tomsurm 10.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Jak myślicie czy można podłączyć odpływy z rynny do studzienki chłonnej za pomocą karbowanej rury drenarskie bez otworów (zamiast rur PCV kanalizacyjnych). Rura biegłaby w ziemii na głębokości min. 50 cm. Ten sposób uprościłby mi bardzo podłączenie - nie ma konieczności stosowania kolanek no i oczywiście koszt byłby znacznie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Jak myślicie czy można podłączyć odpływy z rynny do studzienki chłonnej za pomocą karbowanej rury drenarskie bez otworów (zamiast rur PCV kanalizacyjnych). Rura biegłaby w ziemii na głębokości min. 50 cm. Ten sposób uprościłby mi bardzo podłączenie - nie ma konieczności stosowania kolanek no i oczywiście koszt byłby znacznie mniejszy. Tak mam zrobione. Od wiosny tego roku. Na razie wszystko OK. Tylko mam trochę głębiej 60 do 80 cm. Rura żółta bez otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 10.08.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Jak myślicie czy można podłączyć odpływy z rynny do studzienki chłonnej za pomocą karbowanej rury drenarskie bez otworów (zamiast rur PCV kanalizacyjnych). Rura biegłaby w ziemii na głębokości min. 50 cm. Ten sposób uprościłby mi bardzo podłączenie - nie ma konieczności stosowania kolanek no i oczywiście koszt byłby znacznie mniejszy. Będzie OK, tylko jakiś łapacz syfu np. na rurze spustowej wrzuć i będzie git. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts