z3 11.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam. Nie jestem w ogóle z branży jednak dostałem zlecenie wykonania następującego zadania: Montaż specjalistycznego sprzętu komputerowego w przychodniach medycznych po godzinach pracy lekarzy, co obejmuje: - przymocowanie monitorów 32" do ściany na uchwycie- złożenie części komputerowych do specjalnej obudowy- przymocowanie w/w obudowy do ściany- wykonanie przewiertu na wylot (średnica ogromnego wiertła 5cm) - w tym badanie czy nie ma w ścianie przewodów- montaż rynienek od komputera do gniazdka (średnio 5m)- wykonanie przewodów zasilających do monitora i komputera (zalutowanie i poskręcanie końcówek)- puszczenie kabli w rynienkach i przez ściane- konfiguracja (to sobie sam wycenie)- posprzątanie po sobie I takich gabinetów jest około 20, czyli 20 razy wykonać wyżej opisaną listę. Ile mogę za to wziąć pieniążków? Czas pracy wyniósł: 152h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.08.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 To nie wiesz jaka masz stawke godzinowa, ile kosztuje godzina twojej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z3 11.08.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 To nie wiesz jaka masz stawke godzinowa, ile kosztuje godzina twojej pracy? Jako, że z wykształcenia jestem informatykiem to tam swoje widełki płacowe znam (co też opisałem w polu konfiguracja), natomiast jak wyżej opisałem w przypadku wykonania zlecenia nietypowego dla mojej branży, pytam doświadczonych kolegów jak możną się w tej kwestii wycenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.08.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Nie bardzo widze tutaj rozbiajanie poszczegolnych prac i liczenie ich po roznych stawkach. Jezeli dla przykladu twoje widelki sa 30-50 to bym policzyl wszystko po stawce blizej gornej granicy. Oczywiscie moze byc tak,ze na jednej czynnosci cos tam mozesz stracic, ale za to na innej cos zyskasz wiec ogolnie nie powinienes miec krzywdy.Ewentualnie mozesz sobie rozbic to w ten sposob, ze np.za powieszenie monitora jakas tam kwota, za zrobienie przelotu przez sciane znow jakas kwota, za zlozenie wszystkiego w calosc i umieszczenie w obudowie jakas kwota, itd,itd. A na koniec wszystko mnozysz przez ilosc sztuk, sumujesz i dalej juz chyba nie musze pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z3 11.08.2009 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Nie bardzo widze tutaj rozbiajanie poszczegolnych prac i liczenie ich po roznych stawkach. Jezeli dla przykladu twoje widelki sa 30-50 to bym policzyl wszystko po stawce blizej gornej granicy. Oczywiscie moze byc tak,ze na jednej czynnosci cos tam mozesz stracic, ale za to na innej cos zyskasz wiec ogolnie nie powinienes miec krzywdy. Ewentualnie mozesz sobie rozbic to w ten sposob, ze np.za powieszenie monitora jakas tam kwota, za zrobienie przelotu przez sciane znow jakas kwota, za zlozenie wszystkiego w calosc i umieszczenie w obudowie jakas kwota, itd,itd. A na koniec wszystko mnozysz przez ilosc sztuk, sumujesz i dalej juz chyba nie musze pisac. Ok, dzięks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts