Gość 06.11.2002 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 jarekpTak, niestety cena dotyczy tylko robocizny. Co prawda rozłożona na dwa lata, ale jest taka jaką podałem. Powierzchnia domu to wg.planu 215 m. Nie chciałem się użerać z ekipami, więc wybrałem gościa, który się ceni, ale dobrze robi + długoletnia praktyka w kraju i zagranicą. Efekt dobrze wymurowany budynek - opinia nie tylko moja, ale wszystkich pozostałych fachowców, którzy się przewijają na mojej lub sąsiadki budowie. Myślę, że to w moim przypadku bardzo ważne, bo przeważnie jestem słodki jak miód, ale dość szybko przechodzę w stan skrajnie od tego odbiegający. W efekcie budowa mogłaby się ciągnąć i ciągnąć, albo mógłbym przez jakiegoś oszołama trafić tam gdzie nikomu nie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega 06.11.2002 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 witam.znalazlem firme ktora robi stan surowy otwarty za 600zl/m2 - cena zawiera:Organizacje placu budowy Nadzór budowlany Wykonanie : ław żelbetowych fundamentów hydroizolacji pionowej i poziomej ścian konstrukcyjnych stropu gęstożebrowego wieńców nadproży tradycyjnej więzby dachowej pełnego deskowania Pokrycia dachu papą material jest wliczony w cene.czy to duzo czy malo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 06.11.2002 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 Jest to nieprzyzwoicie tanio. Z czego ściany konstrukcyjne? Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega 06.11.2002 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2002 cegła "Porotherm" 25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.11.2002 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Ale to i tak ok. 20-30% drożej niż systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_drugi 08.11.2002 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 Loniu, Mój dom jest podobny pod względem powierzchni. Jaką masz ścianę. U mnie we wstępnych kosztorysach najtańszy kandydat na wykonawcę był na poziomie około 145000 PLN ( razem z materialem i wszystkim ). Moja ściana trójwarstwowa ( kratówka+wełna +dziurawka), dach mansardowy kryty na razie w projekcie cementową Brassa ( ale się nad tym zastanawiam ). Dom bez piwnicy i z użytkowym poddaszem. firma z okolic podpoznańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.11.2002 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 On 2002-10-08 15:38, Gajka wrote: Agus, 45 tys.zł z materiałem ? Ja powinnam może dokończyć swoje/nasze negocjacje z pozostałymi ekipkami budowlanymi. Najtańsza cena jaką nam przedstawiono jest..... 14.000 zł. Hm, jak to sie ma do tej pierwszej, wręcz satyrycznej oferty. Tym razem ja Was gorąco proszę o poradę, czy ta cena jest ok? Dom 180 m2, ściany z MAXa, dach ceramiczny. Ponownie powtórzę, fundamenty juz są. Pozdrawiam To JEST DOBRA CENA:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 12.11.2002 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 On 2002-11-11 21:42, Anonymous wrote: To JEST DOBRA CENA:smile: A dzieki za dobre słowo Wytargowalismy na 12 tys. zł Referencje - rewelacja, na własne oczy widziałam ostatnie budowle tej ekipki Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadaM 06.12.2002 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2002 Kochani,cieszę się,że tu trafiłam...Jestem na początku drogi,mam wszystkie pozwolenia,projekty itp,ale nie wiem jeszcze co dalej.Proszę o podpowiedź,czy lepiej zlecać kolejnym firmom poszczególne etapy budowy,czy lepiej( taniej) kompleksowo?Mój dom ma 106m pow użytkowej,leży na stoku,fundament jest trudny...No i ciągle nie wiem w jakiej technologii go stawiać?Pomóżcie!!! Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 12.12.2002 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Zadziwiacie mnie tymi kosztami robocizny stanu surowego! Będę wdzięczny za przesłanie na priva kontaktów do dobrych, uczciwych i tanich ekip. Dom 14*13 m z poddaszem uzytkowym, podpiwniczenie w ziemi ok. 20 m2, od wykopów po deskowanie i papę (dach ~250 m2), budowa pod Warszawą. Na razie nie spotkałem ekipy, która zeszłaby poniżej 25.000 zł (bez rachunku), choć szukałem wśród wykonawców z innych rejonów Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 14.12.2002 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Dziś rozmawiałem z kolejną ekipą.Dom 145m2 parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony (ok.20m2), garaż podwójny.Za wykopy, fundamenty, sciany piwnicy,sciany nośne , stropy,schody,ściany działowe, wylewka na parterze i kierownik budowy z uprawnieniami cenią 29 tyś zł brutto. Za wykonanie dachu (więźba, położenie dachówki, wzelka obróbka,orynnowanie ) cenia 57zł/m2czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts