angelnight 21.09.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ja mam 2x Grohe 5 w 1 Rapid SL freshprzyciksk bajerancki w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 13.12.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 ja mam 2x Grohe 5 w 1 Rapid SL fresh przyciksk bajerancki w zestawie. Jak się nazywa ten przycisk? Może arena cosmopolitan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafi84 13.12.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Przycisk Skate Cosmopolitan polecam mozliwosc montazu w pionie i poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 13.12.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nie wiem czy już ktoś poruszał tę kwestię ale..jeżeli zamierzacie wrzucać kostki barwiące do zabudowanych rezerwuarów to zwróćcie uwagę czy pod przyciskami osłona mocowana jest na śrubki czy też na plastikowe nakrętki. Ja mam obie wersje (Grohe - widocznie zależne to jest od modelu) i ta ze śrubkami jest upierdliwa bo zawsze muszę iść do garażu po śrubokręt:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
er0n 13.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 a może posiada ktoś spłuczkę firmy Sanit? Jestem ciekaw opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyku 08.02.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 My kupiliśmy Grohe (Rapid 4w1) na Allegro za ok 500zł. Jest porzadnej jakości, i co ważne ma przycisk z podłączeniem 2 wężyków (Skate-Air -bo Cosmopolitan nie ma tej opcji) -więc spłukujesz mniejszą lub większą ilością wody -zawsze to jakaś oszczędność. POLECAM! A czy to nie jest zależne od przycisku i tego co zainstalujesz? popatrz na specyfikacje: http://www.grohe.pl/m/91_18450/page/modules/pn/article.php?part=view&action=view&product=38805D033&offset=0&amount=15 "przycisk uruchamiający do uruchomienia 2-pojemnościowego lub Start/Stop z GROHE Fresh" jak podłaczysz 2 rurki to masz chyba start/stop, a jak tylko 1 to 3/6l. Czy to prawda, że Fresh czyli tabletki działaja przy przycisku zainstalowanym pionowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi.co 11.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 A czy to nie jest zależne od przycisku i tego co zainstalujesz? popatrz na specyfikacje: http://www.grohe.pl/m/91_18450/page/modules/pn/article.php?part=view&action=view&product=38805D033&offset=0&amount=15 "przycisk uruchamiający do uruchomienia 2-pojemnościowego lub Start/Stop z GROHE Fresh" jak podłaczysz 2 rurki to masz chyba start/stop, a jak tylko 1 to 3/6l. Czy to prawda, że Fresh czyli tabletki działaja przy przycisku zainstalowanym pionowo? Obecne stelaże grohe są wszystkie prawie identyczne różnią się jedynie przyciskami które są uruchamiane pneumatycznie9 (czyli powietrzem) i mają tylko jeden wężyk a przycisk w zależności który naciśniesz pompuję daną ilość powietrza i podnosi tłok i przepuszcza zadaną ilość poziomu wody. Zresztą przycisk jednofunkcyjny start/stop też w tym stelażu działa ale obecnie chyba nie jest produkowany Funkcja FRESH to jest taki pojemniczek który się montuje przed montażem przycisku, a sam przycisk po zamocowaniu jest bardzo prosto otwierany by uzupełniać kostki w pojemniczku pozdro robito.p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 23.02.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc tutaj zadam pytanie. Fachowiec radził nam wybrać stelaż z jednej z trzech firm: Geberit, Grohe lub Mepa. O Gebericie i Grohe piszecie. A wiecie coś na temat tej trzeciej firmy? Mam tydzień na podjęcie decyzji. I zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 27.02.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) A czy jest na sali ktoś kto ma może stelaż z Koła ? Bo cenowo wypada bardzo atrakcyjnie. Pytanie tylko jak z jakością ? Albo takie coś --->> http://www.szeldar.pl/?id=oferta&product=stelaz-wc Mniej więcej 250zł czyli ponad połowa ceny firm na G Edytowane 27 Lutego 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 10.03.2011 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Czy ktoś się orientuje czy geberit ma juz dostepny stelaż z funkcją umieszczania tabletki zapachowej? Taki odpowiednik grohe fresh 5 in 1. Jakiś czas temu czytałam, ze ma sie pojawić na rynku, może już jest? Kupiłabym ten grohe, ale zależy mi na przycisku sigma 50, a ten chyba tylko pasuje do geberitu. Może jakis fachowiec się wypowie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 16.03.2011 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Nikt się nie orientuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.03.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A geberit nie ma strony www ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 20.03.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 A geberit nie ma strony www ? A ja tak czytam i czytam, znajomy pyta o moje doświadczenia, ale moje są stare. Nadal nie wiem, czy: - lepszy jest geberit duofix z ozn. na końcu 5 czy grohe rapid sl z funkcją fresh? - czy grohe ma odlewany w całości zbiornik jak geberit? - czy pneuatyczne działanie grohe jest trwałe (w necie pisze o tych nieszczesnych rurkach, co to się niby zapychają albo psują)? - czy faktycznie gwarancja grohe jest połowe krótsza od geberit? - czy faktycznie jakośc geberit się pogorszyła, gdy produkcję przenbiesiono do Falenicy - a z niej już także podobno tam zrezygnowano? Więc jak jest z jakością generit? - czy uwagi o spadku jakości dotyczą duofix czy duofix basic? A może jeszcze OT: - którą ceramikę+meble+ wanne+ prysznic wybrać: Koło czy Cersanit? - które baterie wybrać: KFA czy Grohe? Podobno i te i te produkowane są już często w Chinach. Z moich doświadczen wynika: - że mam KOŁO - i wcale nie jest taką rewelacją (mam ceramikę i przysnic). - że Geberit jest o.k. - działa bez problemu tyle lat - że KFA ma też zróżnicowaną jakość, ale za to bdb serwis. A znajomy instalator zawsze powtarza: nie sugeruj się tym, co było 5-10 lat temu. dziś to inny swiat. Są producenci bazujący na marce których jakość podupadła, są i tacy co kiedyś byli be a dzisiaj się mocno poprawili. Kupe rzeczy robią w Chinach,a le to nei znaczy, że wszystko c Chińskie jest złe. Może obecnie budujący mi podpowiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.03.2011 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) A geberit nie ma strony www ? Wyobraź sobie, że ma:P. Tylko zawarte tam informacje są zdawkowe - w nowościach zamieszczono informację o dodatkowym pojemniku na kostki bez żadnej konkretnej nazwy. A mnie chodzi o gotowy stelaż bez potrzeby dokupywania oddzielnego pojemnika, pasującego do przycisku sigma. Chyba, że istnieje tylko opcja z dołączeniem pojemnika do ''starych'' stelaży. Może ktoś z forumowiczów już korzysta z takiego udogodnienia i się podzieli spostrzeżeniami? Nie wszyscy są przecież złosliwi... Edytowane 21 Marca 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 21.03.2011 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 To ja jeszcze raz zapytam - a co ze stelazami z Kola? Czy sa tak źle że nikt z nich tu nie korzysta czy moze magia nazwy powoduje że tylko Geberit i Grohe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 21.03.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A ja polecam zestawy Viega - od półtora roku użytkuję i jestem bardzo zadowolony - dodatkowo dokupywałem przycisk : http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/viega-przycisk-uruchamiajacy-do-8332-1.html .Naprawdę polecam - Kupowany na Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bankrut 30.03.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) Ja wybieram GEBERIT bo: Geberit ma 10 lat gwarancji Grohe 5 lat i od 2-go roku (tak gdzieś czytałem, najlepiej jednak sprawdzić u źródła) płaci się tu za dojazd serwisu - także na gwarancji (plus dla Geberit) Geberit w przypadku DROGICH przycisków sigma50 ma mozliwlośc dawkowania tabletek, podobnie jak Grohe Fresh niezależnie od rodzaju przycisku (plus dla Grohe) Geberit nie sprzdaje zestawów, a Grohe tak, i to w atrakcyjnych cenach, ale za to tylko i wyłacznie z bardzo niepraktycznymi przyciskami CHROM BŁYSZCZĄCY (bez rozstrzygnięcia) Geberit ma sprawdzone od lat stosowane spłukiwanie mechaniczne, Grohe nowatorskie pneumatyczne - ale trawałość tego drugiego jest nie do końca przewidywalna (bez rozstrzygnięcia) Geberit ma mniej negtywnych opinii w sieci niż Grohe (ale to wcale nie znaczy, że jest lepszy!) Geberit ma niestety mniej atrakcyjne przyciski, te fajne kosztują tyle co stelaż, czyli ktos kogoś robi tu w ch... Geberit jest niestety droższy - a nie bardzo widzę ku temu sensowne podstawy, ale za markę się płaci, co nie znaczy że tańsze Grohe to marka gorsza Geberit jest sprawdzony (opinia nieobiektywna, bo mam już geberit, jest o.k., a grohe nie mam i chyba mieć nie będę) (w moim przypadku plus dla Geberit) Geberit ma zbiornik odlany w całości, Grohe zożony z dwóch części połączonych trwałymi zaczepami - tylko jakie to ma do znaczenie Geberit wygrywa jednak, bo ma nieco więcej zalet, a róznica w cenie względem kosztu przy założeniu kombinacji z zakupem przycisku nnego niż chrom błyszczący i odsprzedażą błyszczącego jest znikoma Co do baterii KFA, Armatury Kraków jak kto woli, to wiem z pewnych źródeł (bo to żródła w samym KFA), ze baterie i komponenty sa robione w Posce a nie w Chnach. KFA ma trzy fabryki w PL. Raz zdarzyło się im (dawniej) sprowadzić jedną serię baterii z Chin i do koca zajmują się jej serwisem. Poza tym przypadkiem więcej nie podejmowali tego typu działań - to jak na razie sa produkty polskie, serwis 48h w każdym miejscu naszego pięknego kraju, wysoka jakość choć do najwyższej półki im baardzo daleko) Edytowane 31 Marca 2011 przez Bankrut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 30.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A my kupiliśmy Koło Technic z przyciskiem Fusion Smart Fresh. 10 lat gwarancji, dmuchany zbiornik. Zobaczymy jak się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harimex 01.04.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Bardzo dobre są również stelaże JOMO firmy WERIT, niemiecka produkcja, 10 lat gwarancji, jakoścowo nic nie ustępują firmie Grohe czy Geberit. Są korzystniejsze cenowo, cały zestaw z przyciskiem można kupić za ok 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.07.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czy stelaż Geberit Duofix mogę wbudować w ścianę, czy tylko obudować płytami K-G ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts