Gość letek1 08.12.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Ile może kosztować podłączenie domku jednorodzinnego za kanalizacji ciśnieniowej, (w tym studzienka i pompa, elektryka do automatyki pompy), ale bez wykopu - rure kanalizacyjną mam już na terenie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 08.12.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Czołgiem !!! Projekt + roboty + materiały w Wa-wie szacuje się ok. 5 tysiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Letek1 09.12.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 A gość chce ode mnie 5 tyś za pompę, ok. 1,2 tyś za robocizne, 1,8 tyś za dodatkowe materiały - studzienka,rury itp. i 400 zł dla elektryka za podłączenie. Domyślam sie że jest to za drogo, ale jaki mam wybór jeśli jest to facet z Zakładu Komunalnego z gminy i to on to wszystko później do siebie podłącza. Jeśli nie wezmę jego - to boję sie, że później będę miał z nim zaciachy. Apropo - okolice Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konradk 14.01.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 5 tyś za pompe to nie jest tak drogo wcale .Oczywiście rozumiem że to jest z osprzętem czyli baniak , elektryka i inne pierdoły . A ty MURMAN to jak nie masz o czymś pojęcia to lepiej nic nie mów .Kanalizacja ciśnieniowa jest najdroższa a z tego powodu że przeważnie są to długie odcinki , do pompy grawitacja a dalej pompa pcha do kolektora . U mnie same rury bez pompy i zbiornika to odcinek ponad 100 m , koszt 8 tysięcy z robotą a jeszcze pompa od 6 - 7 tyś to sobie policz MURMAN jak to sie ma do tych twoich 5 tyś zł , a za projekt zapłaciłem 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts