dendrytus 30.07.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) informacje na ten temat możesz też znaleźć na http://www.mieszkajbezpiecznie.pl. Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemuy Nie uważasz, że gość,się już dawno pobudował? W końcu 10 lat to szmat czasu. W zasadzie, to może myśleć o drobnym remoncie. PS. W pewnej skali, to jak odkopanie Tutenchamona. Edytowane 31 Lipca 2013 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stkop 30.07.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 "to jak od kopanie Tutenchamona. " he, dobre porównanie. Zauważ, że ze schematu wynika, że chodzi tylko o podpięcie do KNX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabryella 31.07.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 dlatego też dodałam "Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 31.07.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) "to jak od kopanie Tutenchamona. " he, dobre porównanie. Zauważ, że ze schematu wynika, że chodzi tylko o podpięcie do KNX. Ze schematu? A gdzie mogą go zobaczyć? dlatego też dodałam "Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemu" Tak? A który artykuł tego postu informacje na ten temat możesz też znaleźć na http://www.mieszkajbezpiecznie.pl. Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemu ma związek z EIB/KNX? Edytowane 31 Lipca 2013 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stkop 31.07.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) No nic dodam tylko że Pani archeolog Gabryella promuje na kilku forach portal mieszkajbezpiecznie.pl, którego właścicielem jest jeden z największych polskich producentów elektroniki zabezpieczeń... który, IMHO, nie sprostał w swojej ofercie ideom inteligentnego domu. Dendrytusie chodziło mi o schemat z artykułu Inteligentny Dom umieszczony na tym portalu. Kluczem jet zapewne znany Ci INT-KNX. Edytowane 31 Lipca 2013 przez stkop lit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 31.07.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 którego właścicielem jest jeden z największych polskich producentów elektroniki zabezpieczeń... który, IMHO, nie sprostał w swojej ofercie ideom inteligentnego domu. Dendrytusie chodziło mi o schemat z artykułu Inteligentny Dom umieszczony na tym portalu. Kluczem jet zapewne znany Ci INT-KNX. A dlaczego miałby sprostać? Satel zajmuje się zabezpieczeniami, a nie IB/ID. Dodał moduł KNX, bo była tak potrzeba. Dla mnie to rozwiązanie jest wysterczające i wręcz idealne. Prawie w identycznie mogę spiąć centrale Digiplex EVO Paradoxa. Dużo wygodniejsze i tańsze niż integracja KNX z centralami Galaxy poprzez Modbusa. Zawsze pozostaje kosztowna integracja poprzez łączenie wejść/wyjść KNX z wejściami/wyjściami centralki alarmowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 03.08.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts