Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inteligentne instalacje - czy kto ma u siebie?

Recommended Posts

informacje na ten temat możesz też znaleźć na http://www.mieszkajbezpiecznie.pl.

Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemuy

Nie uważasz, że gość,się już dawno pobudował? W końcu 10 lat to szmat czasu. W zasadzie, to może myśleć o drobnym remoncie.

PS.

W pewnej skali, to jak odkopanie Tutenchamona.

Edytowane przez dendrytus

"to jak od kopanie Tutenchamona. " he, dobre porównanie. Zauważ, że ze schematu wynika, że chodzi tylko o podpięcie do KNX.

Ze schematu? A gdzie mogą go zobaczyć?

dlatego też dodałam "Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemu"

Tak? A który artykuł tego postu

informacje na ten temat możesz też znaleźć na http://www.mieszkajbezpiecznie.pl.

Może jakieś rzeczy przydadzą Ci się z tego lub komuś innemu

ma związek z EIB/KNX?

Edytowane przez dendrytus

No nic dodam tylko że Pani archeolog Gabryella promuje na kilku forach portal mieszkajbezpiecznie.pl, którego właścicielem jest jeden z największych polskich producentów elektroniki zabezpieczeń... który, IMHO, nie sprostał w swojej ofercie ideom inteligentnego domu. Dendrytusie chodziło mi o schemat z artykułu Inteligentny Dom umieszczony na tym portalu. Kluczem jet zapewne znany Ci INT-KNX. Edytowane przez stkop
lit

którego właścicielem jest jeden z największych polskich producentów elektroniki zabezpieczeń... który, IMHO, nie sprostał w swojej ofercie ideom inteligentnego domu. Dendrytusie chodziło mi o schemat z artykułu Inteligentny Dom umieszczony na tym portalu. Kluczem jet zapewne znany Ci INT-KNX.

A dlaczego miałby sprostać? Satel zajmuje się zabezpieczeniami, a nie IB/ID. Dodał moduł KNX, bo była tak potrzeba. Dla mnie to rozwiązanie jest wysterczające i wręcz idealne.

Prawie w identycznie mogę spiąć centrale Digiplex EVO Paradoxa. Dużo wygodniejsze i tańsze niż integracja KNX z centralami Galaxy poprzez Modbusa.

Zawsze pozostaje kosztowna integracja poprzez łączenie wejść/wyjść KNX z wejściami/wyjściami centralki alarmowej