Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakup Agd- pomoc

JM24

Recommended Posts

wiem że jest dużo takich tematow, ale oceńcie moj wybor agd

Zmywarka- Mastercook ZBI-073 IT2

płyta MASTERCOOK ID64E S

piekarnik-Samsung BT65TDBCT

okap-Faber TRATTO 90 XV

lub

Zmywarka- Bosch SMV 58M00EU

płyta Teka IR 641

piekarnik- Samsung BT63TDBFGB

okap- Teka DG 90

z góry dzieki :)

czy to przypadek czy specjalnie każda część sprzętu pochodzi od innego producenta..ja bym się decydował na jedną firmę piekarnika+płyty, zmywarki (jeżeli nie do zabudowy, jeżeli tak to siemens/bosch) i okap jeżeli już też starałbym się dobrać do firmy piekarnika ze względu na kolor (inox inoxowi nie równy)..piekarniki samsunga wydają się na obecną chwilę najatrakcyjniejszą ofertą...mają też oni w ofercie zarówno okapy jak i płyty:) lodówka zależnie od zasobności kieszenie albo liebherr (dużo pieniędzy dużo spokoju, naprawdę lodówki na długie lata) albo wcale nie gorsze samsunga..kolorystycznie dopasowana do piekarnika (no chyba, że zabudowana):)

Płyty Mastercook są ok. Można montować, A co powiesz na połączenie kilku sprzętów w jeden. (piekarnik-mikrofala-opiekacz). Da to sporą oszczędność miejsca. Sprzęt nadaje się do zabudowy:http://forum.wp.pl/fid,2071,tid,253748,fullText,1,temat.html?ticaid=188d4

Nie wiem czy chciałbym coś takiego urządzenia wielofunkcyjne są bardziej skomplikowane technicznie wiec jest wiecej rzeczy do popsucia, ale wygląd i kolorek ok na pewno bym tego sprzętu nie zabudowywał.

• 2 months później...
Tylko nie zawsze podoba się wszystko z tej samej firmy. Np. fajny piekarnik, ale płyty już średnie. W przypadki indukcji najczęściej płyta jest czarna wiec kolorem będzie pasowała do wszystkiego.

Nie jestem specem od AGD ale wydaje mi się że jak zamówisz wszystko inox to niezależnie od firmy kolory powinny być identyczne a przynajmniej bardzo delikatnie różnić się od siebie.