Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma Tatra-Drew - godna polecenia?

GoGAW1

Recommended Posts

• 10 months później...

Jak najbardziej nie polecam!!!! Piszę tego posta by uchronić innych ludzi przed tym oszustem. Ponoszę pełną odpowiedzialność za moje słowa.

Pan Rafał Tylek z Tatra-drew, był wykonawcą domu mojej mamy. Właściwie to tylko zaczął tą budowę, a co zrobił zrobił źle. Naciągnął moją mamę na wypłatę przed wykonaniem prac około 250.000zł, wykonane prace szacuje się na 103.000zł (wg wyceny rzeczoznawcy, zajmującego się nadzorem budowy domów drewnianych). Na dodatek, wykonane prace to jedno wielki partactwo. Rzeczoznawca (rekomendowany przez biuro projektowe, domów drewnianych) nie był w stanie uwierzyć, że wykonane prace wykonał ktoś , cytuję, z gór. Nie będę wymieniać wszystkich błędów, ale jest ich dużo!!!

W obecnej sytuacji moja mama jest w plecy na ponad 100.000 i za prace, które są wykonywane, a takze poprawki płaci jeszcze raz.

Pan Rafał Tylek jest pozadłużany na ponad milion złotych (wg wiarygodnych źródeł), ma na koncie wyrok, odnośnie źle wykonanej pracy na kwotę 120.000zł. Jest równiez pozadłużany u większości swoich podwykonawców!!! Na chwile obecna prowadzi budowę w rybniku, a właściwie od dwóch tygodni nie przyjeżdża, właściciel tamtego domu ma na tyle szczęście, że nie dał pieniędzy na przód.

Uprzedzam wszystkich przed tym oszustem i złodziejem!!!! Nie zyczę nikomu tego, co przeżywa teraz moja mama. Ten dom to marzenie jej życia, a także oszczędności jej życia. A na chwile obecną z tego ma początki nerwicy!!!