dziobeczek1 23.06.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 To wklej kolego, wklej bo w sumie to nie bardzo rozumiem- przecież podłączenie do tych czarnych rur z geberitów robi się zwykła PCV-ką, która nie jest droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommaszz 23.06.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 ostatnio reklamowałam stelaż Geberita sprzed 8 lat. I co, i wymienili mi zawór na nowy, bezpłatnie !!! Witam, moim zdaniem kupowanie czegoś po niższej cenie nie ma sensu a do tego pewnie nie mam możliwości zwrotu Ja też mam stelaż Geberit i działa bez zarzutu. Co z tego że wydałem więcej jak mam porządny sprzęt. Jest bardzo dużo równorzędnych firm z których można sobie wybrać odpowiedni na własną kieszeń i to jest najlepsze. Ja nie wyobrażam sobie teraz zrywania tynku aby coś w nim poprawiać, brak czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 23.06.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 ja zakupiłem grohe fresh i okazało sie ze rury w zestawie sa zbyt krótkie i musiałem dokupic dodatkowe za ponad 130 zł Ja tez dokupiłam ale z moimi nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.07.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witam, Mam pytanie do forumowiczów. Czy ktoś z was ma już zamontowaną nową wersje stelażu Grohe RAPID SL? Zakupiłem takowy na allegro i wg monterów, którzy go montowali wszystko było z nim ok ( w sensie, ze nie zauważyli wad). Ja natomiast zauważyłem, że gdy chwyci się go w górnej części ramy i zacznie ciągnąc do siebie, to jest delikatny luz na zaledwie 1- może 2 mm. Przyjrzałem się z bliska i wygląda to tak, że śruby, którymi jest zamocowany w górnej części do uchwytów mocowanych w ścianie są jakby na jeden gwint poluzowane, po przez jakąś jakby zawleczkę, która to zabezpiecza przed odkręceniem - chyba, nie znam się . Nie wygląda to jak uszkodzenie, tylko celowe rozwiązanie. Mam obawy, ze gdy płytkarz wszystko mi okryje płytami a potem zamontuje miskę WC, to wszystko razem będzie niestabilne powodując pęknięcia w ściance. Gdy rozmawiałem z montażystą stwierdził, że to jest nowe rozwiązanie w Grohe, prędzej podobno wyglądało to inaczej. Było mniej wygodne do montażu, ale zdecydowanie stabilniejsze. Teraz zastanawiają się, czy nie zalać tych śrub jakimś klejem lub żywicą :| Czy to na pewno dobry pomysł? Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommaszz 04.08.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ja zakupiłem element montażowy do WC Geberit i nie musiałem niż dokupywać. Szkoda że jeśli coś nie pasuje to musicie płacić dodatkowe pieniądze. Ja wcześniej wszystko doskonale wymierzyłem dlatego też nie miałem potem niespodzianek. Ostatnio Spłuczka podtynkowa UP200 Geberit miała awarię ale wymieniłem co cały sprzęt jest jeszcze na gwarancji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommaszz 17.08.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ja kilka miesięcy temu kupiłem element montażowy do WC Geberit i sprawuje się całkowicie bez zarzutów. Dokupiłem do tego toaletę myjącą i mam pełen luksus który mnie wprawdzie sporo kosztował ale warto było zainwestować w sprawdzony i ceniony sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadgorliwy 18.08.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ja również w tym tygodniu stałem nad takim dylematem i chciałem już kupić grohe, ale przekonał mnie sprzedawca faktem że geberit ma 10 lat gwarancji. I moim zdaniem jest mocny argument, a różnica w cenie była nie wielka bo zaledwie 50 zł więcej kosztował geberit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommaszz 18.08.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Postąpiłem identycznie. To że Geberit daje o wiele lat gwarancji więcej jest bardzo przekonywującym argumentem. Dla mnie najważniejsze jest bezawaryjne użytkowanie a jak już zdarzy się jakiś problem to ważne abym mógł liczyć na pomoc ze strony firmy. Taki właśnie jest Geberit i cieszę się że go wybrałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamgaw 23.08.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Mam ten sam problem, zamontowalem stelarz i takze jest leki luz. Ogolnie to caly stelarz trzyma sie wlasnie na tych zawleczkach, moim zdaniem totalna kicha. Obawiam sie ze za pare lat zawleczki moga zaredzwiec i wazon sie przewroci Jeszcze nie obudowalem stelarza i zastanawiam sie nad dospawaniem "uszek" i przymocowaniu stelarza do sciany na solidne kotwy, ewentualnie przewiercenia otworow w stelarzu i takrze na kotwy. Zastanawiam sie tylko czy wszystkie te stelarze maja ten typ mocowania, czy tylko te sprzedawane po niskiej cenie w internecie. W sklepie ten sam stelarz kosztuje 250-300 ziko wiecej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 16.09.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 pytanie techniczne - czy za system splukiwania muszli odpowiada typ/rodzaj muszli czy tez typ/rodzaj spluczki w stelazu??dokladnie chodzi mi o to ze uzytkownik pewnej muszli narzeka, ze: "Woda nie spływa od razu tylko napuszcza się do komory a potem znika (problem w tym że zostaje wszystko oprócz wody), trzeba spłukiwać kilkakrotnie ! " - czy to nie jest kwestia spluczki?? czy takie cos dzieje sie na stelazach geberit / grohe?prawde mowiac przymierzalam sie do Sanit 82 cm - ale o tym malo opini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.09.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 (edytowane) Sorrki, że tak późno, ale dopiero zauważyłem Twoją odpowiedź.Rozmawiałem z moim majstrem, który będzie mi obudowywał te stelaże. Twierdzi, że to przypadłość prawie wszystkich stelaży i że nie jest to problem. Trzeba je poprostu porządnie unieruchomić. Nie wiem jak to zrobi, ale on Twierdzi, że zawsze tak to wykonywał i nie było potem żadnych luzów. Co do różnicy jakości między tymi z internetu a kupowanymi w salonie, to nie ma żadnej różnicy. Montażysta twierdzi, że gdy montował u innego klienta, który kupił w sklepie, było tak samo. Edytowane 16 Września 2010 przez emjot27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 16.09.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 ja mam grohe rapid nie wiem czym się różni d geberita... natomiast ja w innej sprawie - chromu - jeśli decydujecie się kupić takie przyciski na wysoki połysk, musicie się liczyć z polerowaniem tego przynajmniej raz na 2 dni, bo widać ślady palców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 17.09.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 dokladnie chodzi mi o to ze uzytkownik pewnej muszli narzeka, ze: "Woda nie spływa od razu tylko napuszcza się do komory a potem znika (problem w tym że zostaje wszystko oprócz wody), trzeba spłukiwać kilkakrotnie ! " przyczyn może być kilka: - zły spadek rury kanalizacyjnej - źle wykonany odpowietrznik kanalizacji - być może popsuty automatyczny odpowietrznik kanalizacji jeśli takowy jest zainstalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 17.09.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 ok - czyli raczej kwestia do hydraulika a nie do producenta stelazu czy muszli - uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 18.09.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 przymierzam się do zakupu stelaży...Chcę kupić geberita, tylko zgłupiałam który model wybrać. Czy duofix czy duofix basic? Czym one się różnią, poza przyciskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masllak 18.09.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Witam poszukuję stelaża pod WC z jakim spotkaliście się najwęższym stelażem , znalazłem z Cersanitu 350 mm ale jakoś za mną nie przemawia , są inne w podobnych wymiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagawe 21.09.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Geberit to największy shit jaki kiedykolwiek kupiłem. Cały czas przecieka i puszcza wodę ze spłuczki do misy. Serwis to tragedia, co z tego że dają 10 lat gwarancji jak od momentu zgłoszenia pojawiają się po 2 tygodniach. Za pierwszym razem gość przyjechał coś niby przeciścił -nie ciekło 2 dni. Następne zgłoszenie i nowe 2 tygodnie czekania. Oryginalnych części zamiennych na rynku brak.GEBERIT TO BUBEL JAKICH MAŁO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 grohe i geberit to podobna półka. geberit po prostu jest dłużej na rynku. my zdecydowalismy sie na grohe ze względu na przyciski - te z geberita zajmują pół ściany. geberit poszedł na łatwizne i nie chce mu sie przekładac części przez mały otwór więc zrobili sobie mega wielki. z grohe nie mam żadnych problemów. dodatkowo serwis rewelacja (od razu wyjaśniam że nic mi się nie zepsuło tylko chciałam żeby pan mi zamienił stelaże już po kaflowaniu - długa historia ) z geberitem niestety sie borykam na codzień - w pracy. mamy dwa stelaże podtynkowe w damskiej łazience (remont generalny był półtora roku temu) i oba bez przerwy sie psują - albo w ogóle nie chcą spuszczać wody albo coś się blokuje i leje się non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 21.09.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 efilo, a który model grohe wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 rapid sl ale to bylo dawno. teraz jakies cuda fresh są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts