agol 11.08.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam, właśnie rozpoczęły się u mnie prace związane z tynkami wewnętrznymi gipsowymi, na piętrze wzdłuż ścianek działowych, między pustakami, stoją owinięte siatką słupy drewniane które podpierają więźbę(by ścianki się ich trzymały), panowie twierdzą że jeżeli otynkują to, możliwe że wyjdzie potem rdza i że lepiej będzie jak zostawi się tam przerwę i potem zabuduje gips kartonem... CZY MAJĄ RACJĘ ??? I kolejna sprawa to taka, że na poddaszu doradzali aby te najniższe partie ścian gdzie dach się kończy nie tynkować a potem razem zrobić też karton gipsem, gdyż trzeba będzie potem jakieś dwa łączenia robić... Proszę o pomoc i szybką odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 12.08.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Nie wiem czy rację mają, ale u nas są też takie słupki i tynkarz też powiedział ze w tych miejscach położy karton-gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 12.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Ad1 maja rację, dawać płyty KGAd2 ja też dawałem tam płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 12.08.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam, właśnie rozpoczęły się u mnie prace związane z tynkami wewnętrznymi gipsowymi, na piętrze wzdłuż ścianek działowych, między pustakami, stoją owinięte siatką słupy drewniane które podpierają więźbę(by ścianki się ich trzymały), panowie twierdzą że jeżeli otynkują to, możliwe że wyjdzie potem rdza i że lepiej będzie jak zostawi się tam przerwę i potem zabuduje gips kartonem... CZY MAJĄ RACJĘ ??? I kolejna sprawa to taka, że na poddaszu doradzali aby te najniższe partie ścian gdzie dach się kończy nie tynkować a potem razem zrobić też karton gipsem, gdyż trzeba będzie potem jakieś dwa łączenia robić... Proszę o pomoc i szybką odpowiedź... Co do słupów to nie wiem ale jeżeli dasz bez siatki to będą ci pękać tynki. Natomiast co do rdzy to możesz dać siatke z tworzywa sztycznego. Ścianki kolankowe najlepiej zostawić i później zrobić calośc jednym ciągiem tzn ocieplenie schodzące z krokwi i zachodzące na ścianki kolankowe. I na to KG na stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 12.08.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Słupów drewnianych się nie tynkuje, bo one przacują a w dodatku wysychając mogą nieźle popękać i to nie na 1mm. Obkłada się je suchą zabudową. Jeśli chodzi o połączenie ścianki kolankowej z dachem to mam to otynkowane, ale tynk w tym miejscu (czyli na około 15-20 cm) był kładziony po ociepleniu i suchej zabudowie poddasza, i był to tynk gipsowy wymieszany z piachem żeby stworzyć identyczną fakturę jak przy tynku c-w który mam we wszystkich pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts