A_dam 10.08.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam!Wiem, że temat był wałkowany setki razy. Sam czytałem wiele tematów, ale gdy przyszło wybrać produkt mam problem. Zastanawiam się, czy to ma być folia, czy papa. Już chyba zdecydowałem się na folię. Teraz nie mogę się zdecydować jaka to ma być folia.Mam zamiar wybrać folię Dorkena (chyba wolno pisać nazwy producentów).Są dwie:- 0,4 mm http://www.artbud.pl/DELTA_IZOLACJA_POZIOMA_MURU_grubosc_04_mm_25_x_050_m_szt-8233.htmloraz 1,2 mmhttp://www.artbud.pl/DELTA_IZOLACJA_POZIOMA_MURU_Z_PCV_grubosc_ok_12_mm_25_x_050_m_szt-8239.html Którą z nich powinienem zastosować do izolacji poziomej fundamentów w budynku parterowym bez podpiwniczenia (to chyba bez znaczenia), by w przyszłości nie mieć kłopotów z wilgocią w domu?Podpowiedzcie coś. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piojeż 10.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 WitamJa bym dał tą grubszą. Sam stosowałem folię firmy Muzimer, 1mm grubości i jestem zadowolony.PozdrawiamPiotr[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 10.08.2009 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam!Czy ta folia muzimer jest do kupienia tylko w sklepie internetowym? Tylko tam znalazłem oferty sprzedaży tej folii.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 10.08.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 też zastanawiałem się nad folią odpadła, bo jest trudnośc połączenia folii z papą która będzie na chuidziaku. Kupiłem papę 2,6mm złożyłem na 2 razy i mam podnad 5 mm. poza tym moim zdaniem jest wytrzymalsza od folii. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.08.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Zgadzam się z AManys, choć u mnie wykonawcy dali i folię (zwykła) i papę.Możesz też pogadać z jakimś handlowcem / infolinią Dorkena (jak chcesz mam nr do przedstawiciela na Ślasku) i zapytać co i jak tj. która do czego tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 10.08.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a jak tam jest w projekcie Poza tym mam pewne trudności z zrozumieniem koncepcji na "chudziaku" będzie 2x papa a pod ścianami /zdecydowanie odpowiedzialniejsze miejsce do ochrony przeciwwilgociowej - folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts