc jak pojedziesz na Bartycką i powołasz się na internet dostaniesz taką cenę w kilku miejscach, już sprawdzałem

skoro jest to tak powszechna opinia to chyba nie ma się co zastanawiać...

dzięki i pozdrawiam!

U nas Groche z przyciskiem Cosmopolitan,wiekszosc naszych znajomych ma własnie grohe i nic się nimi niedzieje złego...duzą roznice pewnie idzie zauwazyc w stelazu jakiejs firmy no name a grohe i geberit są porównywalna marką i takie opinie potwierdza wielu ludzi i fachowców....mi odpowiadał przycisk kwadratowy cosmopolitam i taki mam ..pozdrawiam

Daliśmy się namówić na grohe, że porównywalna jakość i...ja teraz żałuje. Co prawda w użytkowaniu jest fajny ze względu na przycisk, ale po 2 latach gdzieś dostało się trochę kamienia z wody do jakiegoś wężyka. Byłam sama w domu, mąż w delegacji, a tu woda cały czas się leje do sedesu. Musiałam przyjść hydraulik. Fakt, że cały środek wyjmuje się w prosty ze zbiornika , co mnie uspokoiło, że w razie czego, łatwo się wymienia. Wystarczyło dmuchnąć w plastikowe rurki, założyć i działa. Na wszelki wypadek kazał nam wlewać do środka zbiornika trochę octu, bo taką mamy wodę. Sorry, że tak niezbyt fachowo opowiadam. Gdyby nas dłużej nie było w domu i woda by się lała cały czas? Teraz wszystko działa, ale grohe ma tylko 5 lat gwarancji, a już 2 minęły. Chyba jednak geberity są mniej delikatne, no i mają 10 lat gwarancji - chyba, że coś się zmieniło. Pozdrawiam :)

Daliśmy się namówić na grohe, że porównywalna jakość i...ja teraz żałuje. Co prawda w użytkowaniu jest fajny ze względu na przycisk, ale po 2 latach gdzieś dostało się trochę kamienia z wody do jakiegoś wężyka. Byłam sama w domu, mąż w delegacji, a tu woda cały czas się leje do sedesu. Musiałam przyjść hydraulik. Fakt, że cały środek wyjmuje się w prosty ze zbiornika , co mnie uspokoiło, że w razie czego, łatwo się wymienia. Wystarczyło dmuchnąć w plastikowe rurki, założyć i działa. Na wszelki wypadek kazał nam wlewać do środka zbiornika trochę octu, bo taką mamy wodę. Sorry, że tak niezbyt fachowo opowiadam. Gdyby nas dłużej nie było w domu i woda by się lała cały czas? Teraz wszystko działa, ale grohe ma tylko 5 lat gwarancji, a już 2 minęły. Chyba jednak geberity są mniej delikatne, no i mają 10 lat gwarancji - chyba, że coś się zmieniło. Pozdrawiam :)

A może to Grohe to jest odpowiedznik Geberita Basic??? i wtedy sytuacja różni się znacząco, na stronie www Grohe jest 10 rodzajów stelaży w cenie do prawie 300 euro, a podejrzewam, że sprzedawane są głównie te najtańsze...