kangaxx 17.12.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 kurna, taki klient to złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 17.12.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Szkoda że nie możesz wyłączyć na chwilę lodówki Ale założę się że tez jesteś z niej super zadowolony ! Mam ciekawsze zajęcia niż wyłączanie lodówki a z niej to akurat jestem mega zadowolony Obecnie nie zaprzątam sobie głowy wentylacją... Mam w domu świeże powietrze a w te kilka dni tegorocznych przymrozków wilgotność powietrza w pomieszczeniach nie spadła choć zdaję sobie sprawę, że jak będzie duży mróz to pewnie i tak czekają mnie nawilżacze...a może nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobster 26.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Równiez uzywam reku Toshiba, instalacja i urzadzenie kupione w Polskim Komforcie. Obsluga b mila i profesjonalna, okazala duzo cierpiwosci (rowniez nie naleze do latwych klientow ) co do samego reku to generalnie ok, z tym ze: - sterownik zbyt drogi jak na oferowane funkcje (jest to urzadzenie wykorzystywane zarowno do rekuperacji jak i klimatyzacji, z tym ze do klimatyzacji dedykowanych jest wiecej funkcji) - nie posiada np. wewnetrznego zegara, ktory pozwoliby na caly tydzien zaprogramowac prace urzadzenia (takie funkcje mialem juz w macie podlogowej firmy Devi w lazience o powierzchni 4m2 i to 7 lat temu!) - urzadzenie ma tylko 2 biegi, co przy zakupie rekuperatora z zapasem mocy jest uciazliwe - nie da sie np. na noc zmniejszyc mocy pracy tak by urzadzenie bylo jeszcze bardziej ciche a powiew powietrza niewyczuwalny. konkurencja oferuje min 3 lub 4 biegi, wiec 2 to wg mnie dzis nieakceptowalne generalnie firme Polski Komfort zdecydowanie polecam za profesjonalizm i poziom obslugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 28.02.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Mam ciekawsze zajęcia niż wyłączanie lodówki a z niej to akurat jestem mega zadowolony Obecnie nie zaprzątam sobie głowy wentylacją... Mam w domu świeże powietrze a w te kilka dni tegorocznych przymrozków wilgotność powietrza w pomieszczeniach nie spadła choć zdaję sobie sprawę, że jak będzie duży mróz to pewnie i tak czekają mnie nawilżacze...a może nie Krolik2002, napisałem dzisiaj do Polskiego Komfortu prośbę o wstępną wycenę WM. Jeśli cena będzie przystępna to czy zgodził byś się na "wizję lokalną" u siebie w domu? Zanim podejmę decyzję o ich wyborze, chciałbym zobaczyć wcześniej jak to wygląda w Realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 01.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam ponownie, [królik do tej pory się nie odpowiedział na moją prośbę] Dostałem wycenę z Polskiego Komfortu. Oferują mi zamontowanie reku Toshiby model VN-M (wydajność 250m3/h), sterownik Toshiba NRC-01HE, system kanałów nawiewnych i wywiewnych QuietR wraz z kompletnym montażem za kwotę 20.000 zł brutto. W cenę nie wliczają przekuwania się przez ściany i strop. Gwarancja 2 lata. Zamierzam zapytać ich jeszcze gdzie zamierzają umieścić reku (Strych nie ogrzewany czy kotłownia), z jakich pomieszczeń odzyskiwać ciepło (kuchnia, łazienka, też?) i jak wygląda serwis i czyszczenie. Czy może warto jeszcze o coś ich zapytać? Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 01.03.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 20tys za to chcesz zaplacić ? Pogięło Cię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 materiał jeden z droższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 01.03.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Po pierwsze, chcę mieć zrobioną dobrze WM. Po drugie chcę mieć pod ręką serwis do tego. Po trzecie szukam najkorzystniejszego rozwiązania pod względem stosunku ceny do jakości podzespołów. Jeśli macie własne doświadczenia i możecie mi kogoś polecić ze spokojnym sumieniem to z chęcią skorzystam z takiej pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 01.03.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Nigdy nie masz pewności ze wykonawca zrobi to dobrze .Fajnie jest jak ktoś przyjeżdża, składa i uruchamia bezobsługowy i cichy system wentylacyjny .Jeszcze fajnie kiedy zarabia na tym uczciwą kasę zamiast Cię oskubać .Centrala o wydatku 250 m3 ?Budujesz 80 m2 dla rodziny 2+1 ? I jeszcze za to 20 koła ? Muszą bardzo ładnie wyglądać te rureczki, centrala na dotyk.No piękne to wszystko tylko nie ma nic wspólnego z przyszłymi efektami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 01.03.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Przyznam szczerze, że nie widziałem ich pracy, czy urządzeń, które montują. Chciałem się umówić na "wizję lokalną" do jednego z forumowiczy ale na razie nie odpowiada. Na pewno sam nie podejmę się robienia WM. Chcę to zlecić firmie. Nie koniecznie Polski Komfort. Cena jest wysoka i dlatego poddałem to pod dyskusję. Gdybym nie miał wątpliwości na pewno nie pisałbym o tym na forum tylko podpisał umowę z nimi i czekał na instrukcję obsługi. W takim razie Piczman, jeśli możesz powiedzieć, jaki Twoim zdaniem powinien być całkowity koszt montażu + urządzenia do WM z reku? Pomijając fakt różnicy cenowej w różnych województwach. I pytam na prawdę szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 01.03.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Odpowiedziałem Ci na to pytanie 2 godziny temu na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 01.03.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 10tys maks i weż se to GWC od Piczmana jak już tak nagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 01.03.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 10tys maks i weż se to GWC od Piczmana jak już tak nagania Tomek131 - a w innym temacie - jakim samochodem jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.03.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 na pewno takim ze sklepu z zabawkami bo szybciej się wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi010 13.03.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 (edytowane) marconi_piaseczno - jak duży jest Twój dom i ile będzie mieszkało osób ? Jestem projektantką wentylacji, może pomogę przy doborze wielkości reku Edytowane 13 Marca 2012 przez megi010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 13.03.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 marconi_piaseczno - jak duży jest Twój dom i ile będzie mieszkało osób ? Jestem projektantką wentylacji, może pomogę przy doborze wielkości reku Witaj, Dom ma 173 m 2 pow. użytkowej. Będą w nim mieszkały 4 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi010 13.03.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nie wiem dokładnie bo nie widzę projektu, ale sądzę, że Toshiba VN 250 będzie na styk. Dla mnie mogła by zostać, ale jak chcesz mieć zapas to zamień na 350 , z tego co widzę w cenniku Polskiego Komfortu, to różnica w cenie wynosi 130 Euro, więc nie ma dramatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 14.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Polskiemu Komfortowi podziękowałem za przesłanie oferty i na tym się nasza współpraca skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi010 24.03.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 za drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtolo 02.01.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ja także posiadam instalację kanałową + rekuperator Toshiba VN-350 z firmy PK.Ogólnie jestem zadowolony z samej usługi i wykonania. Co do głośności nie mam żadnych zastrzeżen Jedno co nie za bardzo odpowiada mi już w trakcie użytkowania to te same punkty które wymienił lobster: - sterownik NRC-01HE nie posiada np. wewnetrznego zegara, ktory pozwoliby na caly tydzien zaprogramowac prace urzadzenia - urzadzenie ma tylko 2 biegi, co przy zakupie rekuperatora z zapasem mocy jest uciazliwe - nie da sie np. na noc zmniejszyc mocy pracy tak by urzadzenie nie powodowało nadwentylacji. I nawiązując do powyższego... czy ktoś wie czy można do tego reku podłączyć inny sterownik np. ten, który będzie miał np. choćby 3 biegi i harmonogram tygodniowy. Ps: Nie widzę, aby firma PK miała coś innego w ofercie do Toshiby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts