Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnętrzne Vasco Kospan

Patisiak

Recommended Posts

Pytałam na innym wątku, ale widzę, że ogólnie mało opinii na temat drzwi Vasco kospan.

Może ktoś z Was coś słyszał?

W sklepie wyglądają super, fajny pomysł z brakiem łączeń laminatu.. ale znalazlam w internecie 2 opinie - obydwie złe. Mielismy zamawiać lada dzień, ale nie mam coraz większe wątpliwości.

z góry dziekuje za wszelką pomoc!

Raczej te dwie opinie negatywne nie zachęcają do zakupu, co?

Ja zrobiłam na opak: najpierw te drzwi znalazłam i zdecydowałam, że je kupię, zamówiłam, a dopiero później pomyślałam o szukaniu opinii o nich. Po znalezieniu pierwszej negatywnej zrezygnowałam z szukania następnych, bo i tak już "pozamiatane", a moze sie trafić, że moim drzwiom niczego brakować nie będzie a ja sie negatywnie nastawię. Teraz drzwi już są i mimo paru defektów-brudzący się laminat, "takie sobie" wykonanie i trudności z zamocowaniem tradycyjnej klamki wciąż podobają mi się. Być może duża dawka relaksyny płynąca w moich żyłach, ze względu na to, że jestem w zaawansowanej ciąży, sprawia, że nie jestem za bardzo wymagająca co do jakości drzwi na poddasze :)

Witam!

Zakupiłam drzwi vasco! Własnie dzisiaj były montowane, jeszcze bez klamek. na 7 zamówionych jedne reklamowałam z powodu niewielkiego "ubicia" z uwagi na nienależyte zabezpieczenia podczas transportu. Reklamacja przyjeta ale minęło juz pięć tygodni a nowych frzwi nie mam. Dla mnie to nie problem ponieważ jeszcze nie miały być montowane. Zamontowane dzisiaj drzwi wyglądają ok. montujący stwierdził, że są dokładnie wykonane z futrynami nie było żadnych problemów. Mnie sie podobają i cena stosunkowo niska w stosunku do jakosci. Jutro zamontujemy klamki mam nadzieję, że nie będzie problemów.

Pozdrawiam

Ja posiadam te drzwi od kilku miesięcy. Była jedna reklamacja w związku z załamaną okleiną. Poza tym drzwi prezentują się bardzo dobrze. Fachowcy którzy montowali te drzwi mówili że ościeżnice są zrobione lepiej niż w drzwiach Porty.

Witam!

Zakupiłam drzwi vasco! Własnie dzisiaj były montowane, jeszcze bez klamek. na 7 zamówionych jedne reklamowałam z powodu niewielkiego "ubicia" z uwagi na nienależyte zabezpieczenia podczas transportu. Reklamacja przyjeta ale minęło juz pięć tygodni a nowych frzwi nie mam. Dla mnie to nie problem ponieważ jeszcze nie miały być montowane. Zamontowane dzisiaj drzwi wyglądają ok. montujący stwierdził, że są dokładnie wykonane z futrynami nie było żadnych problemów. Mnie sie podobają i cena stosunkowo niska w stosunku do jakosci. Jutro zamontujemy klamki mam nadzieję, że nie będzie problemów.

Pozdrawiam

Gdzie zamawiałaś te drzwi we Wrocławiu i jak możesz podaj np na priv jakie dostałas upusty. Będęwdzięczna za wszelkie informacje

Gorąco pozdrawiam

Pytałam na innym wątku, ale widzę, że ogólnie mało opinii na temat drzwi Vasco kospan.

Może ktoś z Was coś słyszał?

W sklepie wyglądają super, fajny pomysł z brakiem łączeń laminatu.. ale znalazlam w internecie 2 opinie - obydwie złe. Mielismy zamawiać lada dzień, ale nie mam coraz większe wątpliwości.

z góry dziekuje za wszelką pomoc!

na temat kazdego producenta są złe i dobre opinie zalezy jak się komu trafi nikt niema samych sukcesów chociaż sa firmy wg mnie złe totalnie z jkichś tam powodów im nie wychodzi firmy o której piszecie nie znam i na pewno 2 razy bym się zastanowił zanim bym kupił.

• 3 months później...
  • 4 weeks później...
pomyślałem ze sobie obejrzę te drzwi na stronie i "powiem" tak strasznie uboga kolorystyka z modelami niewiele lepiej i nigdzie tak naprawdę nie jest napisane z czego one dokładnie są okleina WOOD DECOR, ja bym to nazwał chwytem marketingowym bo z tego nic nie wynika drugi człon tej nazwy sugeruje jedną z oklein typu decor czyli jeden z najtańszych laminatów na rynku. porta taki stosuje w swoich najtańszych drzwiach i na pewno nie liczy za niego tyle co widać na tej stronie.

• 4 months później...
My mamy Vasco Madera z dwoma poprzecznymi szybkami i jesteśmy MEGA zadowoleni!!! Użytkujemy pół roku i na razie nic się nie dzieje. Zamawialiśmy we Wrocławiu ale najpierw obejrzeliśmy je na żywo. Mają fajny design w przystępnej cenie, nie widać łączeń okleiny... Ja szukałam w kolorze orzecha i znalazłam... machoniowe... orzech w przypadku tej firmy był bardzo ciemny prawie wenge, dlatego warto obejrzeć je na żywo. Osobiście polecam :-)

• 2 weeks później...

My zamówiliśmy drzwi Vasco model Madera z dwoma poprzecznymi szybkami, kolor Mahon, bo jest faktycznie cieplejszy od bardzo ciemnego orzecha.

Całe 7 par będzie montowane w II połowie czerwca, więc zdam wtedy relację z naszych pierwszych wrażeń. Mam nadzieję, że pozytywnych!

We wszystkich drzwiach kazaliśmy zamontować szczelinę wentylacyjną, ze względu na rekuperację. Akurat nasz model pojawił się w miejscu, gdzie zamawialiśmy drzwi, co tylko upewniło nas, że podjęliśmy dobry wybór.

Czekamy teraz na dostawę i montaż.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Mamy już wstawione wszystkie drzwi Vasco. Wyglądają pięknie:) Co prawda było małe zawirowanie podczas montażu, ale to nie z winy drzwi, ale ekipy (odwrotnie założony zamek, szyld okrągły zamiast kwadratowego).

Jeszcze się nie wprowadziliśmy, więc na razie skrzydła są wystawione. Więcej wrażeń przekażę już niedługo:)

• 1 year później...

Jesteśmy z tych drzwi zadowoleni. Nic się z nimi nie dzieje. Cicho się zamykają, nic się nie odkleja. Jedyna uwaga, to lekko przekręca się szyld w dwóch parach, ale one akurat są intensywnie eksploatowane przez naszą Córcię:) Wystarczy dokręcić i ok.

Nie mam uwag, drugi raz wybrałabym te same.

Widać na nich kurz, no ale to nie ich wina:)

http://desmond.imageshack.us/Himg600/scaled.php?server=600&filename=dsc08401z.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=dsc08406v.jpg&res=medium