Marbo 08.12.2003 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Ciemne i do tego dość pstrokate (palisander) - dość licze pomarańczowo-czerwone przebarwienia, miejscami zzieleniałe i fioletowawe brązy.Czy to się da zastosować w umiarkowanie nowoczesnym wnętrzu?Pomocy teoretycy i praktycy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 09.12.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Jak najbardziej tak. Wszystko zależy od tego na jakie meble i detale się zdecydujesz. Tak naprawdę kolor podłogi nie warunkuje tego czy wnętrze jest nowoczesne czy "retro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 09.12.2003 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 http://foto.onet.pl/upload/3/21/_185389_n.jpg Tak wygląda mój dylemat.Jasne elementy są troszkę bardziej pomarańczowo-czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.12.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 O, ten kolorek po lewej to wypisz wymaluj moja yatoba głeboki brąz z niewielkimi prześwitami jaśniejszego, połączone z jaśniejszą glazurą, do tego ściany mam w ciepłeych odcieniach; wnętrze jest nowoczesne, wygląda OK - w każdym razie u mnie, jeśli chcesz podeślę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 09.12.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Ten kolorek to nie jatoba. Bardziej przypomina np. teak. Z kolorem jatoby są w "zgryzie" ( zresztą kolor stolarki też mi się z piękną skondinąd jatobą gryzie). Sprawdzałam to, bo namawiano mnie na jatobę i pare próbek jatoby oglądałam. U mnie też będzie jasny gres. Inka ... Bardzo proszę o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.12.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 fajny kolorek, ale czy na takiej ciemnej podłodze nie będzie za bardzo widać każdy kurz? Mam w starym mieszkanu ciemne meble i po godzinie zcierania kurzu, powinnam znowu całą czynność powtórzyć. W nowym domu podłogę i meble mam już jasne bo znudziło mi się latać ze ściereczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 09.12.2003 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Verunia, z tym kurzem masz rację. Na ciemnym jest o wiele bardziej uciążliwy. Ja osobiście gdzieś w głębi duszy wolałabym jasny jesion na podłodze w salonie, ale moja druga połowa jest zdecydwanie przeciw (jesion będzie na poddaszu) i szukamy kompromisu. A że wpakowaliśmy się w trudny kolor stolarki to mamy za swoje.Trochę mam otuchy (jeśli chodzi o kurz), że niejednorodnośc koloru będzie moim sprzymierzeńcem ale z kolei obawy, o których pisałam na początku. Przewertowałam sieć i nigdzie ni znalazłam fotografii wnętrza z tym drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 09.12.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Ja się może powtórzę, bo gdzieś już o tym pisałam, ale... ja sie miło rozczarowałam, bo wcale tak nie widać kurzu , dużo bardziej go widać na "czereśni" choć to jasne drewno PS. Dodam, że jestem pedantka w porządkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.12.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Może nie widać po często sprzątasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 09.12.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Ja mam na podłodze pstrokaty, ale ogólnie ciemny merbau. Kurz widać bardzo szybko, szczególnie pod światło - mam bardzo jasne wnętrza. Ale nawet mnie to cieszy, bo skłania do częstego sprzątania Wygląda bardzo "modern" - tak lubię - w połączeniu z wąskimi wysokimi białymi listwami przypodlogowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 10.12.2003 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Z tego co pamiętam, to jatoba (merbau też) są szlachetnie jednorodnymi podłogami w porównaniu z pstrokacizną "mojego" palisandra.I głowna moja wątpliwość co do możliwości osiągnięcia efektu "modren" nie dotyczy właściwie tego , że drewno jest ciemne tylko tego, że pstrokate.Wszystkie oglądane przeze mnie zdjęcia nowoczesnych wnętrz z ciemną podłogą miały podłogi jednorodne kolorystycznie. To zbieg okoliczności czy reguła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.12.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Z tą pstrokatą podłogą nie będzie tak monotonnie, aby tylko nie przeładować wnętrza meblami i dodatkami. Jakiego koloru będą ściany? Ja wyobrażam sobie waniliowy kolor albo ecru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 10.12.2003 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Też się skłaniam ku jasnym kolorom na ścianach, a już obowiązkowo przy takim drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts