magangs 10.08.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Jaka jest standardowo wysokość posadzki w garażu? Styropian + wylewka + kafle? Styropianu w garażu na podłogę dajecie 10cm czy mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Mam 10 cm styropianu + 10 cm wylewki z siatką i włóknami + pewno 1 cm na płytkę ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.08.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ja nie mam wcale styropianu. Garaż nieogrzewany, w bryle domu, izolacja styro zewnętrzna plus ściany i strop garażu również styro. Nie chcę izolować się termicznie od ziemi, latem powinno być chłodniej, zimą nie zamarznie.Grubość wylewki w garażu uzależniłem od poziomu posadzki w domu, tak, zeby przechodząc do domu "do pokonania" był jeden normalny, "wymiarowy" stopień, to dla wygody - trudno pokonuje sie schodki 10 lub 30cm, lepiej, żeby było to 15-19cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 10.08.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ja też nie mam styropianu ! ubity piach,folia PVC , siatka zbrojeniowa fi8,B20-12cm,garaż dostawiony do budynku (1 ściana wspólna) będzie ocieplany na zewnątrz styropianem ,ocieplony strop nad garażem ,a w środku 1 duży kaloryferek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 11.08.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ja właśnie też się zastanawiam czy dawać styropian i wylewkę w garażu. W tej chwili mam wylany w garażu chudziak. Garaż dostawiony do budynku z jedną wspólną ścianą. Chudziak to około 10cm B15 bez żadnego zbrojenia. Można bezpośrednio na taki chudziak położyć płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 11.08.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 a wzór płytek to fale Dunaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 11.08.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 a wzór płytek to fale Dunaju? Nie rozumie, chodzi o to, że chudziak popęka? Czy o to że jest wylany nierówno? Mój chudziak jest wylany bardzo równo, myślę, że bez problemu da się nierówności zniwelować niewielką warstwą kleju, w najgorszym wypadku wylewką samopoziomującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 11.08.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jakiej grubości powinien mieć zbrojony strop w garażu nad piwnicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek G 11.08.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jakiej grubości powinien mieć zbrojony strop w garażu nad piwnicą ? Taką jaka jest w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 11.08.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jakiej grubości powinien mieć zbrojony strop w garażu nad piwnicą ? po pierwsze - taką żeby się nie zawalił po drugie - a jakie ma znaczenie czy ten strop jest w garażu nad piwnicą czy tez w garazu na gruncie ? przeciez strop jest u góry ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts