Karolina 15.04.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Witam. Poszukuję okien białych drewnianych ze szprosami. I tu mam dylemat, szprosy są różne jedne cieniutkie między szybami, inne naklejane na szybę i jeszcze inne - drewniane ramy (Stolarka Wołomin) - te najbardziej mi się podobają. Mam wątpliwość, czy te grube drewniane szprosy nie zabierają zbyt dużo światła, czy jednak nie zdecydowac się na cieniutkie? I jakiej firmy okna byście tu polecili. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.04.2002 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 karolinko,a nie sa czasem najwygodniejsze te nakladane. no wiesz, chodzi o mycie...podobno przy takich mozna sie zachetac.pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 15.04.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Szprosy wewnątrzrszybowe mogą mieć różną szerokość (do wyboru), a zewnętrzne drewniane wyglądają chyba trochę lepiej ale pojecam je tylko w przypadku, gdy to nie ty będziesz myła te okna. Poza tym szprosy zewnętrzne drewniane o tej samej szerokości co wewnętrzne zabiorą Ci znacznie więcej światła. Ten problem znika przy szprosach naklejanych, ale one są drogie i zdecydowanie najgorsze. Stosuje się je wtedy gdy już jest za późno (np okno kupione wcześniej od pozostałych). U mnie okna Stamir z Torunia - ładne ale jeszcze prawie nie eksploatowane (od miesiąca) z ekstra rabatem wyszło taniej niż PCV. Szprosy wewnątrz 18 mm, plus naklejane na jednym plastiku kupionym wcześniej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 15.04.2002 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 Dzieki za wypowiedzi. Właśnie ze względu na mycie chyba niezłe są te z Wołomina (drewniana rama jest łatwo w całosci zdejmowana). Domyslam się, że szprosy wewnatrzszybowe również nie sprawiają kłopotu (chyba się je demontuje?). Wołomin za takie okno 1170 x 1650, szpros 2x3 pola życzy sobie - 1370 PLN netto. Empi, w porównaniu z tymi z Torunia to dużo, czy OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 15.04.2002 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2002 ja się wyleczyłem ze szprosów - w cenniku okien to zazwyczaj 15 lub 20 pln za pole. Jak zrozumiałem co oznacza POLE ) to wiedziałem dlaczego doliczono mi prawie 1000 pln w ofercie na 14 okien na dom. Dla tych co nie w temacie: Jak masz skrzydło które chcesz podzielić szczeblinami na 8 części = 8 pól razy 20 pln to jest 160 pln. Jak mamy takich skrzydel np. 30 to cena za taką pierdółkę jest niezła. Lepiej zainwestować w okucia antywłam lub/i szyby mocniejsze p3/p4 pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 16.04.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Ja za okno 206x145 z 12 polami zapłaciłem 1005 PLN netto, ale rabat to około 40%. Szprosów wewnątrzszybowych się nie demontuje, bo są one wstawiane przez producenta szyb a nie okien.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 16.04.2002 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Empi, co to za firma, która daje 40% upustu, aż nie chce mi się wierzyć. Cena jest naprawdę niezła, czy możesz podać jakieś namiary na tę firmę telefon, e-mail?Griszka - masz rację, że to droga impreza, ale jak się powiedziało A (kupilismy taki, a nie inny projekt), to teraz nie mogę nie powiedzieć B, czyli zepsuć wygląd całego domu poprzez oszczędność na oknach. Na którymś z wątków była poruszana kwestia okien, szyb, oscieży antywłamaniowych, czy ktoś pamięta, gdzie to było, bo nie mogę znaleźć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 16.04.2002 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2002 Karolino, był taki wątek "Szyby antywłamaniowe" - znajdż przez opcję "szukaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 17.04.2002 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 Dzięki Luśka już znalazłam. Chyba mój dom nie będzie miał okien - tak będziej najtaniej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 17.04.2002 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2002 To którędy Karolino będziesz wyglądać na ten piękny świat? A tak serio, to jak przeliczyłam koszt zwykłych okien + rolet zewnętrznych - to też jęknęłam. Ponieważ zrobiłam to wcześniej niż obejrzenie cen okien antywłamaniowych, szok był mniejszy. Za to może mniej zapłacę za ubezpieczenie domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts