Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moniz

Recommended Posts

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem zdecydowany na stelaż podtynkowy jednej z tych dwu producentów. Z tym, że Geberit ma 2 podobne modele i nie bardzo wiem czym to sie różni. a dokładniej chodzi o Element montażowy do WC, UP 320, Sigma z odciągiem bocznym, H112 Geberit Duofix 111.364.00.5 oraz Element montażowy do WC, UP 320, Sigma, H112 Geberit Duofix 111.320.00.5. Jakby ktos był tak miły i uświadomił m różnice to byłbym wdzieczny.

No i oprócz tych dwu zastanawiam sie nad takim Grohe Zestaw podtynkowy 4w1 Grohe Rapid SL Cosmopolitan 38775

Z góry dzieki za pomoc

Proszę bardzo - poczytaj i poszukaj różnic:

http://catalog.geberit.com/public/product.aspx?cat=PL_PL-pl_1&p=92991

http://catalog.geberit.com/public/product.aspx?cat=PL_PL-pl_1&p=91679

Co do stelaża Grohe to nie znalazłam na stronie producenta :(

Spróbuj sam: http://www.grohe.pl/

Powodzenia.

Jestem zdecydowany na stelaż podtynkowy jednej z tych dwu producentów. Z tym, że Geberit ma 2 podobne modele i nie bardzo wiem czym to sie różni. a dokładniej chodzi o Element montażowy do WC, UP 320, Sigma z odciągiem bocznym, H112 Geberit Duofix 111.364.00.5 oraz Element montażowy do WC, UP 320, Sigma, H112 Geberit Duofix 111.320.00.5. Jakby ktos był tak miły i uświadomił m różnice to byłbym wdzieczny.

No i oprócz tych dwu zastanawiam sie nad takim Grohe Zestaw podtynkowy 4w1 Grohe Rapid SL Cosmopolitan 38775

Z góry dzieki za pomoc

Sigma z odciągiem bocznym stosuje się w przypadku planowania zewnętrznego systemu odsysania zanieczyszczonego powietrza.

Ja osobiscie polecam Grohe z uwagi na wiekszy wybor przyciskow ktore raz ze sa mniejsza, to dwa sa znacznie ladniejsze od przyciskow Grohe. Dodatkowo w Grohe (nie wiem moze juz tez w Geberitach) system uruchamiania spluczki jest pneumatyczny bez mechaniki co to daje... nie ma sie co zacierac i blokowac a ponad to mozna obracac dowolnie przycisk i montowac wg. uznania pionowo/poziomo.

Ja osobiscie polecam Grohe z uwagi na wiekszy wybor przyciskow ktore raz ze sa mniejsza, to dwa sa znacznie ladniejsze od przyciskow Grohe. Dodatkowo w Grohe (nie wiem moze juz tez w Geberitach) system uruchamiania spluczki jest pneumatyczny bez mechaniki co to daje... nie ma sie co zacierac i blokowac a ponad to mozna obracac dowolnie przycisk i montowac wg. uznania pionowo/poziomo.

dokładnie z tego samego powodu kupiłam trzy stelaże Geberit :) jedyna rzecz, z którą się zgodzę to fakt, że Grohe ma mniejsze przyciski, a na systemach uruchamiania spłuczek się nie znam, więc siedzę cicho :)

• 2 months później...

Ja mam w mieszkaniu stary stelaż z Piaseczna.

Nie ma co ściemniać - taki stelaż to nie żadna kosmiczna technologia. Jak działa i nie ma problemu - to działa i nie ma problemu. Gorzej jest jak coś się popsuje - czego nikomu nie życzę.

Dokładnie tę sprawę sprawdziłam. Gwarancję na 10 lat ma Geberit. reszta producentów potrafi napisać że jest 10 lub 5 lat ale wyłącza z gwarancji uszczelki i zawory - czyli jedyną rzecz, która może się popsuć!

A zwykły człowiek nie wie jak wymieniać uszczelki, nie wie które się zuzywają - i zaczyna dzwonić do serwisu i tu dopiero jest problem!!

Niektóre serwisy zbudowane są w 3 ludzi w Polsce! Mało tego w gwarancji jest napisane, że płacisz za dojazd!!!!

łATWO POLICZYĆ.

Wiem, że Geberit ma serwisanta w każdym większym mieście i właśnie dlatego do domu, który buduję kupiła 3 geberity Geberita.

ja mam Grohe ,teraz jeszcze mają promocję na cały zestaw z przyciskiem kosztuje niecałe 600zł - jest sporo nawet na allegro. Ja mam takie jak na zdjęciu u monach. Naprawdę świetnie wygląda . Ten przycisk jest pneumatyczny - tego Geberit nie ma. Obie firmy są równie dobre.

A co to znaczy że pneumatyczny? Bo ja też sobie tego upatrzyłam.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...