duduś 11.08.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Mam pytanie do "znawców" Planuję przemalować fotel z drewna giętego na inny kolor . Jakiej użyć farby żeby podczas "pracy fotela " - podczas siadania i kołysania farba nie popękała lub się nie "odkształcała'? Jak to wykonać zgodnie z techniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2009 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 ... Jakiej użyć farby żeby podczas "pracy fotela " - podczas siadania i kołysania farba nie popękała lub się nie "odkształcała'? najlepiej tej samej jaka była do tej pory /o ile to była farba .../ jesli to był lakier - podobnie /tzn. jesli wodny pomalowac koloryzującym wodnym, jesli chemiczny - pomalowac koloryzującym chemicznym/ pomieszanie moze grozić łuszczeniem sie powłoki ... Jak to wykonać zgodnie z techniką? jesli sie nie wie czym było wczesniej malowane - dobrze jest opalić lub złuszczyc starą powłoke, zabejcowac "pod kolor" i polakierowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 12.08.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 tak myślałam że złuszczyć ale jaką farbą pobejcować - taką normalną jak np . do płotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 dudus.... mącisz! farbą sie maluje bejcą sie bejcuje ale farbą się nie bejcuje! masz do wyboru: Lakiery Lakierobejce Oleje do drewna Bejce Impregnaty czy tak czy siak musisz zetrzeć stare lakiery, a wszczegolnosci zrobic to b.b. dokładnie jesli radykalnie zmieniasz kolor.... wszystko jest dobre pod warunkiem dostosowania do produktu, w przypadku giętego fotela trudno mi powiedzieć tak zdecydowanie: pokusiłabym się raczej o kolorowy olej do drewna , lakiery łuszczą się i pękają jak drewno jest mokre lub bardzo pracuje..a Twoj fotel pomimo ze gięty to chyba juz nie pracuje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 12.08.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 tak myślałam że złuszczyć ale jaką farbą pobejcować - taką normalną jak np . do płotów? lakierobejce Sickens`a stosuje je do tej pory wielu producentów drzwi wchłanaiją się głęboko i pozostawiają naturalny widoczny rysunek słoja. I możn ich uzywac w warunkach domowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts