czuszka 23.07.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 witamczy ktoś buduje dom wg tego projektu? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=581 spełnia nasze wymagania. jedynie co chemy zmienic, to zamurowac okno w garazu aby wszedł na działkę oraz połączyć garderobę z małą łazienką na pietrze i zrobic tam pralnię z wyjściem na balkon.Bede wdzięczna za uwagi i spostrzeżenia co do tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 28.07.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 nikt nic nie doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 11.08.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Cześć! Poszukuje M50 w realu Bardzo pasuje mi koncepcja tego domu i jego śródziemnomorski styl. Ktokolwiek widział gdzieś ten dom? Ktoś wybudował go? Może macie jakieś fotki? Zupełnie wystarczy mi wizyta zza płotu http://images46.fotosik.pl/178/0dafaa7ab2fd504dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 14.09.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Hmmmmm.... Chyba będę musiał sam wybudować aby go zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 26.09.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 tez szukam tego projektu w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 02.10.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 To może chociaż napiszemy co nad przekonało do tego projektu i jakie zmiany widzicie.... Ja generalnie układu pomieszczeń nie zmieniam.Ale zmieniam to:- nie będzie balkonu przy sypialniUważam, że jest zupełnie zbędny, a tylko kłopoty generuje z ociepleniem i uszczelnieniem. Jeden balkon zupełnie wystarczy. Zamiast balkonu będzie daszek tak jak w zakładce "wersje kolorystyczne" tam jest tak samo. - zmieniam poziom ocieplenia Przyjmuję zasadę 20 cm styropianu (grunt, fundamenty, ściany) - dom będzie z betonu komórkowego - usuwam jeden komin w związku z mechaniczną wentylacją Co mnie przekonało:0. Brak skosów 1. Dobry współczynnik potencjalnych kosztów do powierzchni użytkowej (porównywałem kosztorysy w obrębie muratora)2. Prosta konstrukcja (dachu, ścian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 14.10.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Również jestem zainteresowany projektem Białe Piaski. Zależy mi na obejrzeniu zrealizowanego już projektu i rozmowie nt. ewentualnych uwag jakie nasunęły się podczas jego budowy.Uprzejmie proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 14.10.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 1. Brak skosów.2. Pomysł z usunięciem 2go balkonu nie jest głupi... jeżeli nie zdecyduję się na ten krok to muszę to dobrze zaizolować by potem nie było żadnych problemów.3. Myślę o rozszerzeniu (narzędzia, kosiarki i inne pierdoły) i przesunięciu garażu (powinno mi to ułatwić zagospodarowanie przedsionka / wiatrołapu - będzie więcej miejsca). Zlikwidowanie wejścia z drugiej strony garażu.4. Zlikwidowanie 2.6m łazienki na piętrze kosztem większej garderoby w sypialni.5. Kąt nachylenia dachu wymagany jest min. 35% (wymogi planu zagospodarowania przestrzennego) i to muszę zobaczyć na projekcie bo sam nie wiem jak będzie wyglądać w rzeczywistości.6. Spiżarka - zabuduję ją półkami i najprawdopodobniej wykombinuję tam jakieś drzwi przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 14.10.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Pomysł z usunięciem drzwi do garażu bardzo dobry. Zastanawiam się też nad usunięciem łazienki w sypialni. Znalazłem M50 w realu Wystarczy pojechać do salonu Muratora na ul. Kamionkowska a tam są takie modele miniaturki ich domów, zawsze coś... http://images40.fotosik.pl/210/6e7a8e9ed872d046m.jpg http://images47.fotosik.pl/214/e60424efcd8d1ed0m.jpg http://images39.fotosik.pl/210/518ed34f64c52879m.jpg Otrzymałem też dokładniejsze plany M50. http://www.wrzuc.net/get.php?what=xj6b1yp3m50.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 15.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Teraz tylko czekac na realizacje gdzies w okolicach Warszawy.... zreszta wybralbym sie nawet i dalej byle zobaczyc jak on faktycznie w srodku wyglada.Pozdrawiam i dzieki za plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 09.03.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Hey! Odświeżam temat. Widział ktoś gdzieś ten dom? Może ktoś z forum wybudował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiaD 12.04.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam! Dołączam się do prośby Czatana. Chętnie zobaczylibyśmy ten dom w realu. Może ktoś go gdzieś widział? Nie musimy wchodzić do środka. Interesuje nas głównie bryła budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiaD 12.04.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam. My też chętnie obejrzelibyśmy ten dom w realu. Chodzi nam głównie o bryłę budynku. Nie musimy wchodzić do środka. Możę ktoś się orientuje, gdzie taki dom już wybudowany można zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryfin 15.06.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, my z żoną też jesteśmy poważnie zainterosowani tym projektem, niestety w muratorze nie chcą podać namiarów gdzie takie domy się byduje w Polsce ze względu na ochrone danych osobowych, my jesteśmy z okolic Poznania, może ktoś buduje taki dom i życzliwie może chociaż wstawi zdjęcia domu w realu- białe piaski M50, bedziemy bardzo wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielanka 27.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam, jestem własnie w trakcie budowy domu wg projektu "białe piaski".Projekt był tylko podstawą wraz z meżem wprowadzilismy w nim sporo zmian tj: - budynek został podpiwniczony, piwnica została całkiem schowana w ziemi. Dzięki temu garaż jest teraz w piwnicy, zostały tam również przeniesione inne pomieszczenia - pralnia, kotłownia. - kształt budynku został wyrównany, na parterze zlikwidowalismy podcień, wciagnęlismy ściany garażu. Teraz budynek ma kształt prostokątu, choć nie do końca bo zostawiśmy wykusz w jadalni i kuchni - połączyliśmy pokój na parterze z salonem - przy drzwiach wejściowych z pomniejszonego na rzecz większej spiżarni pomieszczenia gospodarczego zrobiliśmy podręczna garderobę - klatkę schodową umieściliśmy w korytarzu na wprost drzwi wejściowych - na piętrze kosztem jednego pokoju powiększyliśmy pozostałe - zostawilismy balkon nad wykuszem, z drugiiego zrezygnowalismy zostało tylko duże okno zabezpieczone barierką - zmieniliśmy kąt dachu z 20 na 30 stopni - w piwnicy oprócz garażu na dwa samochody, pralni, kotłowni udało się jeszcze wygospodarować miejsce na spory ( ok 30 m2) pokój rekreacyjny z malutkim tarasem całkiem schowanym w ziemi (przynajmniej sąsiedzi nie będa podglądać ) Jeśli chodzi o szczegóły: - ściany - silikat, 24 cm styropianu, piwnice 15 cm - stropy i klatka schodowa monolityczne - dachówka ceramiczna (w trakcie realizacji) - planowana wentylacja mechaniczna z rekuperatorem - cały parter - ogrzewanie podłogowe, piętro jeszcze nie wiemy W razie pytań piszcie. Budynek do obejrzenia w Łodzi. Pozdrawiamy Ania i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 13.11.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Cześć!Fajnie że trochę nas się tu już zebrało.Śpieszę donieść, że zawiozłem mój projekt M50 po PnB.Ostatecznie zmiany to:- likwidacja tarasu - zaprojektowanie zadaszenia nad częścią kuchni i jadalni,- zastapienie drzwi balkonowych oknem, (w związku z daszkiem, zamiast balkonu)- zwiększenie ocieplenia ścian do 15 cm,-likwidacja drzwi do garażu od strony ogrodu,- likwidacja części kominów pod wentylację mechaniczną. Zostawiłem ściany 3-warstwowe (oj chyba będę żałować..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielanka 22.12.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Widzimy że nasz projekt nie jet popularny no ale cóż, domek juz stoi i bardzo się cieszymy z tego powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts