daggulka 11.08.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Ponieważ często zakładane są wątki pojedyncze - postanowiłam założyć ogólny wątek specjalnie dla osób które pożegnały swojego czworonożnego przyjaciela . Dla osób którym ciężko na duszy , które chciałyby sie podzielić swoim smutkiem , zostać wysłuchanymi i uzyskać wsparcie , poradę ulgę , lub po prostu pomilczeć ..... Pierwsza zacznę ..... Dzisiejszej nocy po kilkudniowej chorobie odszedł Gucio .... żył 3 lata http://img198.imageshack.us/img198/1962/guciodom1.jpg powiecie: to tylko świnka morska ... ale nie do końca , to był mój biurowy przyjaciel : mieszkał w moim biurze w wielkiej klatce którą dzielił z drugą świnką - Mańkiem , był towarzyszem wszystkich moich służbowych doli i niedoli, lubił kiedy do niego mówiłam, przybiegał na zawołanie , uwielbiał siedzieć na kolanach lub pod półka z monitorem (jak na zdjęciu ) i patrzyć jak pracuję, uspokajał swoją obecnością i ogromną ilością przeróżnych zadowolonych dźwięków które z siebie wydawał tutaj z Maniutkiem http://img24.imageshack.us/img24/3258/guciodom2.jpg Mańkowi także dziś smutno .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 11.08.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 pomilczę z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 11.08.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Bardzo mi przykro.... wiem co czujesz bo mój Kropek (też prosiaczek) odszedł nagle i do dziś mi szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 11.08.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Zawsze jest przykro jak ktoś odchodzi, obojętne czy przyjaciel-czlowiek czy przyjaciel-zwierzatko. One wszystkie mają w sobie coś z czlowieka ...... te oczka wpatrujące się w nas, te noski zimne trącające nas i te ciepłe małe łapki ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 17.08.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Daggulka przykro mi... Wiem, co czujesz... P.S. Dzięki za Twoją wrażliwość i serdeczność w stosunku do zwierząt i ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.08.2009 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 dorianna..... nie ma za co dziękować .... kocham zwierzaki bezwarunkowo , nie poradzę ludzi też ..... tyle, że nie wszystkich - przyznaję, że zdarzają się wyjątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJMAHAL 21.08.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 daggulka dziękuję za wątek. Lubię wszystkie zwierzęta, bez wyjątku (nawet ptasznika córki polubiłam), jednak moją miłością są psy. Przez 11 lat moim kochanym pupilkiem była suczka Roma (jamnik). Niestety pożegnaliśmy ją 2 lata temu. Do dziś ,wracając z pracy nasłuchuję pod drzwiami czy słychać stukanie merdającego ogonka. Mało kto rozumiał wtedy o co taka rozpacz. Teraz nie mam żadnego pieska, bo to i mieszkanie w bloku, i dzieci juz na swoim, i my cały dzień w pracy. Nie przesadzę jednak wcale jeśli stwierdzę, że dom buduję na wsi po to by mieć psy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.08.2009 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 To bardzo dobry powód , żeby budować dom ..... ja poniekąd podświadomie chciałam mieć także koty ... teraz mam psa i dwa koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 07.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Zdaje się, że część wątku wycięto... ciekawe dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.09.2009 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 pewnie ktoś "na górze" także miał dosyć trollowania i wypowiedzi mim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.09.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Wczoraj szukalam tego watku i nie moglam poszukac ale znowu powrocil troche okrojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.09.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ja już ochłonełam po stracie Gutka - choć jak wchodze do biura codziennie to brakuje mi jego radosnych kwików ... teraz podświadomie knuję jakiś niecny plan ...bo Maniek został sam ...taki siedzi smutny .... może by mu tak jakiegoś towarzysza adoptować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.09.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ja już ochłonełam po stracie Gutka - choć jak wchodze do biura codziennie to brakuje mi jego radosnych kwików ... teraz podświadomie knuję jakiś niecny plan ...bo Maniek został sam ...taki siedzi smutny .... może by mu tak jakiegoś towarzysza adoptować Dobra mysl, co ma Maniek smutny siedziec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shira3 07.09.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Rok temu straciliśmy po długiej chorobie naszego kudelka 16 letnirgo Dropsa http://images41.fotosik.pl/191/a729d4bebab080admed.jpg A dzisiaj umarł nasz 14 letni owczarek niemiecki - Mars http://images44.fotosik.pl/195/7b75ee3b7ac97712.jpg To okrutne, że zwierzęta żyją tak krótko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.09.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 shira3 - dla Ciebie http://emots.yetihehe.com/1/pocieszacz.gif Tęczowy most To tylko pies, tak mówisz ,tylko pies...a ja ci powiem ,że pies to często jest więcej niż człowiekon nie ma duszy, mówisz...popatrz jeszcze raz.Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie, a kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego niebato niedaleko pies wyrusza przecież przy tobie jest psie niebo z tobą zostanie jego dusza... B.Borzymowska http://netblog.pl/uploads/k/kalinaM/22878.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 07.09.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 shira3, pięknego wieku u Was pieski dożyły. Teraz już biegają po łąkach za Tęczowym Mostem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Dorotko, trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 10.11.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 mój Rudasek - półroczny kotek o rudojesiennym kolorze - odszedł od nas w sobotę przed Wszystkimi Świętymi. Potrącił go samochód, nie udało się go uratować, mimo że zapowiadało się tylko na strachu i stłuczonej nóżce Nie wklejam zdjęcia, bo się znowu popłaczę ... Rudasek jest na moim blogu w kilku miejscach ... Dlaczego tak krótko???? To nie fair, budzę się w nocy i szukam go na kołdrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.11.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 też mam rudaska ....taki jak Twój , i też ma teraz pół roku ...... wiem , co czujesz - współczuję bardzo , Asiu .... kot jest jednostką czasu pragmatycznie da się ją przedstawić tak: to czas w którym jednocześnie i “na raz” można stłuc doniczkę wydrapać psu oko zdobyć skarpę w pierwszym podejściu zmienić nie do poznania firankę pozbyć się obiadu wraz z talerzami wywołać zawał u wujka Stefana i zasnąć na fotelu kotem odmierza się brak fantazji u ludzi czas pełnego rozpadu błędnych poglądów na temat kotów wynosi mniej – więcej 5 kotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 11.11.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 piękny jest ten wiersz o kotach ... i taki prawdziwy! Pamiętam jak 17 lat temu byłam absolutnie przekonana, że nie cierpię kotów i wtedy poznałam małą puchatą kulkę zwaną Śpioszką, która została u nas na całe 15 długich i pięknych lat. Umarła w czasie przeprowadzki do nowego domu, tym samym niwecząc całą radość z tego momentu ... ale nie mam jej tego za złe ... jej przyjaźń była warta o wiele więcej niż ten nic nie znaczący moment w życiu Tak sobie myślę, że ludziom którzy krzywdzą koty powinno się obowiązkowo zalecać terapię - opiekę nad małym nowonarodzonym stworzonkiem - oczywiście pod stałym nadzorem prawdziwego wielbiciela kotów ... Chociaż ... ludzie to dziwny gatunek - potrafią bezmyślnie i bez celu krzywdzić i siebie i innych dla własnej przyjemności i satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts