gmx 08.12.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Jako świeżutki właściciel kominka który postawiono mi jakieś 3 dni temu chciałbym zapytać gdzie szukać drewna do kominka.Ze względu na sezon, bede szukał drewna na następny sezon? Gdzie tego szukać? Jakie są ceny za m3 drzewa typu jesion, brzoza, dąb?Mieszkam w okolicach MińskaMaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arcin 08.12.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Zadzwoń do nadleśnictwa w twoim okręgu.Ceny to ok 70 zł za m3 dębu, 55 zł m3 olchy, ok 50 zł m3 brzozy Ja kupiłem w zeszłym roku bo musi przeschnąć pozdrawiam marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 08.12.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Witam Slyszalem opinie, ze drzewo takie jak dab musi schnac przynajmniej dwa lata. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 08.12.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Slyszalem opinie, ze drzewo takie jak dab musi schnac przynajmniej dwa lata. Jeżeli kupisz drewno po zimie (albo na początku roku kalendarzowego) to najlepiej będzie jeżeli będzie sezonowane przez 1,5 roku. Z tego co słyszałem z kilku źródeł taki okres wystarczy w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 09.12.2003 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Jako świeżutki właściciel kominka który postawiono mi jakieś 3 dni temu chciałbym zapytać gdzie szukać drewna do kominka. Ze względu na sezon, bede szukał drewna na następny sezon? Gdzie tego szukać? Jakie są ceny za m3 drzewa typu jesion, brzoza, dąb? Mieszkam w okolicach MińskaMaz. Teraz nie masz co szukać. Jest sezon, ceny podskoczyly o jakies 50%. Sprobuj na wiosne a tymczasem grzej na tym co sie uda zdobyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts